Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, kdysi jsem koupila v DM cizrnu zavařenou ve sklenici, mám 2.. Nevím, co z toho..Prosím poraďte recept na nějaké chutné jídlo. Děkuji.
Já to dávám do luštěninového salátu
těstoviny, hrášek, cizrna, kukuřice, rajče. Do toho francouzský dresink a jogurt, sůl, pepř a zamíchat.
Pak ještě ji přidávám do mletého masa když dělám na těstoviny ![]()
Thajské curry. Místo masa dám cizrnu, máme rádi zelené a červené.
Miluju hummus. Nebo cizrnu používám místo mletého masa do „boloňské“.
A z vody z cizrny dělám čokoládovou pěnu.
Cizrna, rajčatová omáčka, kuřecí stehna. Vše v jednom pekáči dám upéct.
Cizrnový salát - propláchnu cizrnu, přidám najemno nakrájenou cibulku, salátovou okurku, rajče. Sůl, pepř, lžíce dvě majonézy / bílý jogurt / zakysanka. Záleží, co mám doma a účelu salátu - plnohodnotná příloha, lehká večeře s celozrnným rohlíkem nebo miska k hlavnímu jídlu oběda.
@Asta135 cizrnu na paprice jsem zkousela také a je to vyborne. My to jedli s testovinami
@Dn0712 píše: Více
Stějně jako klasickou, jen bílky nahradíš výšlehanou vodou z cirzna - vyšlehá se v krásný tuhý sníh.
Takže vyšlehat tu vodu, vedle vyšlehat šlehačku. Rozpustit čokoládu s trochou tuku (máslo nebo kokosové máslo). Smíchat. Míchám prvně „sníh“ s čokoládou, pak domíchám šlehačku. Do skleniček, zachladit. Servíruji buď ještě s trochou šlehačky nebo napr. s malinami.
Mňam.
Ještě mě napadlo scedit, obalit ve směsi koření (sůl, pepř, paprika, suš. česnek atd.), trochu oleje a dát péct a je z toho výborné křupání. Buď do salátu nebo jen tak k filmu.