Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, jak se vám líbí jméno Pomněnka? ![]()
Zatím vůbec nejsem těhotná a možná ani nebudeme mít další holčičku ale kdyby jo.. Hodně s přítelem přemýšlíme nad timhle jmenem
Doma máme Johanku (primo takhle
)
Jasne ze dame jmeno ktere se libi nejvice nam 2 ale pro zajimavost pridavam anketu, nazory se hodne lisi ![]()
V rodném listě Johanka? ![]()
No chudák holka ve 30 letech a výš, když se bude představovat Johanka… Místo Johana.
A k otázce za mě Pomněnka ne.
@smajlik345 píše: Více
Předně to je první, co mě napadlo. V dospělosti se představovat jako Johanka, to musí být super pro dotyčného. Pomněnka taky, to doufám, že ani nedovolí.
Co se týče jmen převzatých od květin, tak se mi líbí Violka, Jasmína, Lilie… klidně i Magnolia (ačkoli to se tu asi moc nevyskytuje a jedná se spíše o jméno z anglicky mluvících zemí, ale to dřív byly jiná jména, která už u nás jsou běžná).
Ale Pomněnka fakt ne. Spíš si říkám, jak by se jí pak říkalo - Pomí? Pomino?, Mněnko?
@smajlik345 Ano Johanka v rodném liste, predstavovat se pak muze pro me za mě Johana, to neni nic uredniho, podepisovat se stejne bude prijmenim a v papirech bude Johanka ale rikat si muze jak chce ![]()
Moje mamka je Štěpánka a stejne si spousta lidi mysli ze je to Štěpána i kdyz je to tak bezne v kalendari
v tom pripade i chudak treba Anežka nebo tak
znam i dospele zenske Johany ktere mi rikali i psali na fb ze by za to byli rády takze je to asi o povaze ![]()
@vokishka píše: Více
Dovolí, podle všeho se tak jmenují 3 lidé v ČR…
@Luckandlove Oni se nejaky prezdivky vzdycky vymysli kdyz uz clovek ma to jmeno v rodine, to bych se nebala..
ale dekuju za odpoved na otazku, na kterou sem se ptala ![]()
@nozu Ano, to je presne muj cil
staci napsat “ne”, na vic jsem se neptala ![]()
Dávat jako jména zdrobněliny mi nepřijde úplně šťastné, co znám ze svého okolí dospělé Štěpánky, Milušku a Jindřišku (skoro dvoumetrákovou) tak s těmi jmény nejsou v pohodě, stejně se představují jako Štěpa -Štěpána, Míla a Jindra… Pomněnka fakt ne
@Ellie0302 píše: Holky, jak se vám líbí jméno Pomněnka? Zatím vůbec nejsem těhotná a možná ani nebudeme mít další holčičku ale kdyby jo.. Hodně s přítelem přemýšlíme nad timhle jmenem Doma máme Johanku (primo takhle ) Jasne ze dame jmeno ktere se libi nejvice nam 2 ale pro zajimavost pridavam anketu, nazory se hodne lisi
Začala by som premýšľať menej ![]()
@Grizelda02 vidíte a moje mamka má ráda svoje jméno Štěpánka
Neteř mam zase Anežku a známou taky jindrisku, vsichni jsou s tim spokojeni ale samozřejmě spousta lidi byt nemusi, ale to ani s klasickym jmenem nebo treba se jmenem ktere se v posledni dobe casto dava.. az treba bude ve skolce 5 chlapecku se jmenem Matteo nebo Teo a holcicek Sofie a Ema napriklad ![]()
Nooo, Pomnenka bude muset bejt hodně psychicky odolná a nebo na domácím vzdělávání, protože běžnou základku nebude mít šanci přežít, v pubertě vás bude nenávidět a v dospělosti si to necha zmenit. Taková Půlnoční Bouře by jistě mohla vyprávět…
@Wicked Witch nemusite byt ani trosku jedovata, ptam se uplne normalne
a ano, kdyz hledate nejake originalnejsi jmeno, premyslite nad hodne varientama.. nemame jen tohle jmeno ![]()
@nozu píše: Více
Podle mě ano, poznala jsem kdysi jednu Zlatušku ( ne Zlatuši, nebo Zlatu).
Až se chudák holka provdá za Franrška Česneka…