Jak se Vám líbí jméno Kira pro dceru?

10.10.24 21:17

Jak se Vám líbí jméno Kira pro dceru?

Zdravím všechny, vybíráme jméno pro dceru, narodí se cca na konci prosince. Líbilo se nám Viktorka, ale všichni známí tvrdí Viktorie jsou většinou nepříjemné, moc egoistické atd. už mi to začíná trochu vádět.. líbí se nám také jméno Kira a chtěla jsem se zeptat je-li to jméno populární v ČR a jak to vůbec zní pro čechy. Jsme rusové. Příjmení je Romashova.
První dcera se jmenuje Diana :)
 Děkuji

Update: Všem děkuji za názory, jak jsem pochopila Kira je psí jméno v CŘ, chudinka Keira Knightly :D
Tak dcera asi bude Viktorka nebo Anička.

Příspěvek upraven 11.10.24 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14765
10.10.24 21:19

Vetsina malych Viktorii, ktere znam, jsou moc fajn. Kiru znam jednu, jeji rodice jsou Slovaci zijici v Cesku. Ja bych to jmeno nedala, je pro me moc exoticke. Ale zni mi hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
10.10.24 21:25

Znala jsem Kairu. Nebo tak nějak se to píše. Mi se víc líbí Tara. To tady pár dní zpět někdo zmiňoval. Na táboře jsem měla Riu. Viktorie je fajn. Ale vy máte delší příjmení, proto bych taky volila kratší jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.24 21:27

Zajímavé jméno k příjmení se hodí tak proč ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
411
10.10.24 21:30

Kiru jednu znam a jmeno se mi moc libi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149421
10.10.24 21:34

Kira je dobrá, ale i ta Viktorie. Ale já na nějaké to že všechny Viktorie jsou takové a Zuzany onaké moc nedám. Za povahu lidí jméno nemůže.
Nabízím Tamara, Timea, Darina.
@Kelsey1 o Taře jsem psala já, že Taru a Ritu má Eva Vejmělková. Mě se tedy docela líbí i ta Rika, Réka o kterých se tam taky psalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3206
10.10.24 21:35

No k příjmení Nováková nebo Málková by se jméno Kira moc nehodilo :lol: Ale vzhledem k Vašim okolnostem je fajn! A Tara je náš pes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.24 21:43

Jmenuje se tak náš pes. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2200
10.10.24 21:52

Do jména bych si nenechala mluvit. Řekl bych lidem, že konečně budou znát Viktorku, ktera bude fajn a tečka. :mrgreen:
Je to vaše věc. Pokud se vám líbí.
Mě se třeba víc líbí Viktorka jak Kira.
Ale to je moje věc a vy si dejte co budete chtít. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
10.10.24 21:59

Kira je hezke, ale nevedela bych, jak ji budu rikat krome toho zakladniho tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14765
10.10.24 22:00
@Ťarbík01 píše: Více

To je pravda. Nám příbuzní takto rozmlouvali Elenu a Petru. Že všechny nositelky těchto jmen, které znají, jsou hrozné búúú. No tak teď už to neplatí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
10.10.24 22:01

Kiri, Kiruška, Kirunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
10.10.24 22:04

Je to jak jméno pro psa za mě, vím že tak říkali čubě z baráku kdysi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
10.10.24 22:07
@taleksadrina píše: Více

Jak ses ptala ve druhé diskuzi, jaké jméno k tvému příjmení, tak mě jako první napadla Elen. Myslím, že by to bylo pěkné i k Dianě a hodí se i k příjmení.

Kira je zajímavé jméno, Viktorie je taková už docela ohraná, ale ve vašem případě bych nedala jméno obsahující R, zvlášť na konci.
KiRa Romashova je divné. Kiraro. To už by byla lepší ta Viktorie.

Elen Romashova je pěkné ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko