Co mi chtějí prodat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
27.2.24 15:38
@eumedon píše:
Podvod - stejně jako ty - vylučuju. Pokud mne telefonicky bankéř zve na pobočku anebo policajt na policejní služebnu, tak to není falešný bankéř ani falešný policajt.

S tím jistým vyloučením podvodu bych byl opatrnější. Umím si představit akci, že HAYSEL rozjede činnost pozváním na kontaktní místo. A bude sedět všechno, včetně zobrazení čísla, které mi volá. Tak předpřipraví kosa na to, že se něco děje. A pak- třeba v rámci proklientského přístupu- přijde po pár hodinách návrh, že si klient může ušetřit cestu a že se s ním spojí specializovaný pracovník banky, který s ním problém vyřeší bez nutnosti se někam trmácet.
A tady prostě velká čísla dělaj prachy. Rozjedou to pro 200 lidí a to by bylo, že by se 2-4 nechytili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20203
27.2.24 16:33
@Ivan PPZ píše:
S tím jistým vyloučením podvodu bych byl opatrnější. Umím si představit akci, že HAYSEL rozjede činnost pozváním na kontaktní místo. A bude sedět všechno, včetně zobrazení čísla, které mi volá. Tak předpřipraví kosa na to, že se něco děje. A pak- třeba v rámci proklientského přístupu- přijde po pár hodinách návrh, že si klient může ušetřit cestu a že se s ním spojí specializovaný pracovník banky, který s ním problém vyřeší bez nutnosti se někam trmácet.
A tady prostě velká čísla dělaj prachy. Rozjedou to pro 200 lidí a to by bylo, že by se 2-4 nechytili.

Prevencí takového podvodu je trmácet se na pobočku banky (při podezření na falešného bankéře), resp. na služebnu policie (při podezření na falešného policajta).

Jakákoliv změna místa setkání musí být červená kontrolka.

Dokonce v jednom případě falešného policajta se podvodník setkal s hejlem na parkovišti před budovou PČR. Ne, žádná změna v rámci „proklientského přístupu“! Když na pobočce, tak na pobočce. Žádné parkoviště před služebnou PČR, služebna!

Je třeba mít na paměti, že za jednání osob, které se klientovi banky jeví jako bankovní úředníci, je banka odpovědná jen tehdy, proběhlo-li toto jednání na pobočce banky (nejde-li o distanční jednání s předem dohodnutým postupem autentizace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
27.2.24 18:05

Co se JIM nedá upřít, tak propracovaný nátlakový způsob. Vytvoření finančního a časového stresu. Já bych se ani do té banky netrmácel, co potřebuju, tak zvádnu přes APP/ web. Ale prostě dost lidí podlehne nakonec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat