Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne se libi Melissa, zkracene jako Missy v Malem Sheldonovi.
@Kelsey1 píše: Více
Melánie je krásný jméno! Mám ráda jména tohohle typu, není tak obvyklé. Melanii mám spojenou např. s Jihem proti Severu. Tam sice umřela, ale vybaví se mi prostě tohle. Mně zase Melisa evokuje melasu. I když to taky je hezké jméno, znamená meduňka, že?
@Jahudka82 píše: Více
Melissa je řecky včela. Ale ano, je to latinský název pro meduňku.
Melánie znamená „černá“, „tmavá“
Melisa je pilná včelka. Na tu naši absolutně sedí. Její bývalá třídní v osmé nebo deváté doběhla, radost měla. Ona má vystudovanou biologii, přírodopis. Prý po letech, kdy ji dělá třídní, tak zjistila, že je meduňka latinsky Melisa. Takovou měla učitelka radost.
Líbí se nám i Melanie. Ale Melisa má svůj důvod. Je to vlastně památka na seznámení před lety. Melasu tam nevidím. Ale nejčastěji používám Meli. Taťka ji neřekne jinak, než jeho Melinka, Melinečka.
Osobně bych nedala ani jedno, ale kdybych si musela vybrat, tak Melisu.
V mém okolí neznám nikoho s takovými jmeny.
Ani jedno…ale to je můj názor pokud se ti jména líbí je tvoje věc jaké dáš…melanii neznám žádnou, Melisu (myslím že se dvěma s) znám jen jednu a te jsou necelé 3 roky takže ta asi názor ještě nemá ![]()
@Anonymní píše: Více
Melisu jsem znala jen jednu a byla trochu do větru
Dělám si legraci. Ale z těch dvou by vyhrála, nějak mi Melánie připadá moc „americká“.
Příspěvek upraven 07.10.24 v 08:06
@Kelsey1 píše: Více
Aha tak já to pochopila blbě, že máte Melanii. Tak to jo. To je hezký že to máte ještě takhle spojené s tím seznámením. Obě jsou to hezká jména. Já třeba když bych si měla vybrat tak tu Melanii. Svátek mají tuším obě ve stejný den. Mně se líbí ještě třeba Jasmína.
@Zmatka píše: Více
Přitom třeba na Slovensku je Melánia celkem časté…
Ja osobne bych si bohuzel nevybrala, mne jmeno Melanie pripomina melanom a Melisa na me pusobi lacine. Ale nejsou to spatna jmena, kdyz je nekdo da, nijak se tomu nedivim a prijde mi to v pohode. ![]()
@Jahudka82 Už jsem se dívala, že to je vlastně řecké jméno…já ho znám jen z US.
Nene. Psala jsem, že máme Melisu a má jedno s. Českou verzi jména. Holčička v Anglii podle které se jmenuje, ta má ss Melissa. Tam se dávají obě ss. Netuším, kdy má Melanie svátek. Nehledala jsem. Naše má psaný svátek 10. 3., to je na Viktorii (to má svátek nejlepší kamarádka dcery). Takže ony slaví spolu. V jeden den narozené a ve stejný den svátek. Maďarský kalendář má někdy na podzim svátek. Ale to nedodržuje. Tehdy má narozeniny. Takhle má svátek a narozeniny kus od sebe.