Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, rada bych slysela nazor na to, co ma byt spravne v postylce pro mimi a co by tam byt nemelo. Ja od zacatku dala polstar (samozrejme na nem nespi) jen je opreny o horni cast postylky. Stava se mi, ze mala se v noci toci a rano ji najdu jak spi na sirku podel toho polstarku a jako by ji to bylo prijemne, ze tam nema tolik volneho prostoru. Dale nas hrdy otec koupil krasneho ruzoveho medvidka do postylky. Samozrejme mantinel a kolotoc nad postylkou. Kdyz prijede na navstevu moje mama tak mi vse z postylky vyhazi, ze tam ma byt jen perinka pro bezpeci ditete. Tak ja nevim, je to problem, kdyz tam mam i ty dalsi veci?
jak to mate usporadane ve vasich postylkach? Diky za nazor!
Ahoj, moje obě děti měly v postylkach mantinel, kolotoč, perinku, plysacka na prituleni a pak tak 3 plysaky v nohách postylky, občas se k nim ráno otočily a hrály si s nimi.
@Lucivek88 jdyz tak ji kup hnizdecko do postylky to zmensi prostor pokstarek ani plysaka bych nedavala dokud je mala
Máme mantinel, v zimě peřinku, kolotoč do doby, než ho začala ničit.
Plyšáka měla chvili v nohách postýlky.
Nejde o to, zda je či není hračka v / nad postýlkou, ale zda je hračka bezpečná. Neměla by mít plastové části, které se můžou uvolnit, např. knoflíky, čumáčky aj. Kvůli vdechnutí. Je to Tvoje dítě, pokud tam chcete mít hračky, mějte je.
@Lucivek88 dcerka měla jen peřinku a jednoho tulícího se plyšáčka a mantinel, syn měl mantinel, peřinku, na bočnici přidělaný kolotoč a tulícího se pejska. Časem jak rostli přibylo i plyšáčků. Nyní mám někdy pocit, že se do (už) velké postele nevlezou pro množství plyšáků.
@Šárka 1990 píše:
A jak staré už mas dítko? Ja tam teda neměla krom mantinelu nic… Je to bezpečnější. Ja vím ze tisíce maminek ti řekne ze se nemůže nic stát a ze oni tam toho měli spoustu, ale jedna možná lituje… Kdyz si prectes jakýkoliv článek tak do 1 roku tam nedoporučují dávat do postýlky polštářky, plyšáky apod…
Naprosto souhlasim. A ta doporuceni maji nejaky duvod, kazdy pediatr by s timto pravdepodobne souhlasil, maji zkusenosti a nechteji nikoho strasit.
Dcerka spala se mnou a tak dlouho sebou vrtěla (okolo 6.měsíce), dokud se nedostala na můj polštář, pak v klidu usnula. Naštěstí spím na polštáři „zdechlince“.
@Lucivek88 8 mesicni prcek ma jen perinku. Mantinel a vse ostatni jsem posundavala, cpal hlavu do mezere mezi sprusle a mantinel, do vseho ma tendenci se plantat. Na storc spi taky nebo na perince. Starsi 2 lety by si naopak mohl z postylky udelat hrackarstvi a ma i polstarek, uplne tenky. Asi 5 plysaku musi mit v nohach a on vzdycky usnul na nich, proto jsme zkusili ten polstsrek. Nakonec je to tak, ze na polsrku spi dalsi hracky, vedle sebe ma knizku a v ruce ma dalsi oblibenou hracku
Ale je fakt, ze s hrackama zacal spat az tak kolem roku a pul, driv to nevyzadoval a my mu je tam sami necpali
Ja bych tam plyšáka neměla uz kvůli tomu ze to proste jsou lapaci prachu. Mantinel jsem dala az časem kdyz začaly vypadávat sprušlemi dudliky, kolotoč jsme sice meli, ale ten ho spis rozptylovat od spani nez aby uspaval, takže putoval na hrací deku. Do cca roku tam měl fakt jen perinku/pytel na spani a spacího mazlika - kterého ale peru s každou výměnou luzkovin. Po roce vyfasoval polstarek, ale ten je tak nízký ze to skoro ani neni rozdíl, a ten si tak všelijak muchla pod sebe kdyz spi ![]()
Já žiji v Holandsku a tady jsou co se týče vybavení postýlky velmi striktní, v postýlce nesmí být mantinel, žádné hračky ani nic jiného kromě peřinky a ta ještě nesmí být klasická (jakože vycpaná a na ní povlak), ale jen taková deka. To vše kvůli SIDS. Teď mám dcerku už starší (9 měs), ale mantinel jsem jí opravdu nikdy nedala. Jinak 10 dní po porodu domů dochází na výpomoc sestřička a opravdu to kontroluje.
Malej mel akorat perinu na prikryti, kolotoc a u nohou mel takove hadrove piano privazane na celo postylky, kdyz se vzbudil a nudil se tak do toho kopal a ono hralo
na zimu sem este davala takovej valec aby na nej nefoukalo z chodby kdyz otevru dvere, ale to uz byl starsi…
@Pety2 až tak? A kdybys tam ten mantinel měla a trvala na něm, co by udělala? ![]()
Novorozence a vyloženýho ležáka jsem měla s mantinelem a peřinou. Teď má navíc plyšáka na mudlání a placatej polštář.
Do tři měsíců nic. Pak přibyl kolotoč nad postýlku. Spali v zavinovacce bez perinky. Polštář dostal starší az ve skoro ve dvou letech, když šel do velké postýlky. Plyšáka nechce