Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Není to tak dávno, co jsem si gynekolozce stěžovala na zápach. Doporučila mi Clogín, Ginexid čípky a pěnu. Výplach nepomohl, čípky beru šestý den a nepocituji změny. Nemate někdo zkušenosti? Neporadil by mi někdo něco? ![]()
@JayLee To jsem změnila
Mám mít za pár dní ms, tak po skončení k ní hned zajdu, snad už se toho zbavím ![]()
@sisk Po rybách ne. Ani to k ničemu přirovnat neumim
Takovej zvláštní ![]()
@terezkakol koupila bych si candibene nebo canesten cipky. Pokud je to mykoza, pomuze to rychle. Tohle, co ti napsala dr je jenom na srovnání pH v pochve.
Jinak doporucuju jeste přeléčit i partnera, i kdyz je zdánlivě bez příznaků ![]()
@sisk To myslíš, že pomůže? Já bych po ms naklusala k dr., ale ta mi zase neporadí. Canesten neuškodí, ne? K mykoze patří svedivy výtok ale nebo se pletu?
@terezkakol nevim, reklas akorat, ze zápach je divnej ![]()
antimykotika ti, pokud nepomohou, tak asi neublizi.
Cili výtok nemas, nic te nesvedi? Nejlip by ti rekla doktorka, chtelo by to stery. Takhle to jsou jen experimenty s volne prodejnymi leky ![]()
Vyhni se taky sladkostem, plisnovym sýrům, alkoholu…kalhotky bavlněné, per idealne bez avivaze a vsech tech vonavek, pouzivej sprchový gel pro intimní hygienu…takovy ty základní veci.
Jo a jeste me ted napadlo - takova babska rada
bily jogurt, jak horem (snist), tak spodem (zavést prstem). Samozrejme čistý bily jogurt, bez prichute ![]()
@sisk Zkazit s candibene čípky nic nemůžu, ne?
Tak zkusim a když nepomůže ani to, tak zpátky na gyndu ![]()
@terezkakol jj. Canesten i candibene mají stejnou účinnou látku, clotrimazol, liší se jen v koncentraci.
Já jsem to měla kdysi a taky jsem neměla pocit, že bych někde něco chytla, nakonec jsem si koupila kvalitní prádlo z bavlny a bylo po problému, tak třeba ti to pomůže
@sisk a na 3 nebo 6 dní? Přemýšlela jsem nad tim, co mi to připomíná
Dalo by se říct, že lehce plesnivý sýr
někdy je to intenzivnější, někdy ne
výtok mám bily, někdy lepkavý, hustší, ale o tom jsem dr říkala a že to vypadá na normální výtok ![]()
@terezkakol to bude mykoza
Koupila bych si na tri dny, je tam vyšší koncentrace ![]()
Hlavne nevyplachovat sprchou atd. Rozhodis si mikrofloru.