Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí se mi Melisa. Melánii bych nedala, protože mi to bohužel evokuje melanom.
@Anonymní píše: Více
dcera si nestěžuje, je Melisa, ale Melánie je také moc pěkné jméno, my máme dlouhé příjmení, tak jsem volila Melisu
Více se mi líbí Melisa. Jednu znám a je to ještě malá holčička.
Znám. Máme ji doma skoro 16 let. Je spokojená. My jsme se tehdy s budoucím manželem seznámili 20 let zpět, když tam měla holčička v rodině křtiny. Jejich je Melissa. Češi na sebe narazí v Anglii. My máme Melisu. Je to nějaké moje osudové jméno. Když jsem v mládí četla různé knížky. Často tam byla zkrácenina jména Mel (Melisa, Melánie). Mel od těch knížek zbožňuji.
Dcera nikdy se jménem problém, negaci neměla. Spíš naopak. Ale to je i povahou.
Dcera měla starší učitelku, které se její jméno líbilo. Už je dávno v důchodě. Tak ji moc není vidět. Tři roky zpět jsme ji potkali náhodně v obchodě. Utíkala za námi, že má měsíční vnučku Melisku. Takže známé druhou.
Melánie mám v okolí dvě. Úplně se mi to nelíbí a nedala bych to. Melisa je hezčí. Tu neznám žádnou. ![]()
Melisa. Znám dvě Melánie. To jméno mě nijak neoslovilo, Melisa je mnohem hezčí. A určitě jen s jedním s.
Příspěvek upraven 06.10.24 v 22:26
Znám Melissku a známí mají Melanie (čti Melaný) taky hezké..
Moc se mi to jméno líbilo v dětství. Melisa víc. Z knížek a cizích filmů jsem obě znala.
U dcer nám nepasuje k příjmení ani numerologicky to nevycházelo, tak jsme ho nedali.
Líbilo se i sestře, že by tak pojmenovala druhé dítě, mají mezinárodní příjmení bez přechýlení a to by k sobě šlo. Ale čekají kluka. První je holčička a také má „cizí“ jméno, které je s Melisou srovnatelné.
Myslím si, že holka nesoucí to jméno spokojená bude.
Když už z těchto dvou, tak Melanii s krátkým a. Melisa mi evokuje melasu a celkově se mi nelíbí.
Líbí se mi obě, Melissa asi víc, jednu Melanii znám, Mála holčička, maminka ji říká Melanko, což zní pěkně, ale Melissa za mě i tak lepší.
Melánie nebo Melisa? Jaký máte názor na tyhle jména? Znáte nějaké, jak jsou spokojené se svým jménem?