Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
máme křížence středních plemen. Jsou mu 4 měsíce. U nás je 2 měsíce. Poslední týden jakoby úplně zapomněl, že se kadí venku. Uměl si v noci zakňučet, aby ho někdo pustil. Teď se vykadí na koberec a až pak jde někoho budit. Spí vevnitř, je mi jasné, že venku by to bylo lepší a sám by si do boudy nenadělal. Ale zatím jsme ho ven nedali.
Krmíme 2× za den, ráno maso-zelenina-vločky, odpoledne granule. Víc stejně nechce.
Poslední týden se mu i změnila stolice, má ji řídkou…ale ne úplně vodnatou. Spíš taková „kejda“. Ale na vycházce se normálně 2× vykadí, pak už nic nejí a stejně kolik z něj toho vyjde.
Nevíte, co s tím? Nějaká smysluplná rada, prosím? ![]()
Možná mu nesedí styl krmení. Nechte jen granule a uvidíte. Pokud nekupujete obilné sracky z marketu, tak v nich má vše co potřebuje.
@Tutapunta jestli má průjem tak bych dávala pouze granule a nic jiného. V kolik mu dáváš to druhé jídlo? Možná bych zkusila dát mu druhé jídlo později, aby mu bobek vyšel až na ráno ![]()
Dávejte jen granule. Jinak náš pes měl problém s masem, když jsme mu dávali k obědu maso, těstoviny/rýži a zeleninu, tak jsme mu vypěstovali alergii na kuřecí maso
… měl řidší stolici a poté i červené fleky po těle, když jsme přestali dávat, tak se vše spravilo a teď je to už „dědeček“ 13letý a dostane jednou za čas kapsičku jinak má granule a v pohodě celé roky ![]()
Příspěvek upraven 04.05.22 v 09:24
Posunula bych odpolední krmení na později, pokud to jde. Rodiče to takyuslei udělat. Když pes dostal žrádlo kolem čtvrté, jak se vrátili z práce, tak pak chtěl kadit někdy ve 3 nebo 4 v noci. Pak dostával nazrat kolem šesté večer a kadeni vydrželo na ranní venčení. Ale bylo potřeba posunout i ranní krmení, jinak měl hlad.
@Tutapunta ja se mu ani nedivim, kdyz ho takhle krmite
bud ho krmte BARFem nebo granulema(my mame super zkusenost s Yoggies), ale BARF vas vyjde levneji, kdyz si najdete primo BARF prodejnu.
U nas se osvedcilo krmeni rano, vecer a to vzdy ve stejnou(nebo pribliznou) hodinu. Najist a hned se slo ven. Adoptovala jsem fenku, ktera byla 8 let zavrena v kleci, takze zadne hygienicke navyky. Pul roku mi trvalo nez jsem prisla na to, jak na ni. Jo a po kazdem vykakani a vycurani venku jsem ji dala mnamku a za chvilku uz to umela
kolik bych si usetrila nervu, kdybych to tak praktikovala od zacatku ![]()
Hlavne nekupujte zadny levny a nekvalitni granule jako je treba Pedigree.
Kombinace krmeni samao sobe spatna neni, ale jemu ocividne neco bud nesedne, nebo ma jiny zazivaci problem.
Co jste zmenili, ze mu tohle zacalo…?
No a jinak v noci budika a vyvencit, co jineho.
V kolik vecer naposled a rano nejdriv vencite?
1. Stěně by mělo být krmení několikrát denně, ne jen 2×, denní dávku rozdělit na 5×
2. Taky jsme měli stěně str. plemene nějaký ten týden doma, spal ve svém pelíšku, před který jsem mu dala igelit-abych pravě ho hned uslyšela, jak leze ven v noci. A hned ho capnout DO NARUCE a odnést ven na vyvenceni.
Jakmile ho necháš jít samotné, cestou udělá potřebu ještě doma, je to holt ještě psi miminko.
