Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
U prvního mi pomohl gel/mastička z DMka přímo na bradavky, teď u druhé jsem nepotřebovala nic naštěstí ![]()
Ještě se doporučuje Purelan ![]()
Mateřské mlíko. Když jsem mazala kremama bylo to horší a chtělo to víc a víc mazat… Když jsem nemazala, chvíli potrpěla bylo to za chvíli ok. U druhého dítěte jsem už byla ponaučená.
Purelan. Je to čistý lanolin, takže se před kojením nemusí smývat. A pomůže ihned.
Také se přikláním k Purelanu. Případně lze nechat namíchat čistý lanolin přímo v lékárně a vyjde výrazně levnější.
MM když si bradavku po kojení potřeš MM je to mnohem lepší než nějaké krémy ty mi to ještě zhoršovaly.
Purelan. Nemusí se smývat a zabral mi jako jedinej, nepomohl mi ani Bepanthen, nic, jenom tohle. ![]()
Po kojení vždy maznu MM a až zaschne, tak dávám Purelan. Na noc pak patlam Bepathenem. Zatím dobrý ![]()
@Deňa1995 porad mazat Bepanthenem i preventivne ze zacatku, kdyz bylo uplne nejhure, tak mi dala sestricka v porodnici nejakou fialku, byl to gelik a nebo u prvni dcery jsem mela z lekarny gel.od Aventu a byl. uzasny, ale musela jsem to objednavat.
Bepanthen jsem používala nebo pak je ještě Purelan. Nebo levnější varianta Bepanthenu calcium panthotenicum či panthotenát..či jak se to píše..