Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tabita se mi upřímně moc nelíbí, ale rozhodně bych jí dala radši než Elišku, těch je milion
Hodně záleží na příjmení.
@Rakosnicek1983 píše:
@KackaDoup Prosim te, uklidni se. Nikde nepíšu, ze to je fiktivní jmeno, jen ze existuje horor, kde se tak jmenovala holka, co byla strašidlo. Akorat nevim název, jak si vzpomenu, rada doplním.
Já si pamatuju Tabithu ze Scary movie 3. Byla to parodie na Samaru z Kruhu
@Yui píše:
Chtěli jste vědět příjmení ne?
Tak k tomuhle příjmení bych se tohle jméno nebála dát. K tomu mi spíš nejde ta Eliška. Taky záleží, jak se jmenují sourozenci, je divné, když je třeba jedno dítě Kim, a druhé Aleš.
@Yui píše:
Jmenuje se May
tak to je super..dej
tady je mozna i ta tabhita ![]()
Upřímně, nelíbí se mi vůbec, je takové divně tvrdé, písmena bth, no nesedí mi, ale tak podstatný je názor rodičů, ne můj. Jméno se nedá moc zdrobnit, Tabitka to zní jak tribitka. nebo ta bitka ![]()
Někdo zmínil, že je to hebrejské jméno, pokud chcete vyloženě něco od nich, tak mají pěkných a libozvučnějších jmen dost, co si vzpomenu od známé židovské rodiny, tak holčičky měly jména Sari, Yael, Talya a určitě je jich plno mnoho dalších.
Když už bych chtěla „exotiku“ a k vašemu příjmení si můžete dovolit hodně, tak ybch vybrala něco hezčího a jemnějšího.
A Elišek je opravdu hodně…ale my máme taky jednu. Na ničem jiném jsme se neshodli.
@Yui píše:
Chtěli jste vědět příjmení ne?
Jo tak. No tak to by šlo.
@ospalámyš já Tabitu znam…a nikdy me tedy to jmeno tvrde neprislo, naopak vznesene…oni maji anglicke prijmeni takze si mohou dovolit Tabhitu…ale vyslovuje se to stejne, Tabita.
@Run píše:
Není to z nějakého hororu? Co třeba Edita, zní to podobně a je to český.
Edita rozhodne neni české jméno ![]()
http://cs.wikipedia.org/wiki/Edita Ženské křestní jméno Edita (nebo také krátce Edit) má anglosaský původ. Jméno se vyvinulo ze staroanglického „Éadgyth“, kde „éad“ znamená „blaho“, „štěstí“, také „bohatství“ a „gýth“ se překládá jako „boj“ nebo „válka“. Jméno Edita se tak významově vykládá jako „ta, která bojuje o své blaho“, „bojující za své štěstí a bohatství“.
Tabita je jmeno z hebrejstiny, ze ktere je vetsina jmen v nasem kalendari. Kdezto Edita je staroanglicke jmeno.