Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Babulka123 píše:
@Drovers obě jedna slunná strana celý den, druhá polostín, ta jedna je už jednou přesazená, čert ví proč
Zajímavé. Já tady zas mám místo, kde neroste nic, mám tam už pátý keř.
Nemám tucha, proč.
Ahoj,
nemáte někdo nápad, co vysadit před náš plot místo trávy (plevele) co tam momentálně roste?
Nevyznám se v kytkách, okrasných trávách a tak. Jedná se o dlouhý pruh mezi naším zděným plotem s bílými plaňkami a silnicí. Tj. šířka cca 60cm a délka 15m.
Máte někdo nějaký tip?
Já bych břečtan nedala ani za zlaté prase. Máme ho na pergole u domu co jsme koupili, rozlezl se na celý barák a já to teď dostávám pryč. Roundap vůbec nezbral (podotýkám ve správném ředění) takže rvu to dolů a jsem z toho na nervy.. za mně břečťan NIKDY! Řeším něco podobného co na zahrádku a uvažuji o nějakých půdokryvných trvalkách..
Např. něco je tady
@Pipi 00
Je to na západní straně, ale z jihu tam docela svítí sluníčko, takže od cca 15h to tam docela pálí až do západu slunce.
Holky, budu vděčná za jakýkoliv dobrý nápad (ideálně název kytky, já si foto už nějak najdu).
Já bych tam šoupla ty barvínky. Zasadíš cik cak tak 50 cm od sebe, ono se to časem rozroste. Do tý doby ale musíš plít. Můžes kolem toho na začátku i nasypat kůru.
@Wecernice2 píše:
Já bych břečtan nedala ani za zlaté prase. Máme ho na pergole u domu co jsme koupili, rozlezl se na celý barák a já to teď dostávám pryč. Roundap vůbec nezbral (podotýkám ve správném ředění) takže rvu to dolů a jsem z toho na nervy.. za mně břečťan NIKDY! Řeším něco podobného co na zahrádku a uvažuji o nějakých půdokryvných trvalkách..
brectan je ludra…musi se pravidelne prostrihavat..znici omitku..na barak nepatri…a zbavit se ho fakt nejde…ja v krizi pouzila dominator uplne bez redeni a nic…pomohlo to pak postrikat savem
ale stejne kazdy jaro nejakej vyhonek vyleze…savo to znici ![]()
@mikitaa píše:
brectan je ludra…musi se pravidelne prostrihavat..znici omitku..na barak nepatri…a zbavit se ho fakt nejde…ja v krizi pouzila dominator uplne bez redeni a nic…pomohlo to pak postrikat savemale stejne kazdy jaro nejakej vyhonek vyleze…savo to znici
Tyjo, to je drsný… ![]()
A pro takový kytky (trvalky) je nejlepší jet někam do zahradnictví?
Napadlo mě dát tam ještě hostie, no ale nevím, aby to nepůsobilo nějak křovinózně ![]()
@mikitaa
Fákt? Nemám vůbec zkušenosti. Pošli kdyžtak prosím kontakt do SZ. Děkuju
http://www.zahradnictvikruh.cz/ http://www.nazazvorce.cz posledni dva roky kupuju tady v tech dvou…ve velkym..su uchyl na kvitka…vzdycky pribali neco jako darek…prijde to vcas..pekne zabaleny…vsechno roste…pekny ceny…parada!