Severská jména - co si myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148990
12.10.24 22:41

Ta Freya je taky krásná. Musím uznat že severská jména jsou moc hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
12.10.24 22:42

Pro kluka Wegard. Dívka mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56149
12.10.24 22:42
@Anonymní píše: Více

Sven, Rasmus, Mikkel, Lars.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
12.10.24 23:01

Za mě Sven/Oskar a Freya :srdce:

Každopádně se to musí líbit vám s zkuste to i s příjmením, co vám bude znít lip. A nebo si to nechte do porodu a až prcka uvidíte, tak vyberete vhodné jméno.

• Citovat
  • Upravit
2391
12.10.24 23:37

Mně z toho severská taky přijdou jen Sven a Freya, a ta bych asi úplně nedala. Já si vždycky vzpomenu na naši profesorku, která se divila, že Češi považují Dánsko za severskou zemi. Prý je to přece střední Evropa. :)

V každém případě bych z navrhovaných jmen vybrala asi Alma a Oskar nebo Alfred - ta „projdou“ snad všude v Evropě. V ČR by s nimi neměl být problém vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
13.10.24 00:11
@zuzanka320 píše: Více

Ja bych treba po porodu jmeno nevybrala, ze bych si rekla, ze se k miminku hodi. Vzdyt ta miminka skoro vzdy vypadaji jeste par hodin po porodu uplne jinak nez treba druhy den. Vetsinou jsou po porodu takova oskliva, pomackana. I moje holky byly po narozeni osklive, i kdyz nebyly pomackane. A druhy den uz byly prekrasne, a to plati doted :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22926
13.10.24 00:46

Třeba Lars je pěkné, ale pozpátku bych ho radši ani nevyslovovala, mohly by se lidi smát :D ale třeba Sven a Erik jsou pěkná jména a nebo ta Freya

Příspěvek upraven 13.10.24 v 00:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22926
13.10.24 00:47

@jkra Lars pěkné, ale pak pozpátku blbé :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22926
13.10.24 00:56

Teda a toho manžela Dána ti docela závidím? Jsou Dánové nějací specifičtí?
Ještě třeba jméno Saga nebo Jens zní zajímavě, ale já jsem teď ujetá právě na seriál Most Dánsko - Švédský teda není nový, jen jsem ho nedávno objevila, tak vyřiď manželovi, že tam u nich točí fakt super krimošky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
13.10.24 18:07

Všechny mi připadají v pohodě. Nemyslím, že by někdo měl mít problém s výslovností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
13.10.24 18:14

Ja mam casto jmeno spojene s osobou, at realnou nebo imaginarni. A Sven byl sob v pohadce, ne? Freya takova umastena smudlinka ve Hre o truny :oops:. Lars mi evokuje Larse Keplera, to je pseudonym autorů detektivek s vrazdami :oops:. Oskar byl Oskarek Velky vezir :oops:. Ja bych si nevybrala. Proto, prestoze rozumim smyslu teto diskuze, musi kazdy vybrat podle sveho, jake jmeno mu evokuje stesti. :kytka: :kytka: :kytka: A ostatni neposlouchat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.10.24 18:43

Mně se vždy líbila holčičí Lisa, Lotta, Marlene a vámi zmiňovaná Maja. Pěkná je i Alma, Rosa a Freya, ale tu bych já osobně v ČR nedala. Z chlapeckých se mi líbí Matheo (jednoho znám, ale píše se jinak), Oskar, Sven a Frederik. Nejzvláštnější a v Česku opravdu velmi netypická by byla dívenka Désire a pak ta Freya… Ty bych osobně nedala, jinak vše i v ČR ok. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
13.10.24 18:48

Kluk: Oskar. Ale Matheo je taky dobrý.
Holka: Evelyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
13.10.24 18:49

Ve školce máme Bjorníka a jakkoli mě to napoprvé trochu zarazilo, tak jsme si všichni zvykli rychle a nevidím v tom žádný problém. Je to pěkné jméno a severská jdou teď do módy, tak si myslím že za pár let už to ani nebude tak neobvyklé.

Z těch co jste napsali se mi líbí úplně všechny, jen bych vzala do úvahy, že lidi to prostě těm malým dětem BUDOU zdrobňovat, takže pokud by vám např „Sveník“ trhal uši, dejte radši jiné :D

Příspěvek upraven 13.10.24 v 18:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
13.10.24 18:50

Kromě desire mi to přijde v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek