Jak ukončit háčkované rukavičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12681
30.10.11 13:28

jak ukončit háčkovaná rukavičky

ahoj, uháčkovala jsem rukavičku a teď ji potřebuji nějak ukončit-asi nějak obháčkovat tu část u zápěstí, ale nevím jak, aby se mě to potom nerozpáralo, poradíte mě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
30.10.11 13:42

Chm, asi nechápu, co chceš…

Po ukončení se nit protáhne posledním okem a utáhne, nemůže se to rozpárat. Koneček se pak zapošije do rubu a pak po kousku ustřihne, aby to nebylo vidět.

Nebo myslíš přímo nějaký „obrubový“ vzor?
Zkus pohledat „račí sloupky“, nebo jen obyčejně krátkýma… Nebo udělat pikotky.

Když tak přihoď foto :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.10.11 14:31

http://www.mimibazar.cz/navod.php?…

podle tohoto návodu, asi to jsou nějaký ty račí sloupky. já nevím, nikdy jsem to právě nedělala :think: takže dělám dlouhý sloupky kolem dokola a už nevím co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
30.10.11 14:52
goldenka píše:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
podle tohoto návodu, asi to jsou nějaký ty račí sloupky. já nevím, nikdy jsem to právě nedělala :think: takže dělám dlouhý sloupky kolem dokola a už nevím co s tím :nevim:

Tohle podle mne nejsou račí sloupky - račí sloupky se dělají jakoby obráceně, proti směru, udělá to takový zoubkovaný okraj. Návod třeba tady .

Ale taky úplně nechápu, co máš na mysli - ty rukavičky se nemůžou jen tak rozpárat… Nebo myslíš nějaký ozdobný okraj? Víckrát nahozený sloupek, jeden vynechávat, nějaká pikotka, poslední řada krátkých sloupků kontrastní barvou… třeba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.10.11 14:56
Pipet píše:
Po ukončení se nit protáhne posledním okem a utáhne, nemůže se to rozpárat. Koneček se pak zapošije do rubu a pak po kousku ustřihne, aby to nebylo vidět.

Tak nějak. Klidně to může být ukončeno těmi dlouhými sloupky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.10.11 14:58

Račí sloupky dala Bohunka, v tom návodu na rukavičky žádné nejsou, mají tam jen dlouhé sloupky a ukončit (protáhnout, zapošít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.10.11 16:21

to jsem chtěla slyšet, takže protáhnout zpět už jsem se koukla na netu, já právě nevěděla jestli tam mám udělat nějaký uzel nebo něco, jak říkám nikdy jsem to nedělala a vůbec tomu nerozumím, ale teď už vím, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat