Co mi porádíte - znovu si půjčit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
8.5.14 17:54

co mi porádíte

Ahojte, chtěla bych se svámi poradit, máme s manželem starší baráček, na pujčku od lišky, splácíme už sedum let, ješte dvanáct let nám zbývá. Ted bychom chtěli zrekonstruovat střechu, jenže 500 000 tisíc bychom si musely zase pujčit, jo liška nám dá, návýší uvěr co máme na 30 let :jazyk: což se mě moc nelíbí, když si představím splácet všechno zase od znovu, když střechu neudělám, ještě vydrží, ale já už to chci mít všechno zrekonstruované, at už mužem jen splácet, našetřit na ni, na to nemáme tak :roll: by mně zajímal váš názor, co byste dělali na mém místě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.5.14 17:59

@Ivouše

půjčit ne, našetřit ne, atřecha ano…hmmm, vsaď sportku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.5.14 18:00
@kočička Evička píše:
@Ivoušepůjčit ne, našetřit ne, atřecha ano…hmmm, vsaď sportku :lol:

no kdybych aspon vyhrála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.5.14 18:04
@Ivouše píše:
Ahojte, chtěla bych se svámi poradit, máme s manželem starší baráček, na pujčku od lišky, splácíme už sedum let, ješte dvanáct let nám zbývá. Ted bychom chtěli zrekonstruovat střechu, jenže 500 000 tisíc bychom si musely zase pujčit, jo liška nám dá, návýší uvěr co máme na 30 let :jazyk: což se mě moc nelíbí, když si představím splácet všechno zase od znovu, když střechu neudělám, ještě vydrží, ale já už to chci mít všechno zrekonstruované, at už mužem jen splácet, našetřit na ni, na to nemáme tak :roll: by mně zajímal váš názor, co byste dělali na mém místě :nevim:

brigádu a našetřit na střechu.. když máte na navýšené splátky tak jistě zvládete ušetřit ne?
jinak co to bude za střechu za 500 000,–? Dali jste si udělat nabídku od více firem? Mi to přijde hodně moc

Příspěvek upraven 08.05.14 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.5.14 18:04

To je celkem dost na rekonstrukci střechy. Fakt bude stát tolik? Radím nechat si udělat cenovou nabídku ještě někde jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.5.14 18:07

@Ivouše Co bych udělala na tvém místě nevím. Nevím, kolik vyděláte, kolik vám měsíčně zbyde, jestli máš děti, případně jestli chceš mít v dohledné době děti a tím pádem vyšší náklady na míň peněz. Co se týče lišky a úvěrů, sotva někde seženete výhodnější podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
8.5.14 18:08

@Ivouše
Nejde to tak, že byste koupili materiál a s kamarádama střechu položili sami, pokud není nijak komplikovaná tak to jde, my si taky střechu a spoustu dalších věcí dělali sami jenom proto, že se nám nechtělo platit nehorázný sumy za práci, kterou zvládneme sami nebo s pomocí kamarádů a známých :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 18:30

Netroufám si radit, jestli šetřit nebo půjčit, to musíte vědět sami. Ale ta cena mi přijde dost vysoká, co máte za dům? Ségra s manželem teď nechávali dělat rozpočet na střechu dvoubytovky (střecha kolem 200m2) včetně trámoví a zvýšení zdí o metr a rozpočet mají na půl milionu. U nich to je super cena, u vás dost, pokud máte nějaký klasický domek :think:

• Citovat
  • Upravit
20518
8.5.14 19:09

Víš co. Když jste dům kupovali, muselo vám být jasné, že u staršího domu jde už jen o injekce. Že každou chvíli tam bude třeba něco opravovat a vyměňovat. Bohužel se setkávám právě s tím, že lidi horko těžko seženou hypotéku na cenu toho domu a tohle jim buď nedochází, a nebo si řeknou, že to budou řešit, až to přijde. A když to přijde, pak zjistí, že mají co dělat utáhnout hypotéku a nekoupí si ani nový nábytek a už se začíná rozpadat třeba ta střecha.

Takže nyní je čas udělat si dlouhodobý plán, jestli se vám třeba ještě nebortí topení nebo další věci, tudíž kde je třeba už nyní myslet na to, že je třeba ještě víc šetřit a ušetřit. A z toho uvážit, jestli si půjčit u lišky víc a udělat třeba dvě akce najednou, a nebo s opravou střechy počkat a víc se holt uskrovnit (pokud je vůbec z čeho) a spořit ještě někde bokem.

Jinak my stavěli cca před 10 lety a střecha za půl mega se mi zdá být teda dost přestřelená. Faktem ale je, že každý díl nám dodal a dělal někdo jiný (dřevo/tesaři plus manžel/tašky/pokrývači plus manžel, atd.) a tudíž celkové náklady byly prostě nižší než si řekne firma. Takže asi fakt se v tom začít pitvat, zda třeba dodanou krytinu nelze někde koupit samostatně levneji, zda tesaři ze vsi by nebyli levnější než firma (za „občerstvení“ a bez DPH je to furt levnější, co si budeme povídat), atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.5.14 19:45

No, záleží jaké máte podmínky u Lišky. ta klasická hypo od nich není vůbec výhodná, možná by se vyplatilo i za nějakou pokutu(což Liška má) zkusit dluh přetáhnout jinam :think: No, teda pokud máte od nich hypo a ne úvěr(ten je stále bezzkonkurenční)
Já bych určitě vyhledala nějakého fin. poradce, třeba i od víc institucí a nezávazně bych si od nich nechala udělat nabídky.
Jinak zadlužit se asi budete muset když chceš novou střechu a nemáte našetřeno-a teda pokud nemáte nějakého bohatého strýčka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
8.5.14 19:55

Uau střecha za půl mega.. To je jak v Lotrandovi a Zubujdě: Ty mít tři střecha nad sebou! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5
9.5.14 13:06

Dej sem stručný rozpočet včetně plochy střechy

Je to fakt moc. Třeba nás něco napadne, jak slevit.
Jiná krytina, jiná izolace, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.5.14 15:44
@jdukolem píše:
brigádu a našetřit na střechu.. když máte na navýšené splátky tak jistě zvládete ušetřit ne?
jinak co to bude za střechu za 500 000,–? Dali jste si udělat nabídku od více firem? Mi to přijde hodně mocPříspěvek upraven 08.05.14 v 19:13

no tak já i manžel máme tak nabité zaměstnání, že brigádu už bychom nezvládly a navíc chci být i s dětmi, a ušetřit pul milionu to bych šetřila hodně dlouho, je to nástavba+nová střecha, krovy atd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.5.14 15:49
@Anonymní píše:
Netroufám si radit, jestli šetřit nebo půjčit, to musíte vědět sami. Ale ta cena mi přijde dost vysoká, co máte za dům? Ségra s manželem teď nechávali dělat rozpočet na střechu dvoubytovky (střecha kolem 200m2) včetně trámoví a zvýšení zdí o metr a rozpočet mají na půl milionu. U nich to je super cena, u vás dost, pokud máte nějaký klasický domek :think:

my to máme s nádstavbou taky a bude to dělat firma, víc firem jsem poptávala a bylo to +-stejné tuto firmu znám, vím že dělá dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
10.5.14 15:55
@Ivouše píše:
no tak já i manžel máme tak nabité zaměstnání, že brigádu už bychom nezvládly a navíc chci být i s dětmi, a ušetřit pul milionu to bych šetřila hodně dlouho, je to nástavba+nová střecha, krovy atd. :mavam:

je to dost my měli komplet novou střechu i krovy a vyšlo to na podstatně mín i když první návrh byl taky na půl mega jenže jsme firmě řekli, že za ty peníze ne a hned byl rozdíl víc jak 200 000 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí