Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ellie0302 píše: Více
Jestli máte ve výběru i jiná jména, tak se uberte jiným směrem, tohle je fakt úlet i na dnešní dobu, která „originalite“ přeje…
@Kunikula Strhana trosku silna slova “bude vas nenavidet” vzhledem k tomu ze se jeste tak moje dite nejmenuje ale dekuju za nazor
Predstavte si ze se ji treba muze i libit a nebo taky nemusi, jako dalsi i dokonce klasicka jmena a prejmenovat se muze i treba z Aničky ![]()
@smajlik345 a myslite ze ji nekdo cizi napise do zaveti aby neco zdedila?
to je vtipny ![]()
Vsichni z rodiny i okoli ví že je to Johanka, i jeji partner a jeji pratele to budou vedet.. cizi clovek na ni asi zadny majetek psat nebude ![]()
@Plmo dik za nazor
pomněnka jeste neni ani na ceste do delohy ale uz ma pomalu svatbu s cesnekem
![]()
@Ellie0302 píše: Více
Proč za každou cenu musí být originální? Pomnenka fakt ne ty jo, uz ta johanka mi přijde ujetá, ano, může se představovat johana, ale všude, jako třeba životopis, žákovská, lékaři.. Bude mít chudák johanka.
Vždyt to není nic nového pod sluncem. Poválečná generace taky dávala jména typu Petruška (Šustrová r. nar. 1947 )nebo Ivanka ( Devátá r. nar. 1935 dokonce) a další.
Pomněnku bych jako jméno nedala teda i když květinová jména existují - Jiřina, Květa, LIliana, Viola, Růžena, Flora atd.
@Plmo píše: Více
Buďme moderní: Pomnenka Česnek Nováková. Hele, fakt se omlouvám, ale na tohle se reagovat a zůstat u toho vecna a vážná fakt nejde ![]()
@a12 protoze chci mit originalni jmeno, je to spatne? Ze nechci aby ve tride mela dalsi 3 spoluzacky se stejnym jmenem? Vubec to nesouvisí zrovna se jmenem Pomněnka, ale celkově, kdyz bude jine jmeno, chtela bych neco co se hodi uz k prvni dceri a co clovek moc neslysi, zaroven ale idealne české. Štěpánka, Jindřiška nebo Anežka vám neprijde jako úlet? Věřte nebo ne ale spousta lidi si mysli ze jsou zdrobnělá a přitom nejsou ![]()
@Anna766 píše: Více
Jo, moje babička byla Alenka a je to fakt trapný.
Berete si paní alenku xy za ženu?
Nebo na pohřbu měla napsáno na parte a všude Alenka a prostě je to ujetý.
Mně sice spousta lidí oslovuje zdrobnelinou, ale ja bych se tak nikdy nepředstavila a jsem fakt ráda, že mám normální jméno v základním tvaru za který se nemusím stydět, nemám problém se představit.
@smajlik345 píše: Více
Já znám Rozárkou. Jako opravu Rozárkou. Čert vem toho kdo osloví jinak.
Znám i Petrušku.
Johanka není vůbec divný stejně jako Štěpánka
Dnes je sice móda dávat neobvyklá jména, ale je spousta jinych a hezkých. Pomněnka je tedy hrůza. Maximálně k použití v blbé pohádce jako jméno pro princeznu.
Chudák
Představovat se může… A potom si všichni zvyknou, že je Johana.. A až např. něco v budoucnu zdědí, tak dostane kulové.. protože dotyčný ji napíše do závěti pod jménem Johana a ne Johanka.
Ale těch případu kdy by okolí mělo vědět jak se člověk jmenuje úředně je spoustu, nejen případné dědictví