Co je to průramek?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co je to průramek?
Holky prosím, jak mám změřit průramek? Kdesi jsem našla, že je to otvor na rukáv, ale mi řekněte - přece při velikosti např. L nemám otvor na rukáv 59cm?
Kde tedy průramek je? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
to to je vyznačeno modře je průramek, vlevo jsem namalovala přední díl a napravo přední i zadní s tím že ta přerušovaná čára je boční šev(sešití)a ten rozměr průramku nemůže být 59cm.záleží o jaký druh oblečení se to týká. taková délka může být délku rukávu od ramene po konec rukávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Rybano. Ano, průramek je otvor na rukáv, ale rozdíl je mezi otvorem na rukáv u kabátu, kde musí pojmout jaksi i oblečení pod ním, a mezi průramkem například u halenky nebo tílka, že … V podstatně je průramek měřen od konce ramene/ přiložíš od klíční kosti metr až k té kůstce na rameni …/ až do dolního konce podpaží, nevím jak to vysvětlit, vím, jak se to rýsuje
Pokud měříš pro někoho přímo, vem si jeho tričko nebo oděv, který chceš koupit nebo ušít a změř si to na něm … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RyBANA píše:
Holky prosím, jak mám změřit průramek? Kdesi jsem našla, že je to otvor na rukáv, ale mi řekněte - přece při velikosti např. L nemám otvor na rukáv 59cm?Kde tedy průramek je?
taky si myslím,že je to otvor na rukáv a hodně maminek na bazarech to plete a uvádí to jako rozměr pod průramky-šířku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji
Jsem z toho magor…takže ale nejspíš paní na MMB myslí tu šířku - měřenou pod rukávy..já se z toho picnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, otvor na rukáv v rameni. Může být i velký, záleží na šířce rukávu. Ale jestli myslí šířku pod průramky, tak to je prostě šířka v podpaží toho hadru, no:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když na MMB či aukru mají maminky rozměr průramku většinou tím myslím šířku od podpaží k podpaží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok to bude ono, jednalo se mi o pánské tričko velikosti XXL, kdy délka je 77cm a průramek 63cm…tak to by byly rukávy jak kráva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když paní na jednom bazaru chce vědět průramek kožené bundy tak mám změřit co? ![]()
- Citovat
- Upravit
Od rameního švu po boční (šev všití rukávu k živůtku) - Prostě změř ten šev celý kome dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jsem asi blba ale slecna na bazarku chce zmerit pruramek na satech ktery jsou bez raminek
co mam jako zmerit???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je to co jsem v podstatě řešila a už vím…holky na bazarech mají dopletené pojmy a průramky mají za obvod hrudníku…měřeno od podpaží k podpaží
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market.s.87 píše:
Holky, jsem asi blba ale slecna na bazarku chce zmerit pruramek na satech ktery jsou bez raminekco mam jako zmerit???
Haha, tak tady je blbej někdo jinej, to je, jako by chtěla změřit na těch šatech délku nohavice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market.s.87 píše:
Holky, jsem asi blba ale slecna na bazarku chce zmerit pruramek na satech ktery jsou bez raminekco mam jako zmerit???
Nejspíš výšku průramku, tj. od ramene do podpaždí. Nejspíš si chce být jistá, že jí nebudou vidět prsa z boku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Průramek je místo, kde je všitý rukáv do oděvu. Co chce paní změřit ovšem netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit