Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@verulicek Já měla manducu, ale já mám malé děti, na standardní batole už by to chtělo nějaké batolecí, ale tam už se neorientuju, vím, že dost lidí si chválí Kibi (snad mám ta i správně).
@verulicek Nosim v batolecim nositku Tula toddler od tech 11m (ted uz jsou mu dva roky). Tak koupit nejake bazarove nositko treba? Treba kibi? Pak ho podle mne i bez problemu prodas dal.
@verulicek Ahoj, já jsem zrovna přesně z toho důvodu pořizovala nositko Kibi, zatím teda super. Výhoda je, že se dá sbalit jakoby do ledvinky, když malou zrovna neponeseš, tak nepřekáží. Malému je 16 mesicu.
@verulicek tak na takove poponaseni vam staci jakekoli ERGONOMICKE nositko. Staci bazarove. Manduca, Kibi, Beco, Patapum, Ergo…
@verulicek z vlastní zkušenosti raději kibi než manducu pro batole, manduca je malá a nepohodlná v porovnání s kibi ![]()
Díky, ale obávám se, že chodící dítě (což předpokládám v létě už bude) mi hodinu v nosítku typu manduca a kibby nevydrží. Malá by Manducu ani nesnesla..kámoška ji měla a když jsem to srovnala se šátkem, bylo mi jasné, že malá na to není…Asi spíš tedy něco s pevnější konstrukcí.. ![]()
@verulicek tak muzes nosit v satku i batole, mozna koupit nosnejsi satek, naucit se vazat na zada, idealne dvojity hammock nebo batohokapsu. Jinak moje deti teda v nositku i v batolecim veku klidne hodinu, dve, vyspaly se, zadny problem, na zadech o nich kolemjdouci kolikrat ani nevedeli, kdyz melo dite spinkaci kapucku a pres nositko ochrannou kapsu.
Případně si u nosítek hlídej, jestli mají možnost nějak „fixovat“ hlavu. Měli jsme kdysi půjčené nějaké nosítko na záda, a jak syn usnul, klinkala se mu hlava, navíc se zaklonil a to bylo hodně náročný na naše záda a i jeho tělo.
Pro roční bych vzala nějakou klasickou krosnu, záleží jak moc chodíte…Jestli minimum, tak by klidně vydržela asi i v šátku. Jinak teda krosny jsou drahé, ale nic mezitím není. Pokud nechcete investovat moc, úplně v pohodě bych šla do bazarové. Kvalitních značek je spousta: Corazon Panda, Salewa, Deuter, Vaude… Cena jsou šílené, ale zase bude spokojené děcko i nosič a jak říkám, bazaru bych se vůbec nebála. Jsou určitě i levnější značky, ale než novou nic moc, raději bazarovou značkovou.
My máme nosítko beco a někdy do něj dám i 3,5 letou dceru, uplně v pohodě. Na malého 2 roky používám několikrát denně..je v tom hrozně spokojený ![]()
@verulicek píše:
@Bibi239 já nosit i vázat umím..jde o babičku s dědou a chlapa..
Tak zas pokud je dítko zvyklé na šátek, tak by neměl být s ergonosítkem problém.
Ahoj, sama malou občas nosím v šátku. Teď už jí ale byl rok a moji rodiče začali s tím, že se dívali na nějaké nosítko pro malou do lesa (samozřejmě Chicco
)…malá zatím nechodí. Chci se zeptat, co tak bráváte na výlety? Nemyslím přímo super krosny do hor..ale na takové to klasické výletování, kdy děcko začnou bolet nohy. Spíš v nižší cenové relaci…Krosny Panda jsou super a moc se mi líbí, ale zas tolik investovat nechceme..Ale zároveň nechci, aby jí to kazilo záda
Díky