Co na zem do pokojíku? Lino?

592
24.9.11 21:19

Co na zem do pokojíku? Lino?

Ahoj maminky, mám dotaz. Bydlíme ve starším baráčku, který postupně předěláváme a upravujeme. Do Vánoc chceme udělat pokoj roční dcerce. Jde o to, že má v pokoji plovoučku, novou, položenou před 2 roky. Je ale hodně tmavá, pokojím je nutné prosvětlit a horší je to, že je položená na původním starém a zasmrádlém lině, tudíž asi budeme dělat podlahu novou. Tak se ptám, co dát na zem? Koberec mi přijde moc hezký, ale špatně udržitelný, na wc, do koupelny a do spíže chodíme přes vchodovou chodbu, takže se bordel z rohožky a chodby vůbec roznáší všude. I když pokojík není průchozí, asi by byl často ´koberec zanesený. Navíc s tím jak děti drobí atd…Tak mě napadlo, co lino? Máte zkušenosti? Ještě jsem to v pokoji neviděla, ale dělají se moc pěkné imitce dřeva, světlé, odolné..Navíc máme radiátory, takže by i izolovalo víc než nová plovoučka. Do ní se mi už moc nechce. Lino by se dalo snadno utřít, zamést…Na část země bychom dali kus dětského koberce. Co vy na to? Už jste to někde vyděli? Nebé je opravdu nejlepší ta plovoučka? Moc děkuji za postřehy a rady :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8384
24.9.11 21:23

ahojik, dneska uz se daji koupit opravdu krasna lina…
ale za me..my mame po celym baraku plovoucku jen v budoucim pokojiku a horni chodbe mame koberec a zlatej koberec, plovoucku musis vyluxovatm vytrit, vsechno jde na ni videt koberec vemes a proste preluxujes, kdyz das nejaou rpakticku barvu tak se zas tak neuspini a neni porblem ho enchat vycicstit, navic na hrani na zemi mi prijde nejlepsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
24.9.11 21:25

Naši mají doma v jídelně lino s imitací dřeva a vypadá to naprosto úchvatně, moc se mi to líbí, na údržbu je to paráda, žádné stížnosti jsem od nich neslyšela :-) My teda máme doma na půl plovoučku a na půl koberce, ale jsme v nájmu, kdo ví, jak si to pak zařídíme ve vlastním. V dětském pokojíku máme koberec, prckovi bude v lednu rok, v pokojíčku ještě netráví prakticky vůbec žádný čas, tudíž údržba je zatím velice snadná…„zatím“ :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.9.11 21:27

Ahoj,taky se chystáme předělávat dětský pokojík.My rodiče se stěhujeme do menšího a děti dáme do stávající ložnice.jelikož tam máme teď koberec,který tam pro děti nechci asi ze stejného důvodu jako ty,přemýšlím nad linem.Všude jinde máme plovoucí podlahu,ale sem jí už nechci,je to docela i drahá záležitost.Uděláme to stejně jako ty,lino a koberečky před postele,nevidím na tom nic špatného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.9.11 21:29

Ahoj, máme to prakticky stejné jako vy, tzn.chodba nám rozděluje obytnou část (jídelna, obývák, kuchyň, schody do patra) a sociálky s komorou. O všudypřítomném naneseném bordelu taky vím svý :roll: I přesto postupem času dáváme víc a víc koberce. Luxuju denně/obden tak jako tak. Hodně času trávím s malou na zemi, ať už s knížkama, kostky a tak a je to fakt rozdíl, když jsem měla loni studený zadek na plovoučce a letos je na tom samém místě teploučko a koberec. Dětský pokoj jsme tudíž vyřešili tak, že je tam koberec, ale obyčejný, dětský motiv samozřejmě jo, pestrý je až na migrénu :mrgreen: , ale levný a s tím, že počítáme, že než půjde Verunka do školy, povede se jí zlikvidovat a potom koupíme nějakou dražší kvalitku. Takže za mě koberec, i když jsi to možná nechtěla slyšet :-) ale můžu nesebekriticky prohlásit, že mám doma i přes koberce a dítě dost čisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.9.11 21:36

Ahoj. My máme koberec jen v jedné místnosti, a tou je dětský pokoj. Vůbec si nedovedu představit, že by tam bylo něco jiného :nevim: . Holky do pokojíčku s jídlem nechodí. Kusový koberec nedoporučuju (a vůbec ne do dětského pokoje), měli jsme ho v obýváku, aby se Mája rozlezla, a přijde mi dost nebezpečný (občas někdo zakopne). A to na zemi leží hodně pevně, ani se nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
24.9.11 21:37

My máme v bytě lino a je příjemné, teplé. Segra měla v pokojíčku v domku taky lino, jen si pod něj dala silnější podkladovou vrstvu. Nejenže to bezvadně izoluje, ještě to bylo měkčí pro děti na hraní. Netlačili si kolena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
24.9.11 21:41

Ahoj, my dali do pokojíku marmoleum a jsme s ním spokojení. V ostatních pokojích máme lino s imitací dřeva, původně jsme na něj časem chtěli pořídit koberce, ale ukázalo se, že takhle to bude lepší - vypadá hezky a je to praktické :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
24.9.11 21:43

Marmoleum nebo korek, oboje teplé, dobře se udržují a z přírodních materiálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
24.9.11 21:56

No já lino moc doporučit nemůžu…máme ho v celém domě. Jako to máte vy přes tu chodbu, by máme takhle i pokojík…resp. z vchodových dveří se jde vlevo do pokojíku a přes něj do naší ložnice, vpravo od vchodových dveří se chodí do ostatních částí domu…bordel z chodby se roznáší fakt všude, nevím, jak to mám zarazit, nemáme tam prostě prostor pro sundání bot a přezutí (zouvání venku není naším zvykem), navíc dcerka ta si teda běhá v botech jak se jí zachce, uhlídat to jde fakt těžce, peskuju jí na každém kroku. No a máme to lino takové strukturované, imitace dřeva, na pohled krásné, 99% lidí kdo k nám přijdou tak si myslí, že máme dřevěnou podlahu, až když si šáhnou, tak žasnou. Od země je celkem teplo, podlaha neklape. Ale údržba mě šíleně štve…všechen ten bordel se zašlapává do těch drážek, ještě jsem nepřišla na mop, který by podlahu opravdu pořádně vyčistil…Jedině rejžákem, ale dělat to pravidelně každý týden na 160m2 to tedy nedávám :pocitac: , takže za mě plovoučka. Koberec by se mi taky líbil z důvodu tepelných, ale praktických nemá smysl…my máme v pokojíku často rozsypaný rohlík, sušenku, vylité pití, rozdrobenou modelínu, zašlapanou křídu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.9.11 22:08

Ahojky, tak já teda doporučit mohu. Máme lino v imitaci dřeva v celém bytě, včetně dětského pokoje.
Je to snadné na údržbu a pokud si koupíš kvalitní / se zateplením/ tak ani moc nestudí. Samozdřejmě, že v obýváku a pokojíku máme na něm běhouny, ale jen malé, aby děcka neseděly přímo na podlaze.
Velké plus: nedrží se v tom prach a vyluxováno je za minutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
24.9.11 22:09

My máme v pokojíku plovoučku a na ní zčásti kusový koberec (pod ním takovou tu protiskluzovou podložku a ani se nehne) a zčásti pěnové puzzle. Ani lino by mi nevadilo, dělá se ve spoustě krásných variant, že nepoznáte rozdíl od plovoučky (máme to tak v kuchyni) Ale i tak mi přijde studené na lezení, válení se a hraní. My jsme vyřešili chladnou zem právě těmi puzzle a je to bezva. I když malého už nebere skládání, válí se na tom s autíčky pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.9.11 22:10

Petorka : asi máš totéž co já. Já to normálně vytírám a jednou za měsíc pořádně vydrhnu jemným kartáčem :pankac: . A mop se mi teda neosvětčil. Vytírám klasicky hadrem, myslím, že to vytře více špíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
24.9.11 22:15

V pokojčku máme dětský koberec celoplošný + navíc i kusový. Myslím, že je to fajn a dětem není od zadečku chladno a nemusím řešit jako třeba v jiných místnostech, jestli nesedí na holé studené zemi. Vysáváme dle potřeby a v pokojčku ani v ložnici se nejí - je to pravidlo, které se osvědčilo, tyto činnosti patří do kuchyně, popř, do obýváku, nikam jinam.
Za mě tedy do děcáku koberec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
24.9.11 23:04

Mně se u dcery osvědčilo pěnové písmenkové puzzle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...