Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, podělte se prosím, co jste v minulosti kupovaly, či co budete kupovat svým půlročním dětem k Vánocům?
Děkuji
![]()
Ahoj, dcerce bylo 7měsíců pod stromkem a koupili jsme jí například. Takové ty vkládací kroužky na tyč a hrající kytku od lamaze, ještě dostala nafukovací válec na lezení, uvnitř jsou balonky. Určitě ještě něco, ale moc si nevzpomínám, v každém případě tehdy jí to moc nezajímalo…Jo taky nějakou obrázkovou knížku - leporelo.
u nas vede nafukovaci balon a maji ho od 6 mesicu, milujouu ho a gymbalon na cviceni ![]()
ja nakupuju pro rocni a taky je to zaber na mozek
jee to bylo u nás loni, varovala jsem rodinu před hračkama takže jen vkládačka která jí baví až teď, skládací kelímky, to byl hit hodně dlouho a zbytek bylo spíš oblečení nebo fakt jen drobnosti. Ono to ty děti vůbec nebere a je jim jedno jestli jim to dáš teď nebo o vánocích
![]()
Letos už to snad bude trošku lepší ![]()
Panuška píše:
jee to bylo u nás loni, varovala jsem rodinu před hračkama takže jen vkládačka která jí baví až teď, skládací kelímky, to byl hit hodně dlouho a zbytek bylo spíš oblečení nebo fakt jen drobnosti. Ono to ty děti vůbec nebere a je jim jedno jestli jim to dáš teď nebo o vánocích![]()
Letos už to snad bude trošku lepší
no, to je právě ono, babičky vyšilujou co koupit, já jsem bezradná a zase nechci kupovat nesmyslné věci, ale přece jen za ty tři měsíce už to bude jiné a chtěla bych jí pomalu motivovat k lezení ap.
Myslela jsem na toho mluvícího hafana od FP a takový ten nafukovací válec, ale jestli to bude k něčemu?? ![]()
No ten válec jí bavil, ale na lezení ho teda neměla, spíš se jí líbilo, že chrastil, kouleli se tam ty kuličky a taky hrál melodii. Ten mluvící pejsek by mohl být
, věkově si myslím ideální právě od toho 6měsíce.
ahojky, my měli na Vánoce 7 měsíců a kupovali jsme hrací hrnec od Fisher price
Byl super, malou nadchnul a hraje si s ním občas i teď. Nejdřív poslouchala písničky, pak strkala tvary a teď s ním dělá ledasco ![]()
Určitě to s dárky nepřehánět, nevětší radost bude mít ze šustění papíru, uvidíš
My se s babičkama domluvili na plínky, oblečení a samozřejmě donesli i nějakou menší hračku.
Teď jsem si vzpomněla. Ještě jsme na první Vánoce koupili bazének a do něj 100 míčků, to jak začala sedět bylo taky super ![]()
Jo to je dobrý nápad, dcerka dostala ne sice k vánocům, ale stan s balonky a to jí fakt bavilo hodně a dlouho, takže bazének nebo stan ![]()
my jsme válec dostali od kamarádky a malá si s ním nehrála vůbec
Jo ještě dostala nějaká leporela, ty milovala a miluje dodnes. A pak hlavně asi to oblečení a kosmetiku, některou spotřebováváme ještě teď ![]()
jé děkuju za inspiraci tak bude malé 6měsíců a taky už jsem přemejšlela co kupovat napadl mě ten hrající pejsek a taky chodítko no nevím:-).A taky židlička se stolečkem.
u nás by byl mluvící pejsek od FP jen další z řady plyšáků, s kterýma si nikdo nehraje… Já bych klidně už koupila zvířátka duplo baby zoo - našemu prckovi se cca od toho půl roku děsně líbí žírafa. Pořád ji žužle
a je to použitelný dlouhodobě.
Prvnímu jsme koupili spoustu hraček přiměřeně k věku - ale ten mladší to nějak přeskočil a vystačíme pouze s hračkama toho staršího.
Prima jsou kelímky z ikey http://www.ikea.com/…cts/80021008 a když plyšáci, tak tyhle myšky http://www.ikea.com/…cts/70145472
no, ten bazén je skvělej nápad, ale máme dvě kočky a ty bazény moc milujou
a já pak nedělám nic jiného než lepím a záplatuju
napadlo mě ještě takové to pískoviště a do toho právě ty balónky, ale zase aby to pro ní nebylo víc nebezpečné…
Petorko, Ivulo, nemáte na to nějaký odkaz? na eshop? ![]()
Moňďas píše:
jé děkuju za inspiraci tak bude malé 6měsíců a taky už jsem přemejšlela co kupovat napadl mě ten hrající pejsek a taky chodítko no nevím:-).A taky židlička se stolečkem.
No nic proti ale podle mě toto minimálně do 1 roku nevyužijete. Aspoň teda u nás by se židlička chytla až teď. Ještě tak ten pejsek.
Já jsem ještě kupovala dřevěné kostky, ale to jí taky chytlo až později. Ono v tomto věku je baví nejvíc když se rozpohybují a šmejdí po bytě ![]()
židličku jsem myslela na krmení do budoucna:-) Než jí bude rok tak jí určo využiji.Když se budou ptát příbuzný co mají koupit tak bud at koupí něco užitečnýho a nebo aspon přispějí.Sama pak bych na to neměla během měsíce.Jinak mě se líbí ten válec s balonky dobrá ispirace.