Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se to jméno nikdy nelíbilo, ale teď už docela jo, není špatné, akorát je strašně karmicky zatížené.
@Klopotkova ano právě také jsem četla ☹️ přítel je se svým jménem a životem spokojeny tak nevím ![]()
@Anonymní píše: Více
Bratr se jmenuje po tátovi, já se jmenuji po máme, bratranec se jmenuje po strýčkovi, sestřenka má ženskou variantu jména mého táty, švagr má mužskou variantu jména tchýně, další švagr se jmenuje stejně jako tchán, jeho syn se taky jmenuje stejně je toho víc…a je náš hodne…hodně jmen z manželovy strany rodiny se shoduje se jmény z mojí strany rodiny takže když se bavíme tak je to např. Naše anička, vaše Anička, malej Pepík, velkej Pepík, děda Pepa, mala Petra, velká Petra, moje Renča, tvoje Renča…jo, plete se to hodně a všude se musí dodávat ty upřesňující přídavky aby bylo jasné o Kom se mluví…a pak taky třeba když mi přišel nějaký dopis tak ho třeba máma otevřela protože nevěděla že je pro mě a ne pro ni…to taky nebylo moc příjemný…takže já jsem třeba vybírala taková jména která u nás v rodině ani na mě ani na manželově straně u těch příbuzných se kterými se pravidelně stykame nejsou…
Mně se to jméno hodně líbí, mám syna Vojtěcha.
Co by se mi spíš nelíbilo, by bylo to pojmenování po rodiči, to jsem nikdy nechtěla.
Když chodí dopisy, nikdo neví, jestli je pro juniora nebo pro seniora… Je to hrozně nepraktický. Jinak je Vojta hezký jméno ![]()
tak já bych to nedala, když už to jméno má přítel, všichni pak budou říkat starý Vojta, mladý Vojta,
mně se to jméno ani moc nelíbí, přijde mi takové obyčejné - ale hlavně bych nedávala jméno po tatínkovi, existují stovky jiných jmen, ať má dítě své vlastní jméno
Vojtěch se mi líbí, ale nikdy bych nepojmenovala dítě po rodiči. Úplně nesnáším to označování “malej-velkej, mladej- starej”. ![]()
Nemám ráda, když se dědí jména po rodičích. Je to bez fantazie, nápadu. A dopadla jsem stejně. Vždycky bylo rozdělení velká I a malá I nebo stará/starší I a mladší I.
Pokud jméno po někom. Tak jedině vybrat dvě jména. Děděné dát na druhé místo. Vyhnout se plagiátu v rodině.
Mame taky Vojtěcha, stejne jmeno mel jen jeho pradeda, takze se nic nepletlo. Po rodicich bych jmeno nedala.
Mě se líbí jen jich je teď docela dost.
Každý jméno co se v rodině opakuje se plete. Malej, velkej, starej, mladej…
Jméno je hezké, ale po otci bych nikdy nedala… To se musí motat.
Vojtěch, Vojtík, Vojtíšek… Moc hezké jméno a mimochodem se tak jmenuje náš druhý vnouček.
Vojtěch je moc hezké jméno. Na nějaké karmické „tohleto“ nevěřím, takže bych ho klidně dala. Po otci proč ne, jestli se vám to líbí. I když my jsme dali schválně našim dětem jméno takové, co nemá půlka rodiny. Sama jsem už kolikátá Anna v řadě a přesekla jsem to a dceři dala jiné jméno.
Vojtěch po tatínkovi? Fakt neee. Přijede ´starej Vojtěch s Vojtíškem ´
Hrůza.
Velkej/malej, starej/mladej ….
Nejhorší co můžete udělat je, že pojmenujete dítě po sobě ![]()
Zdravím přemýšlíme nad jménem Vojtěch po tatínkovi co na to říkáte? Neplete se vám to doma když jsou dvě stejné jména v domácnosti?