Co lze vše udělat v remosce?

6224
12.2.12 18:49

Co lze vše udělat v remosce?

Ahojky holky :mavam: :mavam:
jdu k vám opět pro nějaké dobré tipy :) babička si před nedávnem koupila remosku a poprosila mě, jestli bych jí nesehnala nějaké recepty, co se v ní dá vše udělat.. Zatim tam pekla kuře, dělala francouzký brambory, zapečený těstoviny..
Díky moc za nějaké receptíky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.2.12 18:55

Já v remosce dělám hlavně to kuře a taky kapustové závitky - namelu maso, osolim atd., dávám tam i muškátový květ, napařim kapustové listy (část kapusty nakrájím i do masa), do kterých pak zabalim šištičky z toho masa, zaleju půl litrem vývaru. K tomu jím rýži, nebo se může i vmíchat už do toho masa.

Na chalupě v remosce pečeme hlavně buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
12.2.12 18:56

Od mamky kámoška v tom „peče“ i buchty a jsou fakt dobré..lepší než z trouby :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7576

Dá se v ní dělat cokoli, buchta, maso, rýže, brambory, zapečené těstoviny, rizoto… Dávám na dno pečící papír a pak remosku ani nemusim drhnout, umyju a je to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682

Tak já v ní zapékala špagety, dělala různá masa i s omáčkami, nebo žemlovku a různé buchty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Lassagne by šly mňam :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.2.12 19:08

Já nemám doma troubu a v remosce peču všechno na co si vzpomenu :palec: Dokonce jsem v ní dělala i cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
12.2.12 19:14

gulas, jakekoliv maso, zelenina, ryze, brambory… jakykoliv sladky kolac…

tady mas recepty z remosky: je jich tam asi 5 stran… ;)

http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?…

• Citovat
  • Upravit
238
12.2.12 20:19

Remoska je v podstatě taková malá trouba, takže vše co by babi pekla v troubě, může strčit i do remosky :palec:
Peču v ní buchty, bábovku (samozřejmě ne v typickém tvaru :lol: ) listové těsto na různé způsoby, maso, zapečené věci. Vždy v pohodě. Hlavně se vyplatí, pokud to není nějaká super obrovská remoska, když chceš něco péct a přitom by se to do trouby „nevyplatilo“.
Je to super výmysl. Několik let to byla moje jediná „trouba“, teď už jich je kolem mě více ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
12.2.12 21:29
Ema N. píše:
gulas, jakekoliv maso, zelenina, ryze, brambory… jakykoliv sladky kolac…

tady mas recepty z remosky: je jich tam asi 5 stran… ;)

http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?…

jéé děkuji :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
12.2.12 21:30

babička je sama, takže trouba je pro ní zbytečně velká no..z remosky byla nadšená :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný