Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Deňa1995 Ono hodně záleží na dítěti. Nám pomohl espumisan. Bez něj ani ránu. Vždycky když vynechám byť jen jedinou dávku tak to malého zase trápí.
Ale jsou spousty dalších kapek - baby calm, enticon a kdovícoještě. Jde o to je pomalu zkoušet.
@Deňa1995 je mraky věcí - nahřívací polštářek, nauč se masáže bříška. Kapičky babycalm, espumisan…
@Deňa1995 Jak píšou holky, je toho hodně s bacha nástup účinku trvá i 2-3dny, takže když nepřijde úleva hned, tak vydrž a pak popř. změn
Nám např. Espumisan nepomohl, naopak vše zhoršil - obsahuje umělé sladidlo a ten nemusí všem miminkům sedět
Moji dcerce pomáhá Balonix + Probiotika od Biopronu. Já piju kmínový odvar a u každého přebalování masíruju bříško a cvičím s nožkama
I tak občas bolení má, ale třeba jen 1× za den a ne téměř celodenně. Jinak existuje ještě Babycalm, ten obsahuje fenykl a je víc přírodní, dále Enticon, můžeš dávat před kojením lžičku fenykloveho nebo kminoveho odvaru a když je nejhůř tak Viburcol čípky, aby se miminko zklidnilo
Držím palce ![]()
@Deňa1995 Hlavně počítej s tím, že to opravdu trvá než zaberou, tak 2-3 dny. A pak je taky fajn koupit ty probiotika, ty nikdy neuškodí a můžou jen pomoct. Ale pokud kojíš tak nevím jak by si ji je dávala.
Držím palce ať je to brzo lepší!
Pokud kojis zmen svou stravu! u nas treba vadil i obyc. slaby caj… vyndej si vsechno z jidelnicku a postupne pridavej, poznas co prckovi pak ty prdiky zpusobuje…
Za nás espumisan před kojením a úprava stravy kojící maminky ![]()
Ty probiotika mají kapátko (aspoň biopron) a na chvilku odtáhnu prso, dám rychle kapátko do pusy a zase přiložím prso.. takhle se to při kojení dá uplně v klidu aniž by mi to vyplivla
a dává se toho jenom 7 kapek, takže to není nijak velké množství, aby to nezvládla
Držím palce, aby vám zabralo to co si vyberete a máte s prdíkama pokoj! ![]()
Zrovna jsem tohle řešila, tak přidám svoji zkušenost
U nás nejvíc zabralo držet úplně jednoduchou rutinu – masáž bříška po jídle, hodně nošení v klubíčku a krmení po menších dávkách, aby malý tolik nehltal vzduch. Z kapek nám jako jediné udělaly rozdíl Pegaso Baby. Malý byl po nich míň nafouknutý a hlavně večer konečně trochu zklidnil. Rourku jsem používala jen výjimečně, když už byl úplně zoufalý. Bohužel je to často jen období, které se musí přečkat, ale většinou se to postupně výrazně zlepší.