Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co může mít naše kočka v uších.
Asi měsíc zpátky jsme byli na veterině na očkování a už to tam měla, ale ne tolik, jenže doktorka si ničeho nevšimla, i když ji prohlížela.
Pozoruji zhoršení posledních pár dní, má v uších maz a dělají se jí tam stroupky, ale má to jen po okraji, ne uvnitř.
Přemýšlím, jestli to nemůže být ušní svrab. Kočky máme dvě, obě kastrované, druhá to zatím nemá, obě jsou převážně vevnitř, občas chodí na odpoledne na zahradu, takže je možné, že se potkaly s cizí kočkou.
Snažila jsem se jí to vyčistit vatovou tyčinkou, ale za dva dny je to zpátky. Samozřejmě je tu možnost v pondělí skočit na veterinu, ale nevím, jestli neplaším a nebude to zbytečné. Také mám v pondělí možnost vzít vzorek pod mikroskop…
Nemá někdo bližší zkušenosti?
Na tu veterinu klidně vezmi jen čerstvou vzorek na vatové tyčince bez kočky.
A bude to buď svrab, nebo plíseň, nebo bakteriální infekce a nebo jejich kombinace. Tak jako tak to potřebují vidět na veterině, protože do těch uší bude potřeba léčivo.
Neporadim, ale nase cica mela kdysi v usich jakoby logr z kavy a byly to blechy ![]()
Vse vyreseno okoupanim a kapkami. Je to hodne neprijemne, ale asi staci jedna potvora v kozichu a je vymalovano ![]()
@anna178 drbe se? nejsem odborník, ale naše číčy měly loni taky něco takového a byl to svrab. na veterině jsme tehdy dostaly (respektive tedy - koupily si) tabletky nejenom pro kočky, ale i pro psa, který sice známky svrabu nevykazoval, ale byl s nimi ve styku. prý je potřeba přeléčit i jeho, když jsou spolu v domácnosti, že je to hodně přenosné.
@sagina píše:
@anna178 drbe se? nejsem odborník, ale naše číčy měly loni taky něco takového a byl to svrab. na veterině jsme tehdy dostaly (respektive tedy - koupily si) tabletky nejenom pro kočky, ale i pro psa, který sice známky svrabu nevykazoval, ale byl s nimi ve styku. prý je potřeba přeléčit i jeho, když jsou spolu v domácnosti, že je to hodně přenosné.
Právě že vůbec, což mi přijde zvláštní… Ani nijak nenaklání hlavu, netřepe s ní…
Naše se drbala a měla v uších jakoby špínu. Byla to alergie na pamlsky. Léčba trvala měsíc a už je to ok.