Co mi chtějí prodat?

490
20.2.24 22:25

Co mi chtějí prodat?

Ahoj, mám účet u ČSOB, mám ho tak už asi 10 let a nikdy mě vidět nechtěli. Dnes jsem měla telefonát od paní z nejbližší pobočky, představila se jako můj bankéř a strašně chtěla, abych přišla na osobní schůzku. Nemáte někdo zkušenost, co mi chtěla osobně prodat? Nikdy jsem na té pobočce ani nebyla a paní mi na dotaz co konkrerne mi chce nabízet neodpověděla a mlžila. Úvěr u dané banky žádný nemám.
Mám několik úvah, proč jim na mě vyjel kontakt:

• na spořicím účtu mám víc, než by se jim líbilo
  • všimli si, že každý měsíc odkláním peníze na Revolut účet
  • mám hypotéku u jiné banky (ale tu platím už 7 let)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5980
20.2.24 22:34

Tak tam nechoď, ty nic po bance nechceš. Divím se že to řešíš, já bych ji rovnou do telefonu řekla že nemám zájem. A seš si jistá že to bylo určitě z banky? Teď je dost podvodných telefonátů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
20.2.24 22:37
@mamule42 píše:
Tak tam nechoď, ty nic po bance nechceš. Divím se že to řešíš, já bych ji rovnou do telefonu řekla že nemám zájem. A seš si jistá že to bylo určitě z banky? Teď je dost podvodných telefonátů.

Rekla, že je přímo z té pobočky a chtěla abych přišla na danou pobočku, takže podvod vylučuju.
Já si chci sjednat cestovní pojištění ke kartě. Původně jsem ho chtěla sjednat online, ale říkám si, že by mi na něj mohla dát nějakou slevu, když už tam dojdu :D Letos máme hodně cest po EU, ale ještě jsem ho teda nepoptávala, jen jsem koukala na web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5900
20.2.24 22:40

Je to úplně normální. Chce tě prostě vidět osobně, aktualizovat údaje, případně ti nabídnout cokoli, co budeš potřebovat. Maji to v popisu práce, nehledej za tím komplot. Taky musí mít určitý počet schůzek denně apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17346
20.2.24 22:43

Já raději volím osobní kontakt, než telefonický…tedy pokud je to samozřejmě v mých možnostech. :think:
Ale, záleží jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
20.2.24 22:46
@Niki.J.B. píše:
Rekla, že je přímo z té pobočky a chtěla abych přišla na danou pobočku, takže podvod vylučuju.
Já si chci sjednat cestovní pojištění ke kartě. Původně jsem ho chtěla sjednat online, ale říkám si, že by mi na něj mohla dát nějakou slevu, když už tam dojdu :D Letos máme hodně cest po EU, ale ještě jsem ho teda nepoptávala, jen jsem koukala na web.

No tak aby ti nevnutila ještě něco navíc :lol: nám se dost často stávalo že když jsme v internetové bance hledali informace a nebo se pokoušeli si něco sjednat online a už to nedokončili, že si to třeba rozmyslíme, tak nás pořád otravovali prvně po emailu pak i telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4571
20.2.24 22:46
@Lil Kitkatt píše:
Je to úplně normální. Chce tě prostě vidět osobně, aktualizovat údaje, případně ti nabídnout cokoli, co budeš potřebovat. Maji to v popisu práce, nehledej za tím komplot. Taky musí mít určitý počet schůzek denně apod…
Údaje stačí aktualizovat při tel. hovoru. Mě a ani manžela nezvali do banky na schůzku. (3 různé banky)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
20.2.24 22:49
@mamule42 píše:
No tak aby ti nevnutila ještě něco navíc :lol: nám se dost často stávalo že když jsme v internetové bance hledali informace a nebo se pokoušeli si něco sjednat online a už to nedokončili, že si to třeba rozmyslíme, tak nás pořád otravovali prvně po emailu pak i telefonu.

Já právě nekoukala přes bankovnictví, ale normálně přes Google.

@smile_xxx píše:
Sice je to OT, ale cestovní pojištění mám součástí pojistky domácnosti. Zkus si to nechat porovnat, kolik ti kdo nabídne jako plnění.

Koukala jsem na všechny možnosti a ke kartě mi to vyšlo tak nějak nejlíp cena/ výkon.

@Lil Kitkatt píše:
Je to úplně normální. Chce tě prostě vidět osobně, aktualizovat údaje, případně ti nabídnout cokoli, co budeš potřebovat. Maji to v popisu práce, nehledej za tím komplot. Taky musí mít určitý počet schůzek denně apod…

Díky, mně právě přišlo divné, že jsem jim osobně nikdy nechyběla a najednou takový zájem, když dělám větší transakce jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
20.2.24 22:50
@Lil Kitkatt píše:

Segra pracuje v bance a je to presne tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
20.2.24 22:54
@Niki.J.B. píše:
Díky, mně právě přišlo divné, že jsem jim osobně nikdy nechyběla a najednou takový zájem, když dělám větší transakce jinam.

Jistě ze to vidí a chtějí se o tom s tebou pobavit :mrgreen:

Taky ti můžou nabídnout přechod na nějaký nový typ účtu, pojištění, důchodové spoření, uver, investování… co si vzpomenes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
20.2.24 22:58
@Semtex píše:
Jistě ze to vidí a chtějí se o tom s tebou pobavit :mrgreen:Taky ti můžou nabídnout přechod na nějaký nový typ účtu, pojištění, důchodové spoření, uver, investování… co si vzpomenes :lol:

Jooo, tak kdyby měli lepší kurz eura a žádné nesmyslné poplatky za převod do zahraničí, nemusela bych mít další účet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 23:15

Nechodila bych. Pro tebe to bude ztráta času, jen aby si na tebe nějaká „prodejkyně hrnců“ nahnala body za schůzky. Pokud chceš lepší nabídku na pojištění, pošli ji email, že pokud ti nabídne něco konkrétního zajímavého, přijdeš ji to osobně podepsat. Aktualizace údajů nutná osobně není, některé lepší banky (Fio) si vše stáhnou z registrů, některé horší (mbank) potvrdíš přes internetové bankovnictví. Jediné, kde by osobní návštěva, pro tebe mohlo mít cenu, je třeba banka Trinity. ČSOB rozhodně ne-e.

• Citovat
  • Upravit
892
20.2.24 23:19

@Niki.J.B.
nemáš novou občanku? Někdy chtějí osobní kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
20.2.24 23:22

@Niki.J.B. i
pojištění si udělej pořádné, ne na platebni kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat