Pomněnka jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148988
18.11.24 19:47

Dokonce osmnáct Jarmilek máme v ČR, co se člověk nedozví, když hledá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 19:48

@Všechnoznám ano to jako fakt, davam to jen v porovnani se jmenem johanka.. spousta lidi si myslelo ze je moje Mamka v kalendari jako Štěpána a nebo Štěpka, par z nich koukalo kdyz rekla ze je to zakladni varianta jmena.. proto jen rikam ze se lidi ani nepozastavuji kolikrat nad tim, kdyz reknu ze dcera je přímo Johanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 19:50

@mamoch děkuji za normalni a slusnou odpoved :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
18.11.24 19:51

Jako majitelka zdrobneneho jména tě prosím ve jménu tvých potenciálních budoucích dcer, abys tyhle verze vymazala z mozku, já se se svým smířila až v dospělosti ( a to je zdrobněná verze v kalendáři, nicméně existuje i nezdrobněná, jen se nepoužívá zrovna u nás moc). Fakt fakt fakt fakt fakt je to peklo.
A Poměnka je další stupeň pekla. Vím, že je to kytka, ale nějak mi napadlo, že už ji můžeš klidně pojmenovat třeba Žabička, zní mi to asi tak stejně „rozumně“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916

@Ellie0302 57035009 [/citace

Jo, protože to berou jako „Johanka“ z Arku.
A Štěpánka je ustálená podoba jména v kalendáři, nad tím se opravdu nikdo nepozastavuje.
To, co jste po usilovném přemýšlení vynalezli, je úplně něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80

@Tayen v čr jsou aktualne 3. Takze bych mohla. Dceru nam taky uznali i bez matriky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
18.11.24 19:52
@Tayen píše: Více

Někdo psal na první stránce, že už 3 v ČR jsou, takže zjevně to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 19:53

@Lojzísek ano, to chapu a taky tim neargumentuju jmeno Pomněnka, s tim sem pocitala ze budou i “negativni” komentare a na to jsem se primo ptala.. ale lidi mi tu zminuji jak je moje dcera chudak a podobne, pritom na jmeno Johanka nepadla ani polovina otazky.. o to mi jde, o pomnence se v tomhle porovnavani zdrobnelych jmen nikdo nebavi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
18.11.24 19:55
@Ellie0302 píše: Více

Ono to dost záleží na konkrétní matrice…
Dělej, jak myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.11.24 19:55

@Beruska999999 prvni dcera se uz zdrobnele jmenuje.. moje potencionalne druha dcera nema vubec jiste jmeno, jde o ciste teoretickou rovinu. Kazdopadne ze ses nedokazala smirit se svym jmenem mě mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 19:58

Zakladatelko, na první přečtení jsem si řekla, že to je hrozné. Ale to byla první reakce, protože to je neobvyklé, teď už se mi to líbí. Akorát bych měla problém, jak oslovovat. Za mě lepší než sto padesátá Ella nebo Emma. Takto jsem reagovala, když jsem zjistila, že sousedi budou mít Kiliána, teď mi to přijde jako fajn jméno. Syn má ve třídě Jenovéfu a nikdo to neřeší. Současné děti jsou zvyklé na vše a jména neřeší.

@Anonymní píše: Více

Za mě názor okolí je úplně jedno. Mám syna, co má málo časté jméno, žádná divočina, ale teď jsou na ZŠ ze 700 dětí 2. V okolí mám dva tábory, jeden mi říkal, že dítěti zničím život, protože horší jméno není. Druhá skupina je nadšená, že super jméno, které nemá každé druhé dítě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6916
18.11.24 20:00

Nechápu, proč se tak čílíš..
Prostě to je lidem proti srsti, nechápou, jaká je motivace dávat dítěti zdrobnělou variantu jména (Johanka) nebo vymýšlet extravaganci typu Pomněnka / Růženka / Lilianka. Je to švihlé a 99% lidí si pomyslí „chudák dítě, praštění rodiče, co musí být zajímaví za každou cenu“. Tohle bude názor většiny a neříkej mi, že to nevíš, nebo Tě to šokuje. Celkově nechápu proč se ptát.. Tohle řeš se sploditelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
18.11.24 20:03

V dospělosti už jo, i když asi nikdy nepochopím, proč se u nás ujala zdrobnena varianta…naši mi chtěli dát základní, ale na matrice to neprošlo, protože to nebylo v kalendáři :roll:
Nicméně, nevim, kolik je dceři a třeba zrovna ona s tím bude ok, ta Johanka z Arku asi pomůže…ale já na to přišla až v nějakém věku a chvíli jsem ho fakt nesnášela a sama pro sebe jsem si říkala jinak…a svému dítěti bych to nikdy neudělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.24 20:06
@Tayen píše: Více

Dát ho můžou, mají ho 3 lidé v Česku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15544
18.11.24 20:08

Tak dej originální. Ale ne trapné. :roll:
Už Johanka v RL je šílenost, natož to druhé. Se těm dětem za něco mstíš?

Příspěvek upraven 18.11.24 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko