Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@SaintRaffaella píše: Více
Bude mít sebevědomé rodiče, tedy aspoň mámu ![]()
@jita555 Sebevědomá žena nebude dělat anketu na jméno na emiminu.
@jita555 píše: Více
Tak na Moravě se starý báby mezi sebou oslovují „děcka“ 🤣
@SaintRaffaella píše: Více
Podle mě z toho na míru sebevědomí nelze usuzovat. Maximálně tak na míru znuděnosti.
@SaintRaffaella uz byla 3× pouzita v cr jako jmeno (statistika k roku 2016) neco malo k tomu pisou ![]()
@zuzanka320 píše: Více
Nejde o smani, nebo urážení, ale pokud jsou reakce okoli na jméno takovy jako tady na pomnenku, je hodně malá pravděpodobnost, že se to tomu dítěti, respektive pak pubertacce a dospělé ženě, bude líbit.
A fakt je menší pravděpodobnost, že bude mít nejakej zásadní problém s annou, než s pomnenkou.
Ja jako Tereza jsem taky nikdy netrpela a neměla choutky se přejmenovat protože na mě byla ta krásná písnička
ale je to normální, hezký jméno a ja jsem rada, že ho mám. Jmenovat se pomnenka, tak rodičům fakt podekuju.
@Vyzvědačka píše: Více
tak cítí se mladé, tak si říkají děcka ![]()
@Ellie0302 píše: Více
Jméno Pomněnka se mi líbí, ale spíš na nějakou vílu nebo pohádkovou bytost. Možná, kdyby holčička i v dospělosti byla drobná blondýnka s velkýma modrýma očima, tak bych si na ni to jméno třeba představit uměla, ale to samozřejmě dopředu nevíš. Osobně bych ho své dceři nedala.
Když už se zde stočila diskuze i na Johanku, na což se zakladatelka sice neptala, Johana se mi naprosto nelíbí, zní tvrdě, ale Johanka, v tomto tvaru, je naopak pěkné jméno. Stejně jako Bohdanka, ne Bohdana (před časem zde byla diskuze o tomto jméně). Líbí se mi jméno Ondřejka. Žádné z těchto jmen bych sice nedala, protože mám jiné favority, ale nevidím na nich nic špatného.
Rozhodně víc se mi pro české dítě nelíbí ty „anglicismy typu Carollinne, Sophia a Mathias Vopičkovi“, jak napsala @prejeta_zaba.
@Ellie0302, přeji Ti ať se vám brzy zadaří a vyberete děťátku jméno, které na něho bude dobře sedět i v dospělosti a bude ho rádo nosit. ![]()
@eidam píše: Více
„By mi nevadilo“
Hele to nevíš. Já mám teoretických názoru bambilion, ale jak by to bylo v reálu…takže pokud zdrobněné jméno nemáš, sorry ale houby víš, jak by to bylo.
Jinak teda určitě jsou ženské, kterým to nevadí, mě třeba už taky ne, ale fakt jedno období jsem to úplně nesnášela a zapřísahala jsem se, že takové jméno svým dětem nedám.
@Ellie0302 píše: Více
Osobně a kor před tím dítětem ti málokdo řekne, že se mu to nelíbí, i kdyby to byla pravda
Navíc, pro malé dítě to působí fajn, stejně hodně rodičů představuje děti zdrobnelinami…ono to je divné až pak u dospělých. Navíc u té Johanky to asi bude specifické i tím, že (aspoň u mě) nabírají asociace Johanka z Arku nebo Johana s dlouhejma nooooohama
…no, to už možná fakt raději ta Johanka, ale pro dospělou ženskou je to prostě divné ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak vzhledem k tomu, ze svůj názor píšeš pod anonymem…. Tak se stydíš za víc než jen jméno.
Sestrenka je taky Tereza a jméno do 30 nesnášela. Vnímála to jako jméno pro tlusťocha….
Nicméně to nemění nic na tom, ze pokud zakladatelka bude chtít dat takové jméno, ostatním je do toho nic…. Vždyť i jména jako Mercedes, Rollex, Rolls-Royce apod.. nebo u Vemoly Rocky, Arnold jsou dost zvláštní, ale společnost si zvyká. A to že já bych to nedala, neznamená, že to jméno budu odsuzovat.
Každé jméno je svým způsobem hezké a když se umí použit od malá, tak i jméno Honimír muže mít člověk rad.
@zuzanka320 píše: Více
Stydim? Psala jsem tu i jinou osobní informaci a nechci to mít spojeny s mým nickem.
Jména Tereza ke stydeni není si myslím, je to hodně obvyklý jmeno, což znamená, že se prostě lidem líbí.. To, že je nějaký jména hodně dávany prostě ukazuje, že se libi, pokud jsou pomnenky 3,tak se asi lidem nelíbí.