Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky mám dotaz co doporučujete na imunitu pro 2 roční dítě? Dcera je stále nemocná opakovaně zelená rýma a horečky pravidelně každý měsíc není to tak že bych ji špatně oblikala nebo neco podobně není ani s nikým nemocnim v kontaktu nepřípadné mi to v pořádku aby byl pořád nemocná. Děkuji
Kontakt s nemocným nepoznáš, stačí hernička hřišťátko a máš to hned. Oblékáš jak? Nejlépe jako sebe. U dětí do 3 let sem používala éterické oleje do koupele, aromalampy. Nebo mazala Tymiánovým krémem. Co na to pediatr? ![]()
Koupila bych nejaka probiotika a jinak nic specialniho krome zdrave stravy asi nevymyslis. Morska voda do nosu jako prevence denne.
Jak probíhá léčba? Zelená rýma obvykle značí bakteriální infekci a tu je potřeba důkladně vyléčit (zjistit, zda už to není na ATB-CRP testy u pediatra), nechat doma ještě klidně týden po vymizení příznaků. Pokud se to opakuje takto často a nejde o klasickou průhlednou nudli u nosu po celou smrkací sezonu, nepřijde mi to úplně ok, obzvlášť v předškolkovém věku. Za mě - chladno v noci (max 19st), hodně aktivního pohybu v přírodě, vyvážená strava a probiotika, vitamín D (dáváte ještě Vigantol?) a na podzim klidně beta-glukany.
Beta-glukany, probiotika, vitamín D, ev. Broncho-Vaxom (ten je na předpis).
Pokud chodí do dětského kolektivu, tak se není čemu divit. Imunitní systém u dětí se vyvíjí a vysoká nemocnost batolat a předškolních dětí, které chodí do dětského kolektivu, je zcela normální.
Výhledově ev. ORL vyšetření k posouzení nosní mandle.
Doporučuji Kozí kolostrum od Betuly. Je to vlastně prvni mleko, ktera koza hned po porodu produkuje, susene mrazem takže se neztratí žádné živiny. Je to čistě přírodní bez jakékoliv chemie. Sice je to docela dost drahá záležitost, ale nas zachránila. Od nástupu do školky, to samé týden školka pak skoro 14dni doma a léčení, rýmy, kašle a teplot. Co jsem tohle začali brát, chodí do školky už 3 tydny v kuse
a krom trošku rýmy mu nic neni