Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taťka má taky na rukou a použiva na to konopnou mast nebo sádlo s konopím a musím. Říct že to je lepší a lepší..
Ja mam zkušenost jen s dětským atopakem a co pomohlo nejvíc, byly koupele s morskou solí (coz teda nevim, jestli dáš, pokud to mas az takhle). Zkoušela jsem mazat vším možným, dokonce jsem doma umichala šlehane bambucke máslo s jojobovym a merunkovym olejem, ale nejvíc sedl kokosovy olej. Pak atopak kromě jednoho lehounce sucheho ložiska zmizel, ale to je spis nahoda, rekla bych.
Hodně se říká, ze pomáhá hlidat stravu, to se u dcery nepotvrdilo vubec, ale za zkoušku nic nedáš. Drzim palce, at to zkrotíš, je to hrozný.
Zasadne zmenit stravu, jsi dospela, tak si to naordinuj. Googli.
Jinak mast pouzivam od Karla Hadka.
To je složité, každý to má jinak.
Máš nějakou potravinovou alergii?
Vynechat dráždivé potraviny, pálivé, alkohol ap.
locoid je dobrej, pomáhá, na noc si dej bavlněné rukavice, ruce pořádně promaž, třeba sádlem, vazelinou.
@Anonymní píše:
Hezky den,
chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s dlouhodobym atopickym ekzemem. Mam uz to 1 rok, doktorka mi na to napsala locoid, ale ani ten mi už nepomaha.. Mam to na prstech, mezi prstama a na dorzu rukou. Už nevím co s tim, každý den to promazavam..vyzkoušela jsem na to všechno, ale bez výsledku. Někdy se mi udělají takové,,puchyrky", ve kterých je voda.. hrozne to svedi a někdy i pálí..
Už nevím co s tim. Vypadá to příšerně
Nejlépe vyšetření u alergologa, ať víš z čeho to přesně je.
@janickaIII píše:
Nejlépe vyšetření u alergologa, ať víš z čeho to přesně je.
Je to takové stresující, často se důvod nenajde.
Hezky den,
chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s dlouhodobym atopickym ekzemem. Mam uz to 1 rok, doktorka mi na to napsala locoid, ale ani ten mi už nepomaha.. Mam to na prstech, mezi prstama a na dorzu rukou. Už nevím co s tim, každý den to promazavam..vyzkoušela jsem na to všechno, ale bez výsledku. Někdy se mi udělají takové,,puchyrky", ve kterých je voda.. hrozne to svedi a někdy i pálí..
Už nevím co s tim. Vypadá to příšerně