Co ještě udělat pro kojení?

Anonymní
13.3.22 15:48

Co ještě udělat pro kojení?

Zdravím, ráda bych poprosila o zkušenosti/rady, jak se rozkojit.
Minulý týden se nám narodilo první miminko, jenže já mám stejně mléka, jako před porodem (dá se mluvit maximálně o kapkách). Porod byl těžší, ze zdravotních důvodu na straně miminka neproběhl bonding (po porodu nedýchalo) a poprvé jsem miminko přiložila až po cca 3 hodinách od porodu, od té doby však pokaždé, když se probudilo (max po 3 hodinách). Technika kojení by měla být ok, u prsa tráví miminko hodně času, saje pěkně, miminko vždy vyslékávám do plenky a celkově trávíme hodně času v kontaktu kůže na kůži. Dokrmuji um cévkou na prsu, láhev jsme nepoužili ani jednou, stejně tak nepoužíváme dudlík. Já si hlídám pitný režim a stravu, popíjím kojící čaj, meltu. Zkoušela jsem i homeopatika na podporu kojení, bez efektu.
Byl prosím někdo v podobné situaci a ještě se mu podařilo kojit nebo je čas přiznat si, že to prostě nepůjde? Už nevím, co proto ještě udělat. Vím, že na kojení svět nestojí, jenže,..
Prosím o zachování anonymu, nikomu jsme neřekli detaily porodu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
13.3.22 16:22

Určitě to půjde ❤️️ být hodně kůži na kůži, přikládat co nejčastěji, nečasovat kojení, reagovat na zavrtění miminka. Nejlépe si zavolat laktační poradkyni z Mamila SK, přidat se do skupiny na FB Kojení snadno - laktační poradenství.
Držím palce ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23561
13.3.22 16:26

Pred kojenim prsa nahrat treba ve sprse. Ja se teda nakonec rozkojila pomoci elektricke odsavacky. Po kazdem kojeni odsavat. Hlavne v noci. To to tece nejlip. Prikladat taky hodne v noci. Jestli jsou bradavky ok, tak v klidu nechat v noci na prsu dlouhodobe. Mleka bylo postupne porad vic. Plne jsem se rozkojila po mesici. Z pohledu zpet si nejsem jista, zda to za to stalo, ale v tu dobu jsem to kojeni povazovala za strasne dulezite. Taky je fajn se poradne vyspat :lol: a odpocinout a zklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 16:31

Děkuji za reakce a podporu :srdce:. Nahřívání dělám, co se týče odsávačky, odsávala jsem 3 dny v porodnici po každém kojení a dokrmení 2×10 min, bez efektu, ani jsem odsávačku nezašpinila. Teď doma odsávačku nemám, snažím se jen ručně a je to stejné.

• Citovat
  • Upravit
14192
13.3.22 16:34

A když nemáš UM po cevce tak se mimčo vzteká? Ze nemá mleko? Někomu prý mliko proste teče jen pro to miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
13.3.22 16:41

A jsi si jistá, že máš pár kapek? Miminko nepřibíralo? Nebo vážíš po kolem kojení?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.22 16:45

@Lily-of-the-valley Ano, když má hlad, odpojuje se, nesaje, kroutí se. A krásně je vidět rozdíl, kdy saje a polyká (ze samotného prsa jedno polknutí + když je zapojena cévka) a když jen naprázdno saje prso třeba pro uklidnění nebo když se snaží najíst a ještě neví, že nic nepoteče. Plus jsem vážila v porodnici před a po kojení (vím, že to je nespolehlivé) a vždy 0. Celkově jsem fakt přesvědčena, že mléko prostě není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.22 16:47

@Kolicek95 viz předchozí příspěvek, miminko jsem po úbytku váhy nad 10 % v porodnici začala vážit před a po kojení a 0, proto jsem začala s příkrmem.

• Citovat
  • Upravit
13.3.22 16:52
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce a podporu :srdce:. Nahřívání dělám, co se týče odsávačky, odsávala jsem 3 dny v porodnici po každém kojení a dokrmení 2×10 min, bez efektu, ani jsem odsávačku nezašpinila. Teď doma odsávačku nemám, snažím se jen ručně a je to stejné.

Elektrickou odsávačku, jedině. Měla jsem to u prvního taky tak, ručně jsem ze sebe nedostala ani kapku, mléka taky málo.
Koupila jsem elektrickou odsávačku, nakojila a ještě odsála to, co malá nevytáhla. Časem se to rozjede. Jestli máš míň mléka a dítko není dravec, který si to umí pořádně vytáhnout, tak nic jiného nepomůže, aspoň z mé zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23561
13.3.22 19:48
@Anonymní píše:

Manualni odsavackou jsem taky nic neodsala. Az jsem si koupila tu elektrickou, tak to slo-postupne se mnozstvi mleka zvysovalo. Taky je teda male procento zen, ktere skutecne nemohou kojit, ale nevzdavala bych to driv nez bych zkusila tu elektrickou. Jestli to v porodnici byla elektricka, tak to taky mohlo byt moc brzy po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.3.22 19:59

Pokud dokrmujes UM, tak se logicky bude tvorit jem to minimum mleka, co mimco vypije.
Potrebujes navysit spotrebu, tj. nechat cucat co nejvic i naprazdno ( miminko proste musi byt trochu hladove, bez toho cucat nebude) a odsavat idealne elektrickou odsavackou.

Mela jsi laktacni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 20:46

V porodnici jsem odsávala elektrickou odsávačkou, byly to dny 3-5 po porodu. Naprázdno cucat nechávám, sice je jedno krmení se vším všudy na hodinu, ale dělám to tak, že dám nejdříve samotné prso, snažím se i pomocí mačkáním, jednou miminko polkne, pak saje na prázdno dokud se mi neodpojí a nezačne se čertit (cca 5-10 minut), pak přidám cévku s um a krmí se zase cca 5-10 minut na prsu z cévky, takže vlastně stále cucá. Pak ten samý postup s druhým prsem.
Laktační jsem měla už v porodnici, technika kojení pry dobrá a miminko je savec :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81
13.3.22 21:41

Měla jsem to podobně, bohužel se mi plně rozkojit nepodařilo. Trochu pomohla homeopatika ricinus communis a také doplněk stravy pískavice řecké seno plus kojící čaj od weledy. Potom jsem měla pocit, že je opravdu mléka více, hlavně po té pískavici. Ale stejně… Mimino krásně polykalo asi tak 15 sekund z jednoho prsa, 15 sekund z druhého a pak už prostě nebylo. Nebylo mi asi dáno. Vám moc držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
13.3.22 21:57
@Anonymní píše:
@Lily-of-the-valley Ano, když má hlad, odpojuje se, nesaje, kroutí se. A krásně je vidět rozdíl, kdy saje a polyká (ze samotného prsa jedno polknutí + když je zapojena cévka) a když jen naprázdno saje prso třeba pro uklidnění nebo když se snaží najíst a ještě neví, že nic nepoteče. Plus jsem vážila v porodnici před a po kojení (vím, že to je nespolehlivé) a vždy 0. Celkově jsem fakt přesvědčena, že mléko prostě není.

Tohle bude asi ten problém.. Nedokrmovat, a kojit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23561
13.3.22 22:00

A jeste piti teplych napoju (melty) primo pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová