Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky
![]()
jdu k vám opět pro nějaké dobré tipy
babička si před nedávnem koupila remosku a poprosila mě, jestli bych jí nesehnala nějaké recepty, co se v ní dá vše udělat.. Zatim tam pekla kuře, dělala francouzký brambory, zapečený těstoviny..
Díky moc za nějaké receptíky ![]()
Já v remosce dělám hlavně to kuře a taky kapustové závitky - namelu maso, osolim atd., dávám tam i muškátový květ, napařim kapustové listy (část kapusty nakrájím i do masa), do kterých pak zabalim šištičky z toho masa, zaleju půl litrem vývaru. K tomu jím rýži, nebo se může i vmíchat už do toho masa.
Na chalupě v remosce pečeme hlavně buchty.
Od mamky kámoška v tom „peče“ i buchty a jsou fakt dobré..lepší než z trouby ![]()
Dá se v ní dělat cokoli, buchta, maso, rýže, brambory, zapečené těstoviny, rizoto… Dávám na dno pečící papír a pak remosku ani nemusim drhnout, umyju a je to ![]()
Tak já v ní zapékala špagety, dělala různá masa i s omáčkami, nebo žemlovku a různé buchty ![]()
Já nemám doma troubu a v remosce peču všechno na co si vzpomenu
Dokonce jsem v ní dělala i cukroví.
gulas, jakekoliv maso, zelenina, ryze, brambory… jakykoliv sladky kolac…
tady mas recepty z remosky: je jich tam asi 5 stran… ![]()
Remoska je v podstatě taková malá trouba, takže vše co by babi pekla v troubě, může strčit i do remosky ![]()
Peču v ní buchty, bábovku (samozřejmě ne v typickém tvaru
) listové těsto na různé způsoby, maso, zapečené věci. Vždy v pohodě. Hlavně se vyplatí, pokud to není nějaká super obrovská remoska, když chceš něco péct a přitom by se to do trouby „nevyplatilo“.
Je to super výmysl. Několik let to byla moje jediná „trouba“, teď už jich je kolem mě více ![]()
Ema N. píše:
gulas, jakekoliv maso, zelenina, ryze, brambory… jakykoliv sladky kolac…tady mas recepty z remosky: je jich tam asi 5 stran…
http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?…
jéé děkuji
![]()
babička je sama, takže trouba je pro ní zbytečně velká no..z remosky byla nadšená
![]()