Co mu může být? Pes

253
10.10.16 22:12

Co mu může být? Pes

Ahoj. Můj pes cca před hodinou a půl začal mit stazeny ocas a byl takový neklidny. Zkontrovala jsem ho, prohmala a zdá se byt ok. Volala jsem hned veterináři a rikal, že jestli nezvraci a nema průjem není apaticky ať počkám do rána a ať přijdu. Jenže Já mám strach, lehla jsem si k němu do pelíšku a mazlila se s nim a dala mu tycinku psi, kterou snedl. Byly jsme za tu dobu 2× venku sel v pohodě. Jen ten ocas má stazeny ne sice uplne, ale ma. Pozoroval jsem ho při dýchání a když dýchá tak mezitím i jakoby zatne břicho nebo nevím jak bych to presne popsala. Když lezi je neklidný a lize si konečník, ten jsem prohlidla a ok. Achjo je mi ho tak lito, Já snad do rana neusnu. :(
Ptám se tu jestli náhodou někdo neví. :(
Ráno letime na veterinu. Ted zatím spi a je v klidu. Moc děkuji za pripadne příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
10.10.16 22:14

Asi se nemůže vy**t..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.10.16 22:16

@Teremii Byly jsme venku a vykadil 2 mini hubeny bobky, mozny to je. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
10.10.16 22:21

Ahoj, nežral něco co normálně nejí? Přijde mi, že mu je prostě jako by zle od žaludku…takový to krčení dělal náš pes a pak se třeba vyzvracel a byl klid. Myslim že ráno bude dobrej :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
10.10.16 22:25

Nesežral někde kost? Může ji mít zařazenou ve střevě.
Každopádně vydržet do rána, sám na nic asi nepřijdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.10.16 22:26

Má vymačkané žlázky na konečníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.10.16 22:27

@zuza92 Fakt nevím. Byly jsme u mamky a byl na zahrade a kdovi jestli něco nezblajznul, ale nezvracel.
Jinak pred chvíli žral normalne a ted i usnul a je v pohodě. Tak snad to bude dobrý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.10.16 22:28

@Lindaaa93 nee, zitra veterinář zkontroluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.10.16 22:31

@Samantha25 to prej taky hodně bolí může az dostat zánět můj pes měl taky takovy problém chodil furt na „velkou“ a jen takové tenké hov..,sankoval, lízal si zadek veterinář mu vymackal žlázky a dostal ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
10.10.16 22:31

@Samantha25 Tak pokud žere, nekňučí tak bych velkej strach něměla :) uvidíš ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
10.10.16 22:38

A co teda ma? Stazeny ocas, nemuze ho dat nahoru? Nas pes to taky jednou mel. Co se mi podarilo zjistit, tak to muze mit z prochladnuti, z nervu (neceho se treba fakt hodne lekne), nebo ma zlomeninu. Ted bych ho drzela v teple a zitra uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.10.16 22:54

Vazne nevim co to muže byt, prijeli jsme od mamky domu byl v pohode a po chvili prisel se stazenym ocasem. Před chvíli žral zase a zrovna blbne s přítelem takže jsem klidnější. :srdce: Jen ten ocas ma u kořene napnuty a konec má dolů. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
10.10.16 23:00

Mě přijde fena se staženým ocasem když něco provede co ví že nemá, nebo když se něco chystá udělat = např. se vyčurá na truc doma, něco rozkouše apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.16 23:03

Ad ty žlázky - je to pes od psa. Někteří psi s nimi nemají problém celý život, jiným se musí pravidelně čistit, někteří mají nad nimi navíc „zvýšený dozor“. Mám momentálně doma ten třetí případ. Někdy tak před 1,5 rokem jsme absolvovali dokonce přes všechnu péči akci „čistění žlázek se zánětem“ a to tedy stálo za to. Boj neskutečný, řev na celou veterinu. Zánět žlázek psa rozhodně bolí, v podstatě se mu žlázky abnormálně zvětší a nejdou vyčistit normálně, musí se přímo do nich zavést tenká hadička - no děs.

Takže ano, mohou to být ty žlázky. Když už bylo ouvej, čuba žrala normálně, ale vysmátá tedy rozhodně nebyla. Prostým pohledem to zvenku nemusíš poznat, zvlášť, pokud má pes hustou srst. Pokud po tom zadku „bobuje“, pravděpodobnost problému se žlázkami se zvyšuje. V takovém případě ti vřele doporučuju na tu veterinu vzít váš pevný náhubek pro případ „souboje o vyčištění“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.10.16 23:09

@Klára-z-Prahy no ten muj rošťák když jdeme k veterináři, tak už před dvermi couvá a nechce jit, ani na sebe nenechá sáhnout. Je to vždycky boj, ale musíme ho dát. Uvidíme, co nám zítra poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný