Co nás teď vlastně čeká?

607
9.8.12 09:44

Co nás teď vlastně čeká?

Ahoj :)
mám otázku, jelikož jsem poprvé těhu :) nevím, co mě teď vlastně čeká..poslední MS byla 19.6.2012.. mám za sebou dvě kontroly, na první viděl pan doktor bublinku a tento týden v úterý už fazolku s prďolou a činnost srdíčka..objednal mě na příští týden na čtvrtek, ráno na lačno a s močí…čeká mě nějaké podrobnější vyšetření? :) děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.8.12 09:50

Asi jen odběr krve - pokud ještě nedělal, krevní obraz, krevní skupinu, jestli nemáš HIV atd…
Moč budeš nosit vždycky, kontrolujou se myslím bílkoviny v moči nebo co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
9.8.12 10:11

Moc gratuluji k těhu :-)
na moč si zvykej, tu budeš nosit na každou kontrolu :-) nevím jak dlouho jsi těhu, ale vezmou ti max krev na kr. obraz a udělají ultrazvuk. potom tě čeká krev jak píše Pipet, ale to mě dělali až někdy v 4,5m těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.8.12 10:14

Čeká Tě odběr krve - na HIV, žloutenku, syfilis, určení krevní skupiny a nevím, jestli se bere i celkový obraz nebo ten až později. Moč se nosí do každé poradny, lakmusovým papírkem se kontroluje přítomnost bílkoviny a cukru v moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
9.8.12 10:23
@překvapení píše:
Moc gratuluji k těhu :-)
na moč si zvykej, tu budeš nosit na každou kontrolu :-) nevím jak dlouho jsi těhu, ale vezmou ti max krev na kr. obraz a udělají ultrazvuk. potom tě čeká krev jak píše Pipet, ale to mě dělali až někdy v 4,5m těhu.

moc děkuji : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
9.8.12 10:24

O těch testech na pohlavní choroby a skupinu jsem už četla, ale ono se to asi u každého děla jinak :) tak snad bude vše na další kontrole v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
9.8.12 10:46

Evca151: je fakt, že člověk si trošku dr užije, protože budeš muset k zubaři a obvodní, pak na EKG, na těhu cukrovku, ale to vše opravdu až později. Ale určo je jedno vyšetření na které se nebudeš vždy moc dočkat a to je velký UTZ :-)) a pokud na něj bude moct jít s tebou partner, určo ať jde, můj manžel z toho byl vždy naprosto unešenej.
hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
9.8.12 11:15

EKG mi nedělali, jinak vše jak píší holky. Já si tam ještě vtěsnala jedno placené vyšetření a to ve 12tt genetický ultrazvuk pro včasné odhalení vývojových vad(Downův syndrom, atd.) A jsem za to moc ráda!! Postup při triple testech v 16tt se mi moc nelíbí.. :think:

Hezké těhotenství a zdravé mimi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
9.8.12 11:35

I k zubaři? to je povinné? :D to je nerad :((

a ten postup při triple testech? něco nepříjemného? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
9.8.12 11:44

@Evca151 :mrgreen: Jojo. Chtěli po mne razitko do průkazky a zubař mě chtěl vidět po 6ti nedělí znova :mrgreen: Nechci ti kazit náladu!! :lol:

Ty tripl testy nejsou nepříjemné. Jen odběr krve. Ale nejsou moc spolehlivé(falešně negativní i falešně pozitivní, takže stres..) Na západě se od nich už upustilo a dělají se odběry krve už okolo toho 12tt + podrobný ultrazvuk na specializovaném pracovišti.
Nechci tě ale vůbec děsit!!! Jen předávám info o možnostech.. V mém okolí tripl testy s několika nastávajícíma pěkně zacvičily :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
9.8.12 11:54

Tak já nebyla ani u obvodní, ani u zubaře, ani na ekg ani na cukrovce :-) Takže asi záleží na tvém gynekologovi jaká vyšetření ti doporučí a co uzná za nutné a co ne. A gratuluji k těhotenství (chtěla jsem napsat „k těhu“, přišlo mi to takové roztomilejší, ale jsem na to tak nějak alergická :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
9.8.12 12:33

Děkuji za gratulaci : ) tak uvidíme, co nás čeká za výlety po lékařích..snad to nebude takový očistec…kontrola je přesně za týden..se těším, až toho pidižvíka zase uvidím : ) ale jsou tam i obavy…snad zbytečné : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.8.12 21:59

@Evca151 já jsem na kontroly chodila ráda, akorát test na cukrovku nebyl nic extra ale přežít se to dá :) Jinak jak píšou holky, určitě si pohlídej ten NT screening na vrozené vady, pokud by ti to tvůj doktor neřekl, dělá se mezi 11. a 13 týdnem, je to odběr krve a podrobný ultrazvuk a je o hodně přesnější než tripple test v 16.týdnu, na tom jsem ani nebyla, právě proto, že vychází často špatně. Sice se to vyšetření musí platit (jak kde, co jsem slyšela, někde se neplatí, já v Brně v Prenatalu platila 1450 Kč) ale stojí to za to ;) Máme z tohoto utz asi tu nejhezčí fotku z celého těhotenství: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
9.8.12 22:15

@Verca1989 Přesně tak jsem to myslela :oops: Souhlas, i s tou fotkou :palec:
Já byla v Gennetu v Praze(1200,–-)-báječný přístup a krásný zážitek pro mě i muže z toho pan dr. udělal. Z poradny to neznám..bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.8.12 08:08

Hele, povinné není nic, ale je dobré ty vyšetření určitě využít - aspoň mě se to EKG a zubař a vyplatil a to jsem si plánovala, jak na to taky prdím. Jenže mě začal bolet zub, takže jsem se objednala, rovnou si řekla o razítko a z milého zubu se vyklubal takový zánět, že jsem snad myslela, že v tom křesle i porodím. :mrgreen: Zkrátka by nebylo radno si s tím zahrávat a byla jsem ráda, že mi to zubař ošetřil. To samé EKG - ač se cítím a cítila jsem se normálně zdravá, tak na EKG mi byla zjištěna sinusová tachykardie, dostala jsem razítko i s poznámkou a výsledkem do průkajdy. Ono to EKG slouží jako předoperační vyšetření, kdyby člověka čekal třeba akutní císař apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí