Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přečtěte si článek o jméně Markus
Zní mi to hodně německy. V porodnici se jeden chlapeček jmenoval Marco, ale měl cizí příjmení, dobře to k tomu pasovalo.
Ze to zni jak krokus
Marek mi prijde vyrazne lepsi. Ale ja obecne nemusim tu modu, ze nekdo da jen tak z pleziru cizi variantu jmena, ktere existuje v cestine ![]()
@Anonymní píše: Více
Nelíbí, český Marek je tisíckrát hezčí
@stín katedrál píše: Více
Marco je hezky proti Marcusovi. Žijí ve svycarsku v německé části ale Marcus nedává nikdo, znám několik v me generaci 40 +
@Kelsey1 píše: Vícečauky
Revolta. Pokud se to dítě bude takto jmenovat, počítal bych s tím, že bude muset být nejtvrdší dítě ve třídě jestli se chápeme.
@stinga
Mi se nelíbí spousta jmen. Většina našeho kalendáře. Nelíbí = sama bych je nedala. Ale nijak negativně nekomentuji. Každý má prostě jiný vkus. Tak to beru. Jen si někdy hledám dýl cestu k nějakému jménu. Vnitřně jsem nemohla napřed překousnout třeba Doubravku a Vojtěšku. Nešlo ani oslovení přes pusu. Jak člověk jméno pravidelně používá, tak si zvykne. A těch jmen projde kolem tolik. Trošku mám stále problém Bohumír. Nemůžu si ani po roce vzpomenout kolikrát, když potřebuji oslovit. Bohumír, Bohoušek to je prostě oříšek.
@Kelsey1 jo Doubravka se mi zdá také - poněkud zvláštní, znám jednu, je jí 65, mamčina spolužačka
Co říkáte na jméno Marcus?