Pomněnka jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80
18.11.24 20:09

@Lojzísek pocitam i s negativnim nazorem, samozrejme, myslela sem si ze to bude vetsina a naprosto to chapu a respektuju, co ale nechapu je, proc mi nekdo odpovida na jmeno Johanka na ktere sem se vubec neptala a taky proc hodne lidi odpovida az utocne kdyz jim timhle nijak neublizuju :lol: na normalni odpovedi “nelibi se mi/ nedala bych ho/ radsi bych vybrala jine jmeno” reaguji normalne protoze to je za me rozumna odpoved.. ne pomalu pasivne agresivni komentare ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 20:13

@Šmoulice to uz tu bylo.. dekuji za nazor, johanka je silenost pro par lidi ale vetsina byla temer nadsena a dostavam pomalu kazdy den chvalu.. to je strasne individualni :nevim: nicmene na tohle jmeno sem se vubec neptala, nazor na Pomněnku beru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.24 20:17
@Ellie0302 píše: Více

Tak dostáváš chválu, protože většina lidí předpokládá, že ji jako „Johanku“ představuješ, ale oficiálně, že je „Johana“ :nevim: Každopádně mě Johanka nějak zvlášť nepobuřuje. Když bude nejhůř, nechá se dcera v dospělosti přejmenovat na Johanu. Ale Pomněnku nedávejte :lol: To už je moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 20:20

@Barevné klubíčko nene, spatny odhad :lol: vsem na potkani kdyz se nekdo zepta na jmeno rikam ze mame Johanku primo takhle napsanou a osobne ani pres net sem se krome tehle diskuze setkala jen s jednim negativnim nazorem :palec: Okaa, dekuji za ted normalni odpoved :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
18.11.24 20:22

Johana asi až tak nevadí, může si tak nechat říkat, i když to nebude mít v občance. Stejně si 99 % lidí bude myslet, že se jmenuje Johana.

Ale Pomněnka je docela úlet :D Nejvíc asi tou zdrobnělinou, ale vypadá to, že ty vám nevadí :D Já si vždy představím korpulentní šedesátnici Johanku nebo…Pomněnku :lol:

Z těch ujetějších něžných, které podle mě sednou i dospělé, se mi líbí třeba Luna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
18.11.24 20:23

Je to moc hezké jméno. Třeba pro klisnu :)

• Citovat
  • Upravit
80
18.11.24 20:25

@Zmatka zdrobneliny mi nevadi no, kazdopadne ani o pomnence nejsem stale presvedcena, je to porad jen teoreticka rovina a sama vidim jiste nevyhody :lol: ale furt je to v daleke budoucnosti a mam jeste spoustu jmen “akceptovatelnejsich” pro vetsinu :lol: kazdopadne Luna se nelibi me, spis bych tak pojmenovala mazlicka nez dite, ale to uz je prave preference kterou kazdy ma nejakou a je to v poradku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
18.11.24 20:29

Sedm stránek lidí ti tady napsalo, že se jim to nelíbí. Asi tak dva, že to ujde, ale dali by normálnější květinové jméno. Stejně působíš tak, že natruc půjdeš proti všem a dáš to jméno. Tak co chceš slyšet? Nádhera, originalita, dcery ti jednou určitě poděkují. Zvláštěpak až budou v každém předmětu na vysoké a u každého doktora, úředníka a personalisty speciálně hláskovat, že jsou opravdu Johanka a Pomněnka. Fakt jak z Cimrmana. :lol: Přijde mi to ještě o level vejš než prznění jmen dvojhláskami a anglicismy typu Carollinne, Sophia a Mathias Vopičkovi. :zeď: P. S. Pomněnce se říká Pomňo? Nebo Mněnko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
18.11.24 20:35

Ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
18.11.24 20:40

Ještě mě napadlo, že u Pomněnky je celkem reálná šance, že ji lidé nepříliš zdatní v češtině budou psát chybně jako Poměnku. A ani jim nedojde, že je to špatně. Z toho by taky mohl být problém, třeba v úředních dokumentech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 20:40

@prejeta_zaba tak to asi spatne ctes, nekolikrat sem psala ze..

• negativni nazor beru a pocitala sem s tim
  • ze to jeste vubec neni jiste a mam nekolik dalsich jmen na seznamu
  • ze je to pouze teoreticka rovina
  • ze i ja vidim jiste nevyhody a proto se ptam i zde
  • odpovidala sem i “dekuji za normalni slusny komentar” i kdyz byl “negativni”.. kdyz je slusne napsany, nemam sebemensi problem.

Jedine co neberu je, kdyz lidi utoci fakt neprijemne a nebo komentuji jmeno Johanka na ktere jsem se vubec ale vubec neptala, tak to ano, to me pak dokaze nastvat. Asi si taky cetla jen to, co cist chces :potlesk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 20:41

@Rimonsiley to je taky fakt :think: dekuju moc, mam dalsi proc “spis ne” :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.11.24 20:42
@Lojzísek píše: Více

Přesně.
Schválně jsem se koukala na své jméno. Teď už se moc nedává, ale v mém věku je nás hodně. Je nás přes 77 000
A zdrobnělina, která je pěkná, ale fakt jen pro malé dítě má u nás v ČR pouze 1 paní

• Citovat
  • Upravit
24
18.11.24 20:53

Mne se Pomnenka libi :mavam:

A vim, ze na to ses neptala, ale Johanka je krasne jmeno. Osobne by mi napriklad vubec nevadilo mit zdrobnele jmeno, a to je mi 30. Nekdo to mozna proziva vic :P

Vubec by me neprekvapilo, kdyby ty, co te tu kamenuji obratem tvoje jmena daly samy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
18.11.24 21:01

Bezne se pouziva johanka z arku, u pomnenky tuto zkusenost nemam, ani bych to neudelala (Mame mene vsedni jmena)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze