Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj! Nedavno jsem narazila na jmeno, o kterem jsem vubec netusila, ze existuje. Jmeno Oriela. Jak na vas pusobi? Pripada vam zdrobnelila „Ori“ moc tvrda? Vybavite si orani pole? Mne se to jmeno libi, ale k nasemu prijmeni bychom si to dovolit nemohli ![]()
Připadá mi to jako výborný námět na šikanu na základce. A taky jako překlep na matrice při psaní “Ariela”.
Noo, je to exotika. Ještě kdyby špatně vyslovovala, tak z ní bude Ojela.
To se mi víc líbí Oriana.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Dobre
Mne to pripomina Orient a slovo orientalni. Deti se dnes kvuli jmenum neposmivaji. Ale naprosto respektuju, ze ti to pripada otresne.
@Anonymní píše: Více
Jedna teorie je, ze je to pry ze jmena Aurelie.
@p.Zv. píše: Více
Posmívají, bohužel. Nevim kdes přišla na to, že ne.
Ale uznávám, že se umí posmívat klidně i Aničce, takže to je méně relevantní argument.
Nechápu dnešní modu hledat co nejbizarnější jméno. Není dost „normálních“ jmen? Nevidím důvod, proč dávat v našich krajích jméno Oriela, a říkat ji Ori, je to děsné.
Je to strašné. Celý život pokaždé, když někomu budu říkat své jméno, tak to bude muset minimálně jednou zopakovat. Protože jakmile řekne jak se jmenuje, bude následovat věta: „Jak?“
Nevím, proč rodiče chtějí svým dětem komplikovat život. Proboha kupte si křečka a pojmenujte ho jak chcete
.
Něco jako Perla, Penny, Ornella…
Taky netuším, že existuje.
Zkrácenina Ori by nemusela být úplně špatná, jen ten základ kdyby byl jiný.
Nemůže to být špatně napsaná Ariel?
Děs, děs, děs…ovšem když může mít dítě prostřední jméno Santiago nebo Mauricius, tak už se nedivím ničemu ![]()
Tak pes mého bratra se jmenuje Ori…a když pominul tenhle fakt, tak se mi to jméno nijak zvlášť nelíbí. Ale každý má jiný vkus, takže proti gustu…
Tak první reakce je: to se matka zbláznila, co komu jako chce dokázat? Kde takovou hrůzu vyhrabala? Na druhou stranu, ať si každý pojmenuje své děti podle libosti, zvláštní jména jsou teď v podstatě standard a nemusí se nutně líbit každému.
Jinak když se to vysloví, evokuje mi to gorilu ![]()
@Teik310 přesně, když jsem to vyslovila, tak mě z toho vyšla gorila. Nic moc představa jména pro holčičku.