Jak ukončit háčkované rukavičky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak ukončit háčkovaná rukavičky
ahoj, uháčkovala jsem rukavičku a teď ji potřebuji nějak ukončit-asi nějak obháčkovat tu část u zápěstí, ale nevím jak, aby se mě to potom nerozpáralo, poradíte mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Chm, asi nechápu, co chceš…
Po ukončení se nit protáhne posledním okem a utáhne, nemůže se to rozpárat. Koneček se pak zapošije do rubu a pak po kousku ustřihne, aby to nebylo vidět.
Nebo myslíš přímo nějaký „obrubový“ vzor?
Zkus pohledat „račí sloupky“, nebo jen obyčejně krátkýma… Nebo udělat pikotky.
Když tak přihoď foto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
podle tohoto návodu, asi to jsou nějaký ty račí sloupky. já nevím, nikdy jsem to právě nedělala
takže dělám dlouhý sloupky kolem dokola a už nevím co s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
podle tohoto návodu, asi to jsou nějaký ty račí sloupky. já nevím, nikdy jsem to právě nedělalatakže dělám dlouhý sloupky kolem dokola a už nevím co s tím
Tohle podle mne nejsou račí sloupky - račí sloupky se dělají jakoby obráceně, proti směru, udělá to takový zoubkovaný okraj. Návod třeba tady .
Ale taky úplně nechápu, co máš na mysli - ty rukavičky se nemůžou jen tak rozpárat… Nebo myslíš nějaký ozdobný okraj? Víckrát nahozený sloupek, jeden vynechávat, nějaká pikotka, poslední řada krátkých sloupků kontrastní barvou… třeba. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Po ukončení se nit protáhne posledním okem a utáhne, nemůže se to rozpárat. Koneček se pak zapošije do rubu a pak po kousku ustřihne, aby to nebylo vidět.
Tak nějak. Klidně to může být ukončeno těmi dlouhými sloupky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Račí sloupky dala Bohunka, v tom návodu na rukavičky žádné nejsou, mají tam jen dlouhé sloupky a ukončit (protáhnout, zapošít).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to jsem chtěla slyšet, takže protáhnout zpět už jsem se koukla na netu, já právě nevěděla jestli tam mám udělat nějaký uzel nebo něco, jak říkám nikdy jsem to nedělala a vůbec tomu nerozumím, ale teď už vím, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit