Jméno Adéla nebo Laura?

Anonymní
25.10.24 10:37

Jméno Adéla nebo Laura?

Ahoj, zajímal by me názor na tyto dvě jména. Pokud máte dceru tohoto jména nebo se tak samy jmenujete. Jak jste se jménem a variantami oslovení spokojeny?
Blíží se porod a neumíme se rozhodnout. Příjmení je krátké, německé. První dcera ma často dávané jméno které ma spoustu variant oslovení. Tak si říkám jestli nebude nepoměr pak u oslovení Laury?

V základním tvaru, pro dospělou ženu se mi asi více líbí Laura. Dětské varianty a zdrobněliny jsou za mě hezčí u Adély.
Díky za názory :)

• Citovat
  • Upravit

Přečtěte si článek: Jméno pro holčičku

Přečtěte si článek o jméně Adéla nebo Laura

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.10.24 10:43

Laura mnohem hezčí. Svátek na den dětí. Adéla je zastaralé, nepříjemné jméno.

• Citovat
  • Upravit
984
25.10.24 10:45

Manžel má dceru Lauru a těch zdrobnělin podle mě moc nejde- Laurinko, Laurísku, Lauriště, Laurí,..mě se to jméno ale nikdy nelíbilo, takže jsem tím ovlivněna..
Já mám dceru Nelu a to se zase úplně nelíbí moji mamce, že je takové tvrdé :nevim:
Adélku znám taky a skoro každý ji říká Áďo, Adísku,..
Já bych za sebe volila Adélku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
25.10.24 10:50

Proč by byla Adéla zastaralá? Naopak ji vnímám jako moderní jméno, Adélek je teď spousta a docela se mi líbí.
Laura je taky pěkné, ale blbě se vyslovuje, kor dítěti. Stejně se jí pak říká Lola nebo tak něco. Z těchto dvou bych volila Adélu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
25.10.24 10:52

Jedna Adéla si tady kdysi atěžovala, že celý život poslouchá otravnou, rádoby velice vtipnou a originální hlášku “Adéla ještě nevečeřela”. Byla tím fakt dost zpruzelá. Tak bych asi dceři tohle jméno nedala, abych ji tohoto ušetřila. Je to sice blbost, ale asi to dokáže znepříjemnit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
25.10.24 10:52

Laura bude mít v dospělosti u chlapů větší úspěch :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9009
25.10.24 10:55

Laura je hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
25.10.24 10:57
@Bafonek píše: Více

Já ti nevím, to ještě dnes někdo z dnešních dětí zná tento film? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 10:58

Určitě bych dala Lauru, hlavně z důvodu četnosti. Adél kolem sebe mam snad od dětství spousty. A že není u Laury tolik variant na případné prznění jména, by mi spíš vyhovovalo. Nejaká Laurynka, Laury, Laurča by mi úplně stačilo. Na Adélu už jsem slyšela za ta léta těch pojmenování tolik…Adul, Adulana, Aduš, Áďa, Adél, Adelinka, Adina…A další věc je to příjmení…Adélu vidim k typicky českému příjmení, případně k nějakému neutrálnímu, ale k německému :zed:

• Citovat
  • Upravit
2181
25.10.24 11:02
@veria píše: Více

To nevím jestli z dětí. Byla to dospělá baba a mluvila o tom, že takhle třeskutě vtipní byli taky dospělí. Bylo to tu v nějaké diskuzi asi 2 roky zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
25.10.24 11:08
@Bafonek píše: Více

Hele na každý jméno se dá něco vymyslet. Lauře zas můžou říkat Laura a její tygři. I kdyz to už dnes taky asi nikdo nezná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
25.10.24 11:11

Me se vic libi Laura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
25.10.24 11:11
@KáťaKašpi píše: Více

Nela je naopak měkké jméno. Tvrdé je třeba Radka nebo Klára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
25.10.24 11:27

Mně se víc líbí Laura. Mám ráda jména s R. A je to víc jméno pro dospělou ženskou, což bude většinu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 11:30

Já zase slyšela, že se laura teď dává všude, když se podíváte na žebříčky je to jedno z nejčetnějších jmen posledních let a laura ve štíru údajně střídá chlapy :nevim: :lol: nevím co je na tom pravdy?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence