Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Příští týden budeme slavit první narozeniny syna.
Chceme pozvat rodinu a přátele a posedět. Ale nevím co připravit.
Můj plán: Grilování - špízy, zelenina
Nepečený dort, brambůrky, tyčinky, nějaké pití. Ale co dál? Chtěla bych něco co se dá pojídat nepřetržitě
. Ale ne klasické jednohubky a šneky- to dělám pořád
. Poradíte ![]()
Neco maleho sladkeho, babicka delava normalne kolacky, nebo neco na zpusob drobneho vanocniho peciva. Moc dobre jsou taky tycinky TNT (tuze navykove tycinky, v googlu lehce najdes), jsou slane.
u nas miva uspech taky ovocny salat. banan, meloun, jahody, kompotovany nebo normalni ananas, broskve, mandarinky a tak.
Strudl. Ten si muzes upect i den predem, abys toho nemela v ten den hodne.
Ahoooj
Ze sladkého máš dort, možná nějaké keksíky, sušenky pro dětské návštěvy… a jinak stejně všichni budou chtít maso a slané dobroty
Bude teplo, oslava venku, takže žádné majonézové orgie bych nepořádala
Co takhle slaný štrůdl?? Ten je super! Se šunkou (salámem), nivou, sýrem… mňam! Ten vždycky mizí jako první
Nebo pak třeba sýrovou roládu, ale ta zase může zkysnout… Nebo klobásy obalené v těstíčku (listovém, kynutém…) Asi bych napekla hodně párečků, masíko, stejně bude hicák, tak třeba ta chuť k jídlu bude malá ![]()
Z takových těch zajímavých drobností miluju například slaninou obalené sušené švestičky pečené na plechu napíchnuté na párátko. Jde to připravit dopředu a pak jen hodit na grilovací misce na gril… Dobré je i je na chvíli namočit (před obalením tou slaninkou) do slivovice.
My děláme taštičky z listovýho těsta plněný slaninou a kysaným zelím posypané sezamem nebo kmínem… to se dá jíst pořád ![]()
jinak bych udělala ovocný salát, bublaninu, rajčátka s mozarelou a bazalkovým pestem…
Teď mě napadlo, dle přezdívky MAFINA (neuraž se, prosím
)… co takhle slané, sladké muffiny? To se taky dá jíst pořád
Nebo nějaký slaný dobrý koláč. Kdyžtak to zachráníš křupkama, lupínkama, oříškama… ty se dají jíst prakticky pořád ![]()
V těchle vedrech je fajn nakrájená zelenina „na prsty“ - třeba mrkev, okurek, paprika a k tomu dippy - hoummus, tzatziky a tak
. Až se divím, jak ta zelenina táhne - obzvlášť s „humusem“
.
My budeme grilovat, bude nepečenej dort pro malou, šopák s lučinou do salátu, mocarela s rajčátkama paprikou a olivama, ovoce, nějakej ten nanuk páč počítámt že v červenci bude teplo. Bude i něco slaného na uzobávání.
@Bersaba mnam, ja teda nejradsi klasicky strudlovy…
@klara123 ja teda obcas postradam na oslavach neco maleho sladkeho, nebo trebas jen ovocneho…dort si kolikrat ani nedavam, pokud je to takova ta klasika tezka.
ale pokud druhy dort je takovy ten piskot - kys. smetana, ovoce, tak to asi staci.
My byli na oslavě v těch vedrech a potěšil nás talíř se studenou tlačenkou z lednice. Dortíčky apod. cukroví se nedalo jíst..
@suik
já jsem taky přes to sladké
ale většina jsou masožrouti
zrovna dělám sladký štrůdl s jablíčky, na to mě užije ![]()
http://prozeny.blesk.cz/…sionalu.html
hlavně je zajímavé to grilované ovoce
když už ten gril pojede, tak tohle by mohlo být zajímavé