Co na zácpu u roční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
12.7.14 20:59

co na zácpu u roční holčičky

Ahoj maminky, prosím o radu. Mám roční holčičku, která nejí ovoce ani jogurty, trpí zácpou. Ale fakt hrozně moc. Před 3 dny jsme museli použít projímadlo, aby se vykadila. Kadí velké a tvrdé hovínka, které jí prostě nejdou vytlačit. Je to asi 14 dní, co přestala jíst ovoce. Jedla hodně jahod a malin na zahradě, teď už to nechce!!! Z laktulozy ji bolí břicho!!! Nemáte nějakou babskou radu, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
12.7.14 21:05

Přimíchat do jídla laktobacila, když nejí mléčné výrobky, pokud je ochotná hodně pít, tak vlákninu, zase přimíchat do jídla nebo pokud by byla ochotná vypít s vodou, ale musí se hodně pít, aby ta vláknina dobře nabobtnala.
Kompoty, třeba švestkové, by nejedla? Ovocné džusy, mléčné koktejly z ovoce, přesnídávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
12.7.14 21:15

@Niki xxx A jak víš, že je to z laktulózy? Jak dlouho jsi ji podávala a kolik? Dcerce jsem hovínka musela tahat, jak byly tvrdé a tekla krev. Podávám 5 ml denně ráno a má po problému. Občas se stane, že má na začátku tvrdé, ale jen bobečky a pak už to jde hezky. Zkus míň a déle, třeba bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.7.14 21:15

Ne, ani žádné koktejly a přesnídávky. Džusy pije, ale ředím s vodou, tak přestanu ředit. Jinak jakou vlákninu ji mám koupit? Máte s ní zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
12.7.14 21:18

Máš doma povidla? tak lžičku povidel nahřát do toho přidat trochou másla sníst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
12.7.14 21:20

@Niki xxx řešila jsi to s vaší doktorkou? Vlákninu ti poradí v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68

Dala jsem ji jen jen jednou navečer a celou noc brečela a prděla. Tak si myslím, že to bylo určitě z toho. A jak dlouho jí malé podáváš? Už dlouhodobě, Nemůže si na to zvyknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68

Ano řešila, při zácpě mám dát tu laktulozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.7.14 21:22
@bublinek píše:
Máš doma povidla? tak lžičku povidel nahřát do toho přidat trochou másla sníst

Můžu zkusit, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
12.7.14 21:24

Duphalac :palec: nejlepší. Pomuze na milion %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.7.14 21:26
@Aureliana píše:
Duphalac :palec: nejlepší. Pomuze na milion %

Chtěla jsem ho, ale v lékárně došel, tak mi dali tu laktulozu, prý má stejné účinné látky. A dáváš to dětem a může se to dlouhodobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
12.7.14 21:26

Ještě mě napadá, pije dost? Zkus jí doslova nalívat vodou, čajem nebo cokoli co pije.
Poznám to na sobě, když málo piju, jde mi to ztuha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.7.14 21:27
Teď začala pít z hrnku a hrozně ji to baví, takže chce pořád
@bublinek píše:
Ještě mě napadá, pije dost? Zkus jí doslova nalívat vodou, čajem nebo cokoli co pije.
Poznám to na sobě, když málo piju, jde mi to ztuha.

Teď začala pít z hrnku a hrozně ji to baví, takže chce pořád. No snad to zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
12.7.14 21:29

@Niki xxx na laktulózu si nezvykne, ta působí tak, že „ředí“ hovínka a roztahuje střeva, laicky popsáno :mrgreen:. Může se podávat dlouhodobě a pokud má tyhle problémy déle, začni ji to dávat, fakt těch 5 ml ráno a denně a tak za dva tři dny uvidíš výsledek. Určitě bych ale hned nepřestávala, třeba já to u dcery zkoušela a zase trpěla a tekla krev, bylo mi jí moc líto. Na projímadlo si zvykne, zkus to takhle a zvykat ji aspoň na přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
12.7.14 21:31

@Niki xxx co zkusit stavu z kompotu?? Svestkovy, merunkovy… Navic by jo to mohlo chutnat-jsou sladounke… Pak me napada nekam ji primichat psyllium, ale nevim jak to muzou takhle male deti a zda by to vubec pozrela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí