Pomněnka jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.11.24 19:33
@zuzanka320 píše: Více

No, s tim, ze se musí líbit hlavně jim bych úplně nesouhlasila.. To jméno bude nosit jejich dcera, ne ona.. Takže za mě je názor okolí docela důležitej.

• Citovat
  • Upravit
148693
18.11.24 19:37
@azaleila píše: Více

V ČR jsou třeba Zuzanky, většina z nich narozená ve 40-50 letech minulého století, dokonce i Kristinky, průměrný věk 50 let. Opravdu zdrobnělá jména nebudou taková vzácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
18.11.24 19:38

Vážně nechápu, proč pojmenovávat zdrobnělou variantou. Jasně, že miminu, malé holčičce bude máma, táta, babička,.. říkat tak a onak, ale dětmi jsme jen chvilku. Jména našich dětí jsme vybírali tak, aby měla hezké zdrobnělé varianty, ale i pěkný tvar pro dospělého muže / ženu. Zdrobnělina je úlet a většina lidí se za ni potom stydí (znám asi 4 ženy a všechny nechápou motivaci rodičů, litují, 1 se dala přejmenovat na základní tvar).
Každopádně zakladatelka mi přijde rozhodnutá, tak směle do toho. Na jméno si okolí zvykne, dítěti to najevo nedá, o rodičích pomyslí své. Když chci být zajímavá, asi bych to nečinila prostřednictvím dítěte. Za mne „ne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bardugo
18.11.24 19:39

Nekteri lidi by meli absolvovat nejake IQ testy nez se zacnou rozmnozovat :zed: Johanka a Pomněnka :roll:

• Citovat
  • Upravit
80
18.11.24 19:39

@zuzanka320 vidite, tak to me treba vubec nenapadlo.. to vubec nechci aby si nekdo daval do souvislosti :oops: Děkuju moc! Super neutocna odpoved :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 19:40

@bonsaj493 okaa, dekuji za normalni odpoved  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
18.11.24 19:41

Panebože na nebesích, no to je hrůza. Děcko bude mít úplně strašný jméno a ještě švihlé rodiče navrch. To je karma na draka. A když to bude kluk, tak to bude třeba jakože Kopr nebo Tymián?

Vůbec nechápu dávání těchto jmen s jiným významem, což se děje třeba v USA. Vždycky jsem si říkala, co ty lidi k něčemu tak šílenýmu vede.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
18.11.24 19:42

Ad argument Štěpánkou, to jako fakt? To je oficiální variantě jména, není to Štěpána. Takže zrovna na Štěpánce není divnýho nic. (Ale jméno to hezký není.)

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
@Anonymní píše: Více

Tak tohle je asi trochu mimo, ne?

Muže dostat jméno Anna, okolí bude spoko a dcera se stejně dá přejmenovat, protože nechce byt Anča :lol:

A kdo vi, ze se váš potomek jednou neprejmenuje?
Nechci byt útočná nebo zla… ale to je jako odsoudit někoho za příjmení, nebo oblečení…

Proste kazdy má nějaké jméno, příjmení a zrovna za tohle bych se nikomu nesmala/neurážela…

• Citovat
  • Upravit
1337

Pomněnka, sice bych to jméno nedala, ale zase tak „hrozná“ jak píšou lidi výše mi vůbec nepřijde. Prostě květinové, méně obvyklé jméno. Kdysi se dávala Narciska, Hyacinta, nyní se rozmáhá Violka, Liliana… Nedala bych ani jedno jmenované, ale přijdou mi ze stejného „soudku“ a nijak hrozná. Klidně ho dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
18.11.24 19:43
@Bardugo píše: Více

A někdo před tím, než si otevře pusu :palec:

• Citovat
  • Upravit
6914
@Anna766 píše: Více

Nejsou, dříve se to povolovalo, teď už by matrika neměla..
Moje babička se taky takhle jmenovala a fakt to nenáviděla. Máme po ní pojmenovanou dceru - ale v tom základním tvaru, protože přesně tak si to přála, i slza ukápla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80

@Lojzísek nene nejsem rozhodnuta, jestli jste cetla cely prispevek a komentare vite, ze v seznamu mam i jina jmena a tohle je jeste dost mozna v daleke budoucnosti.. bohuzel.
Vsechno je ve hvezdach, zajimal me nazor ale u prvni dcery jsem o jmene presvedcena, dokazu si predstavit i dospelou zenu kterou budu oslovovat Johanko i jeji okoli, myslim ze ona sama si bude moct rict, jake osloveni se ji libi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 19:46

@Všechnoznám děkuju za posudek :) Kdyz to bude kluk tak to bude Jonáš, Jáchym, Janek, Kryštof, Kryšpín a tak bych mohla pokracovat. Nevim proc jste vetsina z vas hned strasne utocny, bavime se v teoreticke rovine s tim ze je to jen jedna varianta nad kterou uvazujeme, ne ze ji ho dame, kdyz budeme mit holku :lol: vy to fakt nedokazete vzit trochu s nadhledem i treba humorem, hned delate jak kdybych vam trhala hlavu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
18.11.24 19:47

Pomněnka je v kalendáři? Pokud ne tak takové jméno dát nemůžete. Jméno musí být v nějakém existujícím kalendáři jakékoliv země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze