Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mrkni na http://www.pariz.jakonadlani.cz/. Záleží, jestli jste muzejní nebo spíš atrakce. Dá se vyjet výtahem na mrakodrap, lodí po Séně atd. My tam jedeme na 6 dní v červnu…
Seina-plavba lodí-nezapomenutelné
A také Invalidovna se nám líbila - hlavně chlapovi-jsou tam zbraně, kulomety,…a to nádvoří je moc hezké ![]()
Courat se centrem, pres parky, zahrady, kolem radnice, louvru, k Notre Damu, vyjit na Montmartre… proste si kup pruvodce, zaznac do mapy, co se ti libi a obejdete to. na Parizi je nejkrasnejsi se jen tak prochazet, sednou na kafe, koukat kolem a uzivat si.
byla jsem tam asi petkrat a do Louvru jsem dovnitr nikdy nedosla… je mi lito casu, co muzu stravit v ulicich nebo kavarne ![]()
Záleží jakou máte představu a jaké bude počasí - určitě bych nevynechala Montmartre a Sacre Coeur-to je je na jeden podvečer a večer, Notre Dame, večer se projít po Champs Elysees od oblouku dolu, přes den když bude krásně je luxus pobyt v parku nebo zahradách-pr. Jardin de Louxembourg aj, pokud se vam libi moderni umeni pak La Defense, taky je prijemne projet se lodi po Seine-i když je to dost turisticke, tak uvidíš pamatky z jiné perspektivy a neboli u toho tak ty nohy
to jenom co me napadlo tak v rychlosti.. jinak si pujc pruvodce a uvidíš co te zaujme
Jeli jsme lodí po Seině-to bylo moc hezké. V Louveru jsme byli-ale je to tak obrovské, že už nás to ani nebavilo
Klasika Eifelovka. Líbilo se nám v Sacre-coeur…
Montmartre, Moulin Rouge, Sacré-Cœur, Notre-Dame, invalidovna, Place Vendome, disneyland
Jo a nechtějí se bavit anglicky, francouzky neumím, tak to bylo občas na naštvání ![]()
Latinskou čtvrť a určitě Notre Dame, Versailles jsou nádherný zahrady( ve filmu Angelika) a bývá tam při prohlídkách puštěná hudba a krásné fontány…no a určitě Vítězný oblouk a projížďka lodí po Seině, vyjet se podívat Tour Montparnasse to teda bylo super v noci. A hlavně dát si v klidu kafíčko na terásce a BÝT v Paříži ![]()
Notre dame, Louvre, Muzeum Orsay, Museum de Pompidou, sacre ceur ![]()
Lucemburská zahrada, Versailles, pantheon… ještě si možná vzpomenu, kde jsme byli ![]()
Projížďku po Seině doporučuji také
my jsme jeli se zapadajícím sluncem a byla to nádhera
Souhlasím, Montparnasse v noci je úžasný zážitek
Jinak záleží co vás zajímá - architektura, umění.. ![]()
Z toho co tu ještě nepadlo se mi moc líbilo Centre Pompidou a La Défense. Já osobně už bych se vykašlala na Versailles, zabere moc času.. A vážně je nejlepší si na mapě vyznačit co chcete vidět, naplánovat trasu a projít pěšky, případně se posunout metrem.
Dobrý večer.
Píšu inko, nechci, aby mě manžel našel.
Koupila jsem mu k narozeninám letecký zájezd do Paříže. Poletíme na 2 noci, tedy 3 dny. V životě jsme tam ani jeden nebyl a proto se ptám - co navštívit (kromě Eiffelovky
)? Ubytování a letenky už máme.
Mnohokrát díky za tipy.