3.Ve 4 měsících už spalo stendo ve své zateplené boudě venku, jde o kratkosrste plemeno bez podsady a v pohode, narodil se v lete; takže ten váš už dávno taky nemá co vychrapovat doma.
Venku je to pro něj mnohem víc zajímavější, více podnětu pro něj ke sledování, atd. Není to člověk, aby byl nejspokojenejsi doma v posteli.
Jak už píšou holky, posunula bych odpolední krmení až na večer + před spaním delší procházku, aby se ještě vykadil. A než se to upraví, tak bych k němu v noci vstávala a brala ho ven (za mě pořád lepší, než řešit podělanej koberec). Nedělá to naschvál, je to mimino a prostě to neudrží ![]()
@Tutapunta míchat maso a granule je blbost. Má chudák skoro průjem tak to neudrží
A 4m štěně krmit 2× denně je málo. Naši po převedení na maso a zeleninu se vše upravilo a i kadí mnohem méně
2× denně krmím dospělé psy ![]()
@Markéta80 píše:
@Tutapunta míchat maso a granule je blbost. Má chudák skoro průjem tak to neudržíA 4m štěně krmit 2× denně je málo. Naši po převedení na maso a zeleninu se vše upravilo a i kadí mnohem méně
2× denně krmím dospělé psy
Záleží co za granule. Za studena lisované tak nevadí. Ale u štěňat, zvlášť takhle malých, bych to nedoporučovala. A krmila bych alespoň 3× denně (holt menší porce).
@Havlova ale celkově raději nemíchat a tady je vidět že to vadí a krmit 2× denně je prostě celé špatně. ty lisované jsou navíc dost dietní takže pro štěně nic moc
nejmladší mám na mase, teda zeleninu a ovoce z ruky protože jak to má v misce tak sežere jen maso
a je spokojená, žádné trávicí problémy nemá, prdí minimálně což je pro nás všechny úleva a hlavně s chutí žere. jak řekla veterinářka je to buldoček a všechny co má v péči kolem 1r už jsou na mase
navíc nejspíš ušetříme na léku proti alergiím ![]()
@Markéta80 píše:
@Havlova ale celkově raději nemíchat a tady je vidět že to vadí a krmit 2× denně je prostě celé špatně. ty lisované jsou navíc dost dietní takže pro štěně nic mocnejmladší mám na mase, teda zeleninu a ovoce z ruky protože jak to má v misce tak sežere jen maso
a je spokojená, žádné trávicí problémy nemá, prdí minimálně což je pro nás všechny úleva a hlavně s chutí žere. jak řekla veterinářka je to buldoček a všechny co má v péči kolem 1r už jsou na mase
navíc nejspíš ušetříme na léku proti alergiím
Já mám obludu na kombinaci maso a Yoggies - ona je sice labrador, ale taky špatný jedlík - ráno dostane granule a je na zahradě (už vidím v létě to maso, jak na mě vrčí u branky), večer jde domů a má maso. Jí zase naopak pomohlo to takhle nakombinovat. Ale už byla i dost větší. Oni jsou opravdu míň tučné, ale ty kachní jsou, myslím, i vhodné pro štěňata - ale naše nejraději jehněčí.
@Havlova našim relativně chutnají ty kozí, ale už nekupuji. Po měsíci to nechtěly a nejmladší průjmy. na mase je klid, ale musím jí střídat maso a vždy to do sebe vše vycucne a pak kouká že už není
Chce to vyzkoušet, ale krmit 2× denně je prostě málo a nejspíš mu nesedí ani kombinace mokré a suché stravy. Taky záleží na kvalitě granulí, možná na trávení lepší maso večer. Já bych u štěněte moc nezkoušela a bud suché nebo maso a přílohu a tu dávku rozdělit na 4 porce, od 6m na 3. a hlavně na poslední venčení čekat než se vykadí. manžel má srandu když jí vždy řekne že když se vysadí dostane pak ještě něco dobrého a jak to funguje ![]()