Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Začala bych jednoduchými jídly, zvlášť když budeš vařit jen pro sebe. Fajn jsou i polévky, kolikrát stačí s pečivem nebo domácími krutonky k večeři. Takže vařené brambory, šťouchané, kaše. Rýže, těstoviny, bulgur, kuskus, pohanka, luštěniny. K tomu maso (kuřecí, krůtí, ryba, vepřové…). S podušenou zeleninou nebo udělat smetanovou omáčku. Vejce na všechny způsoby - volská oka, natvrdo, omelety - tam přidat šunku, hrášek, brokolici. Dále třeba zeleninové placičky (brokolicové, květákové…).
Když vaříš, navař toho víc, oddělej jednotlivý porce a dej zamrazit. To se hodí. Vždy měj doma kafe, čaj, sůl, cukr/sladidlo, koření. Také rýži, kuskus, ovesné vločky, konzervy, např. fazole, mraženou zeleninu, olej..
Začni jednoduše…nakup si např. na každý den na snídani jogurt+kus pečiva+ovoce..tj. půjdeš do obchodu 1× týdně- 7 jogurtů, 7 banánů a pečivo buď dáš do mrazáku, nebo 1-2× dokoupíš. Hl. jídlo- začni jednoduchým…třeba kuskus+hrášek z mrazáku+opečený tofu. Ochutit. Nebo omeleta z vajíček, k tomu přidej čerstvou zeleninu a dej si k tomu uvařený brambor.
Hlavně se v jídle neodbývat, jíst pravidelně a kvalitně (bílkovina, příloha, dost zeleniny). Vařit si! Necpat se sušenkama atd, nekupovat zbytečný a drahý věci a junk food-limonády, sušenky, chipsy…kávu si dělat doma a ne dát kilo za kelímek. Vše se vychytá, nestresuj se!
Já to udělala v začátku tak, že jsem si sepsala x různých jídel podle abecedy. Pak jsem si udělala jídelníček na týden. Doplnila tam nějaké obědy ze seznamu, pak doplnila ostatní a pak si udělala podle jídelníčku nákupní seznam. Nakupovala jsem a dodnes nakupuji jednou týdně. Maximálně v týdnu koupím pečivo, když už dochází i z mrazáku.