Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ellie0302 píše: Více
Fakt neznám nikoho, kdo by is myslel, že jména Anežka, nebo Eliška je zdrobnělina, jakože si myslej, že je v rodnym liste aneza a eliša, nebo co? To těžko.
A napsalas to přesně TY chceš originální jména. Ona by třeba nakonec radši byla třetí ema ve třídě, než jedina pomnenka.
Originální dneska můžeš bejt třeba s janou.. Neznám žádnou v dětským věku
Pomněnka se mi nelíbí. Ovšem to bude i nezvykem. Ale znám Jasmínu, Malvínu, Fabiánku, Apolenku, Violku. To se mi líbí. Ješte Hermína se mi líbí. Používat běžně oslovení, tak si taky zvyknu i na Pomněnku.
@Anonymní píše: Více
Vtipný je to, že já mám normální jméno a stejně mě nikdy nikdo v základním tvaru neoslovuje i když se tak pořád představuju. Takže mě tohle zhrození nad Johankou docela udivuje
a nějaké šílení nad zdrobnělinou jména v době kdy už se dávají i jména jako Bára, Honza nebo Kuba - přesně v tomhle znění, je docela srandovní.
Jméno se mi nelíbí, nedokážu si ho nějak představit na odrostlejším dítěti či dospělé ženě. A ne jen kvůli tomu, že působí zdrobněle. Navíc mi přijde takové nepraktické na oslovování.
Pokud by se mi opravdu hodně líbilo, snažila bych se vybrat jméno se stejnou nebo podobnou skupinou hlásek a Pomněnku nechala jako domácí přezdívku.
@a12 To uz je pak o osobnich preferenci rodicu a pak i ditete, Eliša ne ale Elina ano, setkala sem se s tim vicekrat u sveho jmena a u mamky se Štěpána.. tezko rict jestli by byla radsi ema a podobne, furt se tu ale bavime ciste teoreticky, nikdo se tak u nas nejmenuje
kdybych se ji mohla zeptam predem, udelam to ![]()
Spis sem ale narazela na Jmeno Johanka co má dcera, nez na pomnenku
@Kelsey1 děkuju za normalni odpoved
jedno jmeno co jste napsala mame v seznamu taky ![]()
@Ellie0302 píše: Více
no Pomněnka může být kostnatá dvoumetrová žena, což bude trochu srandovní, říkat se jí bude Pomčo, což teda asi není nic hrozného ani nic moc krásného,
jako na princeznu krásné, ale asi bych to nedala, přestože mám ráda neobvyklá jména, tohle je už moc - co třeba Jasmína, Lilien?
@Anna766 píše: Více
Protoze osloveni „ano“ je takový divná, Anča nebo andula je za mě taky hrozný, takže anny jsou většinou Aničky a to je jeden z důvodů, proč bych ja osobně tohle jméno nedala.. Stejně jako třeba Elišku, anezku.. Vadí mi tyhle jména, co maj zdrobnělinu v základním tvaru a musí se tak představovat.
Stejně tak nemám ráda jmena kde je -ie na konci.. Třeba amalie.. Přijde mi, že to bude taky celoživotní Amálka.
A prostě mám nějak problém s představováním se s ie na konci.. Ani Lucii, která by se představila lucie neznám.
@Anna766 taky mi to prijde zbytecne velka pohroma, ja se ptala jen ciste teoreticky a s humorem na nazory a uplna lavina jak je moje uz narozena dcera chudinka a mstíme se ji
stacil nazor “nelibi se mi protoze..” ale na jmeno Johanka uz sem se vuuubec neptala, o tom jsem byla a jsem 100% presvedcena ![]()
Ellie0302
Vy jste s příťou psychiatričtí pacienti, pijete, nebo na čem ujíždíte?
Jinak si to neumím vysvětlit
@Ellie0302 osobně bych to jméno brala jako pomstu
nwm, no. Ale já bych ho fakt nedala. To samé Johanka. Jako starší ženská úplně happy nebude ![]()
@martina.se nemuzete soudit, treba bude a treba ne. Na to jsem se ale vubec neptala ![]()
Jako, že by měla v dokladech “Pomněnka Vorlíčková” jo? Tak to tedy opravdu NE!
@Apolena05 Jojo od rána do večera s PŘÍŤOU jedeme na vonných tyčinkách ![]()