Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Spař cibuli (silnejsi krouzek) - spař, ne uvar - 5 minut. Pak, co nejteplejší snese dej na ucho. Nech 2 hodiny a opakuj 5 dni. Pomůže téměř hned. Ověřeno jak na dětech, tak na mne. Ta spařená cibule vytahuje zánět. Pomohlo mi i na zánět dutin.
@Anonymní píše: Více
Cibuli opravdu ne. To jsem zkoušela mnohokrát a nepomohlo nikdy.
To me mrzí, my diky ní nevime, co jsou to léky.
já na to dceři dávám do ucha vatičku namočenou v Alpě
My zkouseli vše možné včetně česneku a já nevím co ještě. Na zánět zvukovodu mám ověřeny Otobacid, musí se kapat 2× denně.
Ale mám dítě, co mělo víc jak 20× píchane uši.
Na zacinajici zanet zvukovodu mi pomaha opatrne vytrit vatickou namocenou v Betadine. Ale musi to byt fakt v pocatku.
Na ORL mi naposledy doporucila primo MUDr. naplnit si ucho Betadine a 10 minut cekat, ale to fakt vrele nedoporucuji.
Ale ta vaticka mi pomaha.
Jo, a zanet zvukovodu neni zanet stredniho ucha - prijde mi, ze to tu nekteri zamenuji. ![]()
@Hobitka díky, Betadine zkusím. I když si stěžuje už od včerejška. Zatím jsme zkusili Ibalgin, ten někdy v začátku pomáhá.
Audiron. Byliné kapky. Úžasné. Mají je některé lékárny. Loni pri zánětu středního ucha mi to moc pomohlo při rekonvalescenci. Namočit vatu a vložit do zvukovodu.
Hlavní je dávat nurofen 3× denně a vatička s lihem do ucha, pravidelně měnit.
Syn kdysi trpěl na uši, postupně to přešlo. Aktuálně má podle všeho zacinajici zánět zvukovodu. Jsou nějaké volně dostupné kapky srovnatelné s Otobacidem?