Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už si s mamkou nevím rady a tak zkouším i dotaz sem.. Už máme pocit, že mamka je ojedinely nevylecitelny případ. Začalo to před 6 lety, klasickými záněty, kdy doktor udělal stery a přelecit atb, postupně měla mamka záněty stále dokola, až se doktor po 4 letech rozhodl mamce udělat vakcínu přímo dle jejího steru a naockovat ji, bohužel ani tohle nepomohlo a po X vymenenych doktorech, problémy stále přetrvávají. Přes atb, laktobacily, stále výplachy, přírodní kapičky jako gynex apod. nic nepomáhá a doktor dneska sdělil, že pH je ve sliznici úplně selhane, a že bakterie se stále množí a s takovou se může začít tvořit rakovina, pokud to pH je dlouhodobě takto selhane. Prý zkusil vše a je jediný případ, který má a nevylecil se. Abych dodala mamka má i zánět tlustého střeva přes 20 let a prý ten také ničí přirozeně pH sliznice.
Prosím, nemáte nějaké rady, zkušenosti nebo popřípadě doktora, který vás dokázal z tohoto zacarovaneho kola dostat?
Opravdu se bojíme co bude dál, když to již přetrvává 6 let. ![]()
@TeraaN Co znamená selhané pH? pH má číselnou hodnotu, nemůže „selhat“.
Věřím, že po všem možném má úplně zničenou poševní mikroflóru a sliznice je z toho nepříjemně podrážděná. Pokud nemá vyloženě zánět nebo mykózu, ale „jen“ špatné pH, ať maminka zkusí ještě pár výplachů Rosalginem nebo boraxové globule a potom už nic. Snažit se vydržet nic do sebe necpat, maximálně jíst hodně, ale opravdu hodně různých vitamínů, aby se co nejvíc posílila imunita. Po nějakém zánětu jsem taky měla přes rok problémy, pomohlo až přestat si stále něčím mordovat poševní sliznici. A taky jsem teda vysadila HA.
Jinou radu nemám, ale držím palce, aby se toho maminka zbavila ![]()
Mám dobrou zkušenost s krémem Ellen. Obnovuje mikroflóru ale nepřekyseluje. Zkoušela už?
Holky, jakou má hodnotu pH nevím, ale výplachy dělá stále dokola a bere laktobacily. Teď jsem ji ještě zpovidala a prý má přemnoženou bakterií gardnerellu a doktor ji nemůže vyléčit. Vždy jen přeleci a vrátí se zpět. Sexuálně mamka už pár let nežije. Ale doktor už neví co by ji pomohlo. Prý má pokračovat s laktobacily a výplachy, ale podotkl, že jelikož tento problém má 6 let a stále přetrvává, tak se obáva do budoucna rakoviny.
Bralaa jsem laktobacily, canesten, Klion po mykoze..nic mi nepomohlo! Kvasinky se vrátily a když ne ony, tak nepříjemný pocit v pochvě… špatné ph.. zkusila jsem přípravek Feminella Vagi C a nebo může zkusit VitaGyn C… či jiný na okyselení pochvy.. špatné ph znamená zásaditost.. potřebuje okyselit.. špatné ph je při přemíře estrogenů - proto možnost i vzniku rakoviny.. Tak ať zkusí toto..léčebně a poté preventivně, možná potom i dodat ty laktobacily.. a vakcína by možná taky zabrala… k tomu bych zkusila doplnit třeba ten gynex, aby se hormony trochu vyrovnaly..ale gynex mi taky na to nepomohl. Stačilo jedno vykoupání v bazénu, kvasinky přišly, poté odešly, opět přišly a pak špatné ph..nepomohlo nic, až Vitagyn C..
Ten Ellen krém se dává do pochvy. Proto je účinnější než brát jen tablety. Pokud má pocit, že výplachy jí pomáhají, tak ho přidat do pochvy až po tom výplachu.
A hlavně teda poléčit ty střeva. Tam souvislost doktor nevidí? Vždyť to může souviset přímo i nepřímo.
@TeraaN A ještě mě napadá otázka - netrpí maminka hemoroidy? Jak je to hned vedle sebe, tak i když se žena snaží utírat zepředu dozadu, tak se krém stejně může malinko dostat hned vedle a tím opakovaně narušovat prostředí. Prý je pro ženy nejvhodnější obyčejný gel z dubové kůry, který zároveň i dezinfikuje. Takové ty Hemostop, Faktu aj. mohou způsobit v pochvě paseku ![]()