Dětský notebook - máte zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.10.10 22:22

Dětský notebook - máte zkušenosti?

Ahoj mamči, mám tak trochu děs z Vánoc, dceři bude dva a třičtvrtě roku a s mužem jsme přemýšleli o dětském notebooku, nejspíš o Smartíkovi. Ale je docela drahý a říkám si aby jí to třeba za týden nepřestalo bavit a nepadal na něj jenom prach. Máte s ním někdo zkušenosti? Nebo je na to ještě malá, budu ráda za každý tip a alternativu. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1595
2.10.10 22:32

Ahoj zakladatelko, :-)

já ted koupila dcerce ke třetím narozeninám tento notebook - a myslím, že pro mladší děti ideální… :o)

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

Švagrový dcerka dostala ke 3. narozeninám loni také dětský počítač - určen pro děti od 3 let. No nechytá se na něm do dneška - a to má čtyři roky… Většinu her naprosto nevyužije… spíš jen tak mačká tlačítka.. což jí zabaví opradu jen na chviličku, švagrová přiznala, že poslední měsíce už jí nezajímá téměř vůbec… Nějaké počítání, najdi písmeno, oprav slovo, atd. spousta aktivit, které nemají šanci takhle malé děti využít, max. tak ty hoodně nadané… :)

Toto je levná varianta dětského notebooku, podle mě zabaví na déle, než notebook jiný… Ale neim, ještě nemáme vyzkoušeno… :) až za týden…

Tak snad jsem trochu pomohla? Jinak smartíka neznám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
2.10.10 22:38

Hmm, naše malá o tom mluvila, že by to chtěla, protože nám pořád leze na náš, ale nevím jak se k tomu postavit… není to blbé zvykat ji na pc už takhle od mala? Jinak ten Smartík je pěkný, ještě se mi líbí Želvík a Barbie :-)… ale asi by to chtělo vyzkoušet naživo.

Ještě mě napadlo, zkoušeli jste tyhle stránky?
www.hraveuceni.cz
Naší to hrozně baví už asi rok tam chodíme. Možná byste podle toho poznali, zda malou bude pc bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
3.10.10 07:00

Já si myslím, že dítě, které jednu sedne k normálnímu PC už na dětský notebook nepřesvědčíme.

Mám čtyřletého syna, na PC ho pouštím a nemám z toho žádné výčitky. Dnešní děti s ním vyrůstají, berou ho jako běžnou součást života. Samozdřejmě s rozumem. Chodí do školky, když bylo hezky, trávili jsme celé dny venku, nebyl na PC čas. Když chodí na PC, hraje nějaké hry na Facebooku, umí ho celý ovládat, kromě psaní, samozdřejmě, potom na alik.cz, tam mu ale musím asistovat - číst, je to pro větší děti, i na jiz zminene hrave uceni.cz. Nebo si proste jen vyhledáváme a cteme, co nás aktuálne zajímá - nejaké encyklopedie apod.

Co jsem se tak dívala, většina dětských notebooků je určena až pro starší děti - početní příklady apod.

Skoro dvouletá dcera se samozdřejmě k PC někdy taky sápe, věrně napodobuje psaní na klávesnici i pohyby myší, ale zatím ji k PC neberu. Kromě písniček, které jí pouštím.
O dětském notebooku jsem uvažovala, ale zatím mě vše přesvědčilo, že ne. Spíš se budu poohlížet po nějakém programu pro děti do normálního PC.

Známá sehnala pro své dítě loni v předvánoční akci v Tescu dětský notebook s hudbou, písničkami a nějakými obrázky asi za 200 kč. Kdybych se k něčemu takovému dostala, možná bych koupila pro mladší, má ráda hudební hračky :-)

Ale nějakého Smartíka apod. Stejně si myslím, že i ten je omezený, jakmile se dítě vše naučí, už ho to nikam neposune v rozvoji.

Myslím to tak, že spousta mamin se chlubí, jak jejich děti ve věku mého syna vyhrávají nad počítačem např. pexeso nebo podobnou hru. Jsem taky našla synovi různé verze pexesa, samozdřejmě vyhrával. A víte proč? Zjistila jsem, že to má asi deset variant umístění obrázků. Dítě si to zapamatovalo, každou variantu jako celek. Kdežto když dítě hraje pexeso normálně, je to nesrovnatelně těžší, navíc zapojuje i jiné svaly než jen mozek a klikání myší. Stejné si myslím, že to bude s těmi „Smartíky“, dítě se ty varianty naučí, rodiče spokojeni a stejně to nikam nepovede. Ty výukové programy pro děti jsou trochu vymakanější, máme v rodině učitele prvního stupně, používají je, ale taky s mírou.

Každopádně u dětí preferuju přirozené hraní. Počítačové hry nezatracuju, ale až na druhém místě.

Zakladatelko, děti v tomto věku baví vše chvíli. Naše mají taky hodně kvalitních snad rozvíjejících hraček, ale je spíš takové období, kdy si s tím hrají a potom vymění za něco jiného.A třeba se po čase zase k tomu vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
3.10.10 08:11

My máme šikulku a je super. Starší na něm racuje cca hodinku denně, má ho od 3,5 let a něco zvládla hned, něco vládne až později. Mladší už to taky zajímá a tak přemýščlíme, že jí ho koupíme taky, jen ještě nevíme jakej, šikulkovi bude máloco konkurovat

• Citovat
  • Upravit
2769
28.5.11 09:44

Dárek ke 4 narozeninám

Ahojky děvčátka

Chtěla bych malé ke 4-tým narozeninám koupit tento dětský notebook

http://www.mall.cz/…nky-notebook?…

Má s ním někdo zkušenosti?…pokud máte jiný a jste s ním spokojený sem s ním :kytka:

Díky moc za vše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
29.5.11 16:42

Ahojík mám dotázek nemáte někdo tento notebook??

http://www.utricertiku.cz/detail.php?… mají ho teď v akci v tescu a tak mě láká :-) pro 5 letou dcerku k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí