Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
Az na Svena mi to severske nepřijde.
Cedrika bych nedala, Desire je takove narocnejsi a Maja je za mne zdrobnelina od Marie. Ostatní jsou hezka.
No, nic mě zrovna nenapadá, ale všechny jména co jsi vypsala, jsou hezký ![]()
Z kluků je pro mě nej Matheo, Frederik
Z holčiček Maja, Alma.
Moc hezký výběr!
Já osobně bych z chlapeckých vyřadila Mathea (byl by to jen další Maty na hřišti v záplavě Matyášů, Matějů a Mathiasů) a Cedrika s Nathanielem.
Moc se mi ale líbí Oskar, Sven a Frederik, kor pokud budete mít severské příjmení.
Z dívčích se mi z tvého výběru nejvíc zamlouvá Evelyn, Freya a Alma.
Moc mě neoslovuje Désire a Maja. u Désire si umím představit celkem problém se skloňováním což by mohlo dítěti pak působit trochu komplikace v kolektivu a škole ![]()
A Maja je pro mě domácí oslovení Marie nebo Markéty, tak z toho důvodu bych to jméno nevolila.
Pěkná jména.
Nejvíce se mi líbí Sven a Freya.
Naše děti mají také zahraniční jména a zatím pokaždé vždy bez problémů. Jen se někdy někdo zeptá, zda jméno správně skloňuje. ![]()
Alma mi připadá jak almara. Désire se mi taky úplně moc nelíbí. Jinak ostatní v pohodě.
Viděla jsem Sedrik, že tam bylo S. Verze se S se mi líbí vic. A Frederik, Sven, Nathaniel se mi taky líbí.
Dívčí Maja, Elvíra, Evelin.
Moc hezká jména
Freda je nádherná
Líbí se mi Alma, Maya (spíš s Y než J), Frederick. Záleží taky na příjmení.
Za mě pro kluka: Oskar nebo Sven / holka: Freya (to se mi líbí opravdu hodně), ale i ty ostatní možnosti jsou fajn. Jedině Désire mi moc nesedí.
Pro holčičku se mi líbí Malin, je to švédské jmeno
@Cizinka 999 píše: Více
Jinak Freya se mi moc líbí, má ji neteř a Alma
Příspěvek upraven 12.10.24 v 18:17
@Tarena píše: Více
Sven je skandinávské jméno, které je hodně dáváme v Nemecku
Ahoj všichni,
s manželem právě vybíráme jméno pro naše miminko, ale pohlaví si necháváme jako překvapení. Manžel je Dán, takže bychom rádi vybrali nějaké severské jméno, které by zároveň bylo snadno vyslovitelné i v Česku. Už máme pár favoritů, ale ráda bych se vás zeptala na názor – přijdou vám ta jména v pohodě na výslovnost, nebo by s tím v ČR mohli mít lidé problém? A které z nich se vám líbí nejvíc? Samozřejmě vím, že je to nakonec na nás, ale jsem prostě zvědavá na vaše názory.
Klidně navrhněte i nějaká další, jsme otevření novým nápadům!
Naši favorité jsou:
Chlapeček: Cedrik, Oskar, Sven, Nathaniel, Matheo, Alfred, Frederik
Holčička: Evelyn, Freya, Rosa, Désire, Elvira, Maja, Alma
Děkuji moc za jakékoli názory nebo návrhy!