Co je to - modřina?

Anonymní
27.6.23 20:06

Co je to, modřina?

Poraďte prosím co je to. Mám to na noze už přes rok, vypadá to jako modřina

Příspěvek upraven 27.06.23 v 20:11

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.6.23 20:11

Nemáš pod tím bulku? Mi se takhle udělá tuková bulka a pak se to takhle zbarví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
27.6.23 20:25

S tím bych teda byla už dávno u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
27.6.23 20:31

To vypadá jako by pod tím něco bylo. Nějaký absces? zánět? Určitě s tím běž k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.23 20:34

Po přidání druhé fotky dojdi k Dr, vypizlaji ti to. A pošlou na histologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
27.6.23 20:49

Ta druhá fotka vůbec není hezká… Šla bych s tím k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.6.23 21:07

Moc jako modřina to teda nevypadá. Spíš je pod tím nějaká cysta nebo něco. Šla bych dávno na kožní a nechala si to vyriznout (a zároveň zkontrolovat pihy, to má člověk dělat každý rok).
Ještě by to mohl být modrý névus. Který je podle googlu zaměnitelný s melanomem. No určitě bych s tím šla na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
27.6.23 23:19

Stopro na kožní, tohle nevypadá dobře. Modřina to rozhodně není, ta takhle dlouho nevydrží.
A držím palce, aby to nebyl nějaký průšvih…

• Citovat
  • Upravit
54
28.6.23 00:14

Přesně tohle jsem měla před pár lety na stehně. Podle lékaře to byla nevstřebaná modřina. Chodila jsrm s tím asi dva roky a pak jsem se odhodlala si to nechat vyndat. Úplně se mi to vybavilo, vypadalo to přesné jako na té druhé fotce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80043
28.6.23 06:36

Jaké je to na pohmat? Pokud tvrdé a mírně vystouplé, je to tzv. čočice. Aspoň to tak vypadá. Mám jich nekolik. Je to neškodné. Ale zajdi na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
28.6.23 08:04

Tak výraz čočice jsem si musela najít:
Lentigo:
pigmentový név, drobné hnědé skvrny na kůži. Typy - Lentigo maligna, melanosis circumscripta - pigmentová skvrna na kůži, která se může přeměnit v melanoblastom.

melanoblastom:
zhoubný nádor vznikající z pigmentových buněk. Pro úspěšné vyléčení je nutná včasná operace.

Jak říkaly holky, už dávno to měl vidět dermatolog.

• Citovat
  • Upravit
80043
28.6.23 08:08

@Birds Čočice je vyloženě tvrdá. Melanoblastom je na omak jako jiné znamínko. Ale měla by s tím zajít na kožní, pro jistotu. Melanoblastom navíc je nepravidelný, není přesně ohraničený, je rozplizlý a nejednotné barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
28.6.23 14:39
@inkakřivák píše:
@Birds Čočice je vyloženě tvrdá. Melanoblastom je na omak jako jiné znamínko. Ale měla by s tím zajít na kožní, pro jistotu. Melanoblastom navíc je nepravidelný, není přesně ohraničený, je rozplizlý a nejednotné barvy.

No já jenom, že v lékařském slovníku psali, že právě z čočice může klidně vzniknout ten melanoblastom. Prostě, jakmile se nějaké buňky zvrhnou a začnou tvořit něco nehezkého (něco, co nesplňuje dermatologické parametry ABCDE), tak není třeba polemizovat, ale nechat to na odborníkovi. A to tu nikdo z nás není…

• Citovat
  • Upravit
80043
28.6.23 17:33

@Birds Vida, ani nevím. Mám tři, a ani na jižním to neřeší. Tak já taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí