Co je to průramek?

20296
10.11.11 06:43

Co je to průramek?

Holky prosím, jak mám změřit průramek? Kdesi jsem našla, že je to otvor na rukáv, ale mi řekněte - přece při velikosti např. L nemám otvor na rukáv 59cm?

Kde tedy průramek je? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14777
10.11.11 06:55

to to je vyznačeno modře je průramek, vlevo jsem namalovala přední díl a napravo přední i zadní s tím že ta přerušovaná čára je boční šev(sešití)a ten rozměr průramku nemůže být 59cm.záleží o jaký druh oblečení se to týká. taková délka může být délku rukávu od ramene po konec rukávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.11.11 06:56

Ahoj Rybano. Ano, průramek je otvor na rukáv, ale rozdíl je mezi otvorem na rukáv u kabátu, kde musí pojmout jaksi i oblečení pod ním, a mezi průramkem například u halenky nebo tílka, že … V podstatně je průramek měřen od konce ramene/ přiložíš od klíční kosti metr až k té kůstce na rameni …/ až do dolního konce podpaží, nevím jak to vysvětlit, vím, jak se to rýsuje :mrgreen: Pokud měříš pro někoho přímo, vem si jeho tričko nebo oděv, který chceš koupit nebo ušít a změř si to na něm … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
10.11.11 06:56
RyBANA píše:
Holky prosím, jak mám změřit průramek? Kdesi jsem našla, že je to otvor na rukáv, ale mi řekněte - přece při velikosti např. L nemám otvor na rukáv 59cm?Kde tedy průramek je? :mrgreen:

taky si myslím,že je to otvor na rukáv a hodně maminek na bazarech to plete a uvádí to jako rozměr pod průramky-šířku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.11.11 08:21

Děkuji :lol: Jsem z toho magor…takže ale nejspíš paní na MMB myslí tu šířku - měřenou pod rukávy..já se z toho picnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.11.11 08:31

Jo, otvor na rukáv v rameni. Může být i velký, záleží na šířce rukávu. Ale jestli myslí šířku pod průramky, tak to je prostě šířka v podpaží toho hadru, no:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
10.11.11 08:38

když na MMB či aukru mají maminky rozměr průramku většinou tím myslím šířku od podpaží k podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.11.11 08:51

Ok to bude ono, jednalo se mi o pánské tričko velikosti XXL, kdy délka je 77cm a průramek 63cm…tak to by byly rukávy jak kráva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.12 10:09

když paní na jednom bazaru chce vědět průramek kožené bundy tak mám změřit co? :oops:

• Citovat
  • Upravit
1961
5.6.12 10:16

Od rameního švu po boční (šev všití rukávu k živůtku) - Prostě změř ten šev celý kome dokola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
4.12.12 19:41

Holky, jsem asi blba ale slecna na bazarku chce zmerit pruramek na satech ktery jsou bez raminek :roll: co mam jako zmerit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
4.12.12 19:49

No to je to co jsem v podstatě řešila a už vím…holky na bazarech mají dopletené pojmy a průramky mají za obvod hrudníku…měřeno od podpaží k podpaží :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
4.12.12 19:50
@market.s.87 píše:
Holky, jsem asi blba ale slecna na bazarku chce zmerit pruramek na satech ktery jsou bez raminek :roll: co mam jako zmerit???

Haha, tak tady je blbej někdo jinej, to je, jako by chtěla změřit na těch šatech délku nohavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
@market.s.87 píše:

Nejspíš výšku průramku, tj. od ramene do podpaždí. Nejspíš si chce být jistá, že jí nebudou vidět prsa z boku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127

Průramek je místo, kde je všitý rukáv do oděvu. Co chce paní změřit ovšem netuším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat