Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Každá porodnice to doporučuje jinak a každá má k dispozici jiné věci. Za mě více ručníků. Pro mimino jsem nepotřebovala vůbec nic. Vlastně ani pro sebe, jen kartáček, síťovaný kalhotky a ručníky. Zbytek byl k dispozici.
@malka25 Já u porodu potřebovala pantofle, ručník, jednorázové kalhotky a župan, vložky dávali, ale pokud ne, tak mi jedna přijde málo.
K samotnemu porodu som ja osobne potrebovala len pantofle do sprchy
A knihu a pletenie, aby som sa nenudila…
Na prijme ma prezliekli do nemocnicneho, mimino mi zabalili do erarneho, akurat si nie som ista, ci mi dali uterak, ked som sa po porode sprchovala, alebo som mala vlastny ![]()
Jo, pravda, sietovane gatky. Vlozky na porodnom sale boli erarne, svoje som mala zase az na izbe.
Příspěvek upraven 19.12.14 v 17:13
@malka25 Já měla u porodu jen manžela s pitím a přezůvky. Plenku, košily, ručník jsem dostala tam
. Jo a ty jednorázové kalhotky
No si myslim ze na porod mi jedna staci ne a nebo a nebo budu na porodnim sale dele
Kto vie, ja som u prvej cakala na porod 24 hodin, u druhej teda len nejake dve ci tri hodinky ![]()
Mám to čerstvě za sebou. Tašku jsem měla jen jednu, s velkými bočními kapsami. V nich jsem měla hygienické věci + masážní gel, kterým mi manžel masíroval při porodu záda. Věci pro mimi a pro sebe na odd. šestinedělí byly v tašce dole, nahoře věci k porodu a doklady.
Jinak u porodu jsem potřebovala jen láhev s vodou na pití, pantofle a velký ručník, pak ještě kalhotky. Košili jsem měla nemocniční a byla jsem ráda, protože po porodu čistá fakt nebyla, vložky taky nemocniční (jedna rozhodně nestačí), plenu a oblečení na mimčo u nás taky dávají. Asi taky záleží jak v které porodnici.
@malka25 Tak mě tedy jedna nestačila na přesun z porodního sálu na pokoj…
@malka25 krvácíš už v průběhu porodu a pak tam jsi 2 hodiny po porodu
@malka25 tak me jich tam tesne po porodu narvali vic, tusim tri nebo ctyri a i po prevozu na pokoj jsem mela vzdycky minimalne dve najednou ale jen prvni dva dny, pak uz to bylo min
Na seznamu primo k porodu veci pro mimco teda nemam. U nas teda nepotrebujeme pro mimco nic ani potom. Nejlepe se optej primo tam. Teple ponozky (studene nohy brani kontrakcim), omyvatelne pantofle, zupan, noni kosili nebo neco podobneho. Ja beru jeste flasku piti pro sebe a manzela, neco na dodani energie pro oba. Pak ty kalhotky a tak podle jejich seznamu.
Tak u porodu som potrebovala ručník, hodil sa aj balzam na rty a voda na pití. Inak košili, sieťované kalhotky, vložky, věci pre mimi som dostala tam..
Na porod vložku nepotřebuješ. Většinou pak jedeš jak jsi. Jen tě přikrejí a až na normálním oddělení jdeš do sprchy, sestřička zlikviduje to zakrvácené a pomůže ti udělat ze sebe člověka - přinese vložky, vezmeš si kalhotky a košilku (erární nebo svou)
@jahuhudka píše:
@malka25 krvácíš už v průběhu porodu a pak tam jsi 2 hodiny po porodu
Tak ale na to jsem nepotřebovala vložky, to jsem měla jen podložku, první vložka byla potřeba až na přesun do sprchy a další pak na přesun na pokoj.
Ahoj maminky termín se blíží tak si připravuju tašky prej je lepší si je rozdělit k porodu a do pokoje a nevím co vzít k porodu mam pripravený 1 noční košile, ručník pantofle, věci pro mimčo, 1 hadrovou plenu,1 papírovou plenu,1 vložku a kalhotky a nevim jestli si mam vzít i higienu a nebo tu mam az v ty druhý tašce do pokoje