Štěně kadí v noci doma

3
4.5.22 05:20

Štěně kadí v noci doma

Dobrý den,
máme křížence středních plemen. Jsou mu 4 měsíce. U nás je 2 měsíce. Poslední týden jakoby úplně zapomněl, že se kadí venku. Uměl si v noci zakňučet, aby ho někdo pustil. Teď se vykadí na koberec a až pak jde někoho budit. Spí vevnitř, je mi jasné, že venku by to bylo lepší a sám by si do boudy nenadělal. Ale zatím jsme ho ven nedali.
Krmíme 2× za den, ráno maso-zelenina-vločky, odpoledne granule. Víc stejně nechce.
Poslední týden se mu i změnila stolice, má ji řídkou…ale ne úplně vodnatou. Spíš taková „kejda“. Ale na vycházce se normálně 2× vykadí, pak už nic nejí a stejně kolik z něj toho vyjde.
Nevíte, co s tím? Nějaká smysluplná rada, prosím? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21054
4.5.22 05:25

Možná mu nesedí styl krmení. Nechte jen granule a uvidíte. Pokud nekupujete obilné sracky z marketu, tak v nich má vše co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
4.5.22 06:04

@Tutapunta jestli má průjem tak bych dávala pouze granule a nic jiného. V kolik mu dáváš to druhé jídlo? Možná bych zkusila dát mu druhé jídlo později, aby mu bobek vyšel až na ráno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
4.5.22 06:19

Dávejte jen granule. Jinak náš pes měl problém s masem, když jsme mu dávali k obědu maso, těstoviny/rýži a zeleninu, tak jsme mu vypěstovali alergii na kuřecí maso :roll:… měl řidší stolici a poté i červené fleky po těle, když jsme přestali dávat, tak se vše spravilo a teď je to už „dědeček“ 13letý a dostane jednou za čas kapsičku jinak má granule a v pohodě celé roky :)

Příspěvek upraven 04.05.22 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
4.5.22 07:14

Posunula bych odpolední krmení na později, pokud to jde. Rodiče to takyuslei udělat. Když pes dostal žrádlo kolem čtvrté, jak se vrátili z práce, tak pak chtěl kadit někdy ve 3 nebo 4 v noci. Pak dostával nazrat kolem šesté večer a kadeni vydrželo na ranní venčení. Ale bylo potřeba posunout i ranní krmení, jinak měl hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
4.5.22 08:13

@Tutapunta ja se mu ani nedivim, kdyz ho takhle krmite :lol: bud ho krmte BARFem nebo granulema(my mame super zkusenost s Yoggies), ale BARF vas vyjde levneji, kdyz si najdete primo BARF prodejnu.

U nas se osvedcilo krmeni rano, vecer a to vzdy ve stejnou(nebo pribliznou) hodinu. Najist a hned se slo ven. Adoptovala jsem fenku, ktera byla 8 let zavrena v kleci, takze zadne hygienicke navyky. Pul roku mi trvalo nez jsem prisla na to, jak na ni. Jo a po kazdem vykakani a vycurani venku jsem ji dala mnamku a za chvilku uz to umela :lol: kolik bych si usetrila nervu, kdybych to tak praktikovala od zacatku :lol:
Hlavne nekupujte zadny levny a nekvalitni granule jako je treba Pedigree.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.5.22 08:48

Kombinace krmeni samao sobe spatna neni, ale jemu ocividne neco bud nesedne, nebo ma jiny zazivaci problem.

Co jste zmenili, ze mu tohle zacalo…?

No a jinak v noci budika a vyvencit, co jineho.
V kolik vecer naposled a rano nejdriv vencite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
4.5.22 09:21

1. Stěně by mělo být krmení několikrát denně, ne jen 2×, denní dávku rozdělit na 5×

2. Taky jsme měli stěně str. plemene nějaký ten týden doma, spal ve svém pelíšku, před který jsem mu dala igelit-abych pravě ho hned uslyšela, jak leze ven v noci. A hned ho capnout DO NARUCE a odnést ven na vyvenceni.
Jakmile ho necháš jít samotné, cestou udělá potřebu ještě doma, je to holt ještě psi miminko.

3.Ve 4 měsících už spalo stendo ve své zateplené boudě venku, jde o kratkosrste plemeno bez podsady a v pohode, narodil se v lete; takže ten váš už dávno taky nemá co vychrapovat doma. :palec: Venku je to pro něj mnohem víc zajímavější, více podnětu pro něj ke sledování, atd. Není to člověk, aby byl nejspokojenejsi doma v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.5.22 09:25

Jak už píšou holky, posunula bych odpolední krmení až na večer + před spaním delší procházku, aby se ještě vykadil. A než se to upraví, tak bych k němu v noci vstávala a brala ho ven (za mě pořád lepší, než řešit podělanej koberec). Nedělá to naschvál, je to mimino a prostě to neudrží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.5.22 11:22

No, narovinu 2× denně krmit štěně je sakra málo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59484
4.5.22 12:10

@Tutapunta míchat maso a granule je blbost. Má chudák skoro průjem tak to neudrží :? A 4m štěně krmit 2× denně je málo. Naši po převedení na maso a zeleninu se vše upravilo a i kadí mnohem méně :palec: 2× denně krmím dospělé psy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44164
4.5.22 17:31
@Markéta80 píše:
@Tutapunta míchat maso a granule je blbost. Má chudák skoro průjem tak to neudrží :? A 4m štěně krmit 2× denně je málo. Naši po převedení na maso a zeleninu se vše upravilo a i kadí mnohem méně :palec: 2× denně krmím dospělé psy ;)

Záleží co za granule. Za studena lisované tak nevadí. Ale u štěňat, zvlášť takhle malých, bych to nedoporučovala. A krmila bych alespoň 3× denně (holt menší porce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59484
4.5.22 18:23

@Havlova ale celkově raději nemíchat a tady je vidět že to vadí a krmit 2× denně je prostě celé špatně. ty lisované jsou navíc dost dietní takže pro štěně nic moc :? nejmladší mám na mase, teda zeleninu a ovoce z ruky protože jak to má v misce tak sežere jen maso :mrgreen: a je spokojená, žádné trávicí problémy nemá, prdí minimálně což je pro nás všechny úleva a hlavně s chutí žere. jak řekla veterinářka je to buldoček a všechny co má v péči kolem 1r už jsou na mase :mrgreen: navíc nejspíš ušetříme na léku proti alergiím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44164
4.5.22 18:57
@Markéta80 píše:
@Havlova ale celkově raději nemíchat a tady je vidět že to vadí a krmit 2× denně je prostě celé špatně. ty lisované jsou navíc dost dietní takže pro štěně nic moc :? nejmladší mám na mase, teda zeleninu a ovoce z ruky protože jak to má v misce tak sežere jen maso :mrgreen: a je spokojená, žádné trávicí problémy nemá, prdí minimálně což je pro nás všechny úleva a hlavně s chutí žere. jak řekla veterinářka je to buldoček a všechny co má v péči kolem 1r už jsou na mase :mrgreen: navíc nejspíš ušetříme na léku proti alergiím :palec:

Já mám obludu na kombinaci maso a Yoggies - ona je sice labrador, ale taky špatný jedlík - ráno dostane granule a je na zahradě (už vidím v létě to maso, jak na mě vrčí u branky), večer jde domů a má maso. Jí zase naopak pomohlo to takhle nakombinovat. Ale už byla i dost větší. Oni jsou opravdu míň tučné, ale ty kachní jsou, myslím, i vhodné pro štěňata - ale naše nejraději jehněčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59484
4.5.22 20:22

@Havlova našim relativně chutnají ty kozí, ale už nekupuji. Po měsíci to nechtěly a nejmladší průjmy. na mase je klid, ale musím jí střídat maso a vždy to do sebe vše vycucne a pak kouká že už není :mrgreen: Chce to vyzkoušet, ale krmit 2× denně je prostě málo a nejspíš mu nesedí ani kombinace mokré a suché stravy. Taky záleží na kvalitě granulí, možná na trávení lepší maso večer. Já bych u štěněte moc nezkoušela a bud suché nebo maso a přílohu a tu dávku rozdělit na 4 porce, od 6m na 3. a hlavně na poslední venčení čekat než se vykadí. manžel má srandu když jí vždy řekne že když se vysadí dostane pak ještě něco dobrého a jak to funguje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný