Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, ráda bych znala více názoru na moje trápení
čekám druhou holčičku a jména jsem měla vybraná roky do předu, ale cca rok zpětně mě předběhla sousedka a dala stejné jméno jako jsem teď chtěla pojmenovat svou dceru. Nevím jestli to moc nepřeháním a zbytečně to řeším
jsem z vesnice a tak jsem vybírala jména která tady ještě nikdo nemá a ejhle
Vím jak mě to mrzelo když kamarádka pojmenovala stejně svou dceru jako je má prvorozená a teď udělám to samé
ale podotýkám, že sousedy tady u nás nikdo nezná, nestýkají se s nikým, nikam nechodí jsou obehnáni vysokým plotem…takže holky by se potkávaly ve školce a škole. Ale stejně co když z nich vyrostou jednou kamarádky a z obou zahrad na sebe budou volat stejným jménem…moc to asi řeším, ale hormony pracují…díky za názory ![]()
Já bych to taky řešila. Nevím, jak bych se rozhodla. Vzato bez emocí - je to fuk. ![]()
Uvidíš, třeba se tvůj názor během těhotenství změní a najdeš jméno jiné. Já měla od dětství vysněné jméno pro holčičku a když na to přišlo, jméno jsem nedala, najednou se mi líbilo úplně jiné.
Já bych to neřešila, každý se může přestěhovat a budete mít po problému nebo vyberete jiné jméno a nastěhuje se někdo se stejným. Takže bych to určitě neřešila ![]()
dceřina nejlepší kamarádka se jmenue stejně. Notno podotknouti, že jsem se poznali v jejich pěti letech. Ale jsou nerozluční. Když na sebe volají ony dvě, tak to jde, ale jak přijde třetí dítě, které je má rozlišovat, tak je to bomba. Navíc ji s sebou beremena dovolenou, kde tak nějak lidi předpokládají, že prostě je naše, nidko neví, že s sebou bereme kamarádku, a myslí si, že jsme totální blbci, co dali dětem totožná jména, jedna je Tereza a druhá Terezie.
no co už naděláš. Tenkrát mě nenapadl žádný registr a četnost jmen, jméno jsme měli dlouho, v okolí ani v rodině nebyla jedna jediná, jen co jsme ho dali jsem zjistila, že jsou naprosto všude ![]()
V tvém případě bych to absolutně neřešila.
@gaby12 Moc to řešíš, pokud se nejedná o nějaké extra neobvyklé jméno… jako když se obě budou jmenovat Eliška, tak mi to přijde OK, pokud by se obě jmenovaly Elanor, tak to by mi blbé přišlo. A jinak u nás v jednotřídce jsou taky dva kluci se stejným jménem, co má syn a jmenovkyně dcerky tam je taky a co.
Dej jí jméno, které sis vybrala, na sousedy prď ![]()
Já jsem jmenuji Jana a moje o rok mladší sestřenka taky, naše matky jsou dvojčata a nikdo to neřeší…
Mám syna Adama, sousedi mají Tadeáše, takže když jsme spolu, tak Adí, Tádí… a vyznej se v tom… ![]()
Prostě pohoda…
Myslim, ze jsi trochu silena.Je mi jedno, jak se jmenuje sousedovic holcicka a bylo by mi jedno, kdyby ma kamarádka dala stejne jmeno. Naopak, mozna by mi zo lichotilo, ze jsme vybrali tak pekne, ze si ho zvolili i dalsi. V rodině mam dve sestřenky stejného jména, jsou od sebe par mesicu a v pohode. Nedavno se vedle přestěhovala matka s ditetem a jeji dite je asi o rok starší nez moje a jmenuje se stejne-ani jedna se kvuli tomu nehodláme stěhovat nebo přestat zdravit.
Příspěvek upraven 12.01.15 v 10:22
tohle resil ex, sousedovic kluk se jmenuje jako nas druhy, se sousedem se kamaradil, ale me se to jmeno libilo, tak nezajem, dali jsme ho.
Asi bych to tolik neřesila, je to tvoje dítě, ty o tom rozhoduješ, jestli je to klasičtější jméno tak co, to se prostě stane, moje nejlepší kamarádka se jmenuje stejně jak já, a máme to k sobě přez dva baráky
a náhodou se nám to líbí,
klidek
sama pro svou klidnou duši víš, ze se neopičíš, ale je to jen náhoda n ![]()
Neřeš to
Kdybych to vzala na sebe, vůbec by mi nevadilo, kdyby moje sousedka dala holčičce stejné méno, jako má naše ![]()
Pokud se ti to jméno líbí a máš ho už dlouho vybrané, tak ho dej.
Si děláš srandu, ne? za chvíli se tu objeví i diskuze na téma - sousedovo mimi nosí stejné pleny. Vy máte teda starosti! Ted si představ tu hrůzu - vybereš jiný jméno, a sousedi prodají barák a nastěhuje se tam někdo, kdo má stejně pojmenovanýho psa! To je budeš muset potom asi zažalovat, nebo se odstěhuješ?
A ja bych vybrala jine, nemam rada, kdyz se na hristi nebo ve skole sejde pet deti stejneho jmena..
Moje nejlepší kamarádka se jmenuje stejně jako já, je z jiného města, poznaly jsme se na škole a fakt mě to netrápí.