Stejné jméno se sousedovic holčičkou

8
12.1.15 10:13

stejné jméno se sousedovic holčičkou

Ahoj holky, ráda bych znala více názoru na moje trápení :) čekám druhou holčičku a jména jsem měla vybraná roky do předu, ale cca rok zpětně mě předběhla sousedka a dala stejné jméno jako jsem teď chtěla pojmenovat svou dceru. Nevím jestli to moc nepřeháním a zbytečně to řeším :nevim: jsem z vesnice a tak jsem vybírala jména která tady ještě nikdo nemá a ejhle :( Vím jak mě to mrzelo když kamarádka pojmenovala stejně svou dceru jako je má prvorozená a teď udělám to samé :) ale podotýkám, že sousedy tady u nás nikdo nezná, nestýkají se s nikým, nikam nechodí jsou obehnáni vysokým plotem…takže holky by se potkávaly ve školce a škole. Ale stejně co když z nich vyrostou jednou kamarádky a z obou zahrad na sebe budou volat stejným jménem…moc to asi řeším, ale hormony pracují…díky za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
12.1.15 10:18

Já bych to taky řešila. Nevím, jak bych se rozhodla. Vzato bez emocí - je to fuk. ;)
Uvidíš, třeba se tvůj názor během těhotenství změní a najdeš jméno jiné. Já měla od dětství vysněné jméno pro holčičku a když na to přišlo, jméno jsem nedala, najednou se mi líbilo úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
12.1.15 10:18

Neřeš to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.15 10:19

Já bych to neřešila, každý se může přestěhovat a budete mít po problému nebo vyberete jiné jméno a nastěhuje se někdo se stejným. Takže bych to určitě neřešila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dceřina nejlepší kamarádka se jmenue stejně. Notno podotknouti, že jsem se poznali v jejich pěti letech. Ale jsou nerozluční. Když na sebe volají ony dvě, tak to jde, ale jak přijde třetí dítě, které je má rozlišovat, tak je to bomba. Navíc ji s sebou beremena dovolenou, kde tak nějak lidi předpokládají, že prostě je naše, nidko neví, že s sebou bereme kamarádku, a myslí si, že jsme totální blbci, co dali dětem totožná jména, jedna je Tereza a druhá Terezie. :mrgreen: no co už naděláš. Tenkrát mě nenapadl žádný registr a četnost jmen, jméno jsme měli dlouho, v okolí ani v rodině nebyla jedna jediná, jen co jsme ho dali jsem zjistila, že jsou naprosto všude :lol:
V tvém případě bych to absolutně neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677

@gaby12 Moc to řešíš, pokud se nejedná o nějaké extra neobvyklé jméno… jako když se obě budou jmenovat Eliška, tak mi to přijde OK, pokud by se obě jmenovaly Elanor, tak to by mi blbé přišlo. A jinak u nás v jednotřídce jsou taky dva kluci se stejným jménem, co má syn a jmenovkyně dcerky tam je taky a co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
12.1.15 10:20

Dej jí jméno, které sis vybrala, na sousedy prď :)
Já jsem jmenuji Jana a moje o rok mladší sestřenka taky, naše matky jsou dvojčata a nikdo to neřeší…
Mám syna Adama, sousedi mají Tadeáše, takže když jsme spolu, tak Adí, Tádí… a vyznej se v tom… :)
Prostě pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
12.1.15 10:20

Myslim, ze jsi trochu silena.Je mi jedno, jak se jmenuje sousedovic holcicka a bylo by mi jedno, kdyby ma kamarádka dala stejne jmeno. Naopak, mozna by mi zo lichotilo, ze jsme vybrali tak pekne, ze si ho zvolili i dalsi. V rodině mam dve sestřenky stejného jména, jsou od sebe par mesicu a v pohode. Nedavno se vedle přestěhovala matka s ditetem a jeji dite je asi o rok starší nez moje a jmenuje se stejne-ani jedna se kvuli tomu nehodláme stěhovat nebo přestat zdravit.

Příspěvek upraven 12.01.15 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.1.15 10:21

:roll: tohle resil ex, sousedovic kluk se jmenuje jako nas druhy, se sousedem se kamaradil, ale me se to jmeno libilo, tak nezajem, dali jsme ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
12.1.15 10:21

Asi bych to tolik neřesila, je to tvoje dítě, ty o tom rozhoduješ, jestli je to klasičtější jméno tak co, to se prostě stane, moje nejlepší kamarádka se jmenuje stejně jak já, a máme to k sobě přez dva baráky :) a náhodou se nám to líbí, :) klidek ;) sama pro svou klidnou duši víš, ze se neopičíš, ale je to jen náhoda n :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
12.1.15 10:22

Neřeš to ;) Kdybych to vzala na sebe, vůbec by mi nevadilo, kdyby moje sousedka dala holčičce stejné méno, jako má naše :D
Pokud se ti to jméno líbí a máš ho už dlouho vybrané, tak ho dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80052
12.1.15 10:23

Si děláš srandu, ne? za chvíli se tu objeví i diskuze na téma - sousedovo mimi nosí stejné pleny. Vy máte teda starosti! Ted si představ tu hrůzu - vybereš jiný jméno, a sousedi prodají barák a nastěhuje se tam někdo, kdo má stejně pojmenovanýho psa! To je budeš muset potom asi zažalovat, nebo se odstěhuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.1.15 10:24

A ja bych vybrala jine, nemam rada, kdyz se na hristi nebo ve skole sejde pet deti stejneho jmena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880

@inkakřivák a jeste napíše trápení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202

Moje nejlepší kamarádka se jmenuje stejně jako já, je z jiného města, poznaly jsme se na škole a fakt mě to netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze