Co na předzahrádku?

172
10.5.13 09:07

Co na predzahradku

Ahoj, chtela bych poradit. Mame malou zahradku pred barakem, travnik a kolem nej dva zahonky, problem je, ze to neni moc ohraniceny a lidi co chodi po chodniku na to obcas dupnout a tak rohy zahradky jsou poslapany. Chtela bych do tech rohu vysadit nejaky maly kere. Nenapada vas, co bych tam mohla dat? A dopurucili byste mi i nejake kytky na zahonky, neco co se da ted zasadit a nejlepe co by vzdrzelo co nejdele…slunicko na zahonky sviti rano a vecer, ted tam jsou odkvetly tulipany a narcisy…vubec se v tom neorientuju a s prckem neni moc casu hledat to na netu. Diky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
657
10.5.13 09:37

@Lucaa
máme rohový barák a přehzahrádku cca 1 m širokou a 5m dlouhou. máme tam trávu a 3 kruhy ze světlách kamenů a uvnitř kytičky ( tulipány, a takové žluté malé - nějsem pěstitelský odborník, vybírala jsem podle vzhledu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.5.13 09:38

Maly kere bych dala treba ruze..na to ti slapat nebudou a do zahonku cokoliv..nejaky letnicky treba..levanduli..tezko se to radi…je milion ruzneho na vyber.-) no ja na prdzahradce nechala jen travnik…taky nemame ohraniceno..a ani tolik nevadi slapaci lidi jako obchcavaci psi..ti znici vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
10.5.13 09:39

Koupila bych malý plůtek, provizorně, jinak ti tam nevydrží nic, než to vyroste, pokud tam lidi šlapou. V hobby marketech mají takové plastové nízké.
Jinak super je třeba zakrslý šeřík. Weigelia kvete krásně a dlouho (bacha, jsou i dvoumetrové).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
10.5.13 09:46

Já bych koupila odrostlejší buxus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.5.13 10:08

Jen doporučím rozhodně tam nedávat nějaký konifery, tůjky apod. Uchčí ti to psi. :cert: Udělala jsem si krásnou předzahrádku a do roka a do dne vše vyházela. Všechno bylo odspodu rezavý, spálený močí a navíc některý ty velký potvory si do toho i sedali na sraní a rozlomili celý keř a majitel na to jen čuměl. :cert: Jinak proti psům nic nemám, máme doma velkýho 35kilovýho a je prostě vycepovanej, že ke kytkám nesmí, ale cizím lidem je to šumák.

Vysadila by jsem tam nějaký pruh okrasný trávy. Když ji psi zničí tak ji na jaře stejně ostříháš a naroste zase krásná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
10.5.13 10:08

Jj ti psi jsou nejhorsi…a ze jich tu kolem chodi…zakrsly serik zni dobre, serik mam moc rada…no a to ostatni musi kouknout na net, pac jakobyste na me mluvli cize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
10.5.13 10:16

No a nebo nějakej rychle rostoucí keř, třeba kvetoucí na jaře, něco mám na zahradě ale nevim jak se to jmenuje, popátrám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.5.13 12:37
@mikitaa píše:
Maly kere bych dala treba ruze..na to ti slapat nebudou a do zahonku cokoliv..nejaky letnicky treba..levanduli..tezko se to radi…je milion ruzneho na vyber.-) no ja na prdzahradce nechala jen travnik…taky nemame ohraniceno..a ani tolik nevadi slapaci lidi jako obchcavaci psi..ti znici vsechno.

to je dobry napad, protoze kere ti lidi klidne zdupou, chteji mit zkratku. Ruzim se snad vyhnou :-) ikdyz ruze se zase na zimu maji ostrihat a na jare nez narostou, tak by je lidi mohli zdupat taky.

ja teda s pestovanim kolem panelaku neuspela, lidi znicili vsechno, nelenili ani prodrat se zivym plotem na mista, kam cesta nevedla, jen aby mi neco zlomili.
Ale u nekterych panelaku to jde - zalezi na slozeni obyvatel. tak drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.5.13 12:38

Jestli tam chcijou psi, tak jedine lebedu :-) ty to svedci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.5.13 12:41
@Lucaa píše:
Jj ti psi jsou nejhorsi…a ze jich tu kolem chodi…zakrsly serik zni dobre, serik mam moc rada…no a to ostatni musi kouknout na net, pac jakobyste na me mluvli cize…

serik prej roste hodne pomalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.5.13 09:34
@Pudloslava píše:
serik prej roste hodne pomalu

Jj, to je fakt, není z nejrychlejších, ale já bych stejně kombinovala, dala k němu vajgélii, ta roste rychle, ale sestříhala bych ji, aby zhoustla.
Pak je fajn odolný keř mochna, bílá roste rychleji - http://www.katalog-rostlin.cz/…na49-66.html
Nebo odolný je tavolník - http://www.katalog-rostlin.cz/…edavani.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
12.5.13 09:54

Mochna teda ta moje mi roste hrozně pomalu, mám ji na 2 místech a ani Ťuk teda :)),
Spirea niponica - roste rychle na jaře kvete drobnými bílými kvítky, dá se snadno tvarovat, v podstatě i kdykoli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.5.13 13:31
@Babulka123 píše:
Mochna teda ta moje mi roste hrozně pomalu, mám ji na 2 místech a ani Ťuk teda :)),
Spirea niponica - roste rychle na jaře kvete drobnými bílými kvítky, dá se snadno tvarovat, v podstatě i kdykoli :lol:
Žlutá nebo bílá mochna? Taky záleží na zemině, umístění.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
12.5.13 16:11

@Drovers obě jedna slunná strana celý den, druhá polostín, ta jedna je už jednou přesazená, čert ví proč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